Τα 2 πιο γνωστά προϊόντα για μωρά κάνουν θαύματα στην καθημερινή σου περιποίηση

Χρησιμοποίησε έξυπνα την παιδική πούδρα και το baby oil.

skin iStock

Είχες σκεφτεί ποτέ πόσο χρήσιμα είναι τα βρεφικά προϊόντα, όχι μόνο για τα μωρά αλλά και για σένα; Η παιδική πούδρα αλλά και το baby oil μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν και στη δική σου ρουτίνα περιποίησης, ενώ αποτελούν τις τέλειες εναλλακτικές αν ξεμείνεις από κρέμα σώματος ή άλλα καλλυντικά.

Εξάλλου, τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα βρεφικά και παιδικά προϊόντα είναι αγνά και υποαλλεργικά, ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα των μωρών και χωρίς τη χρήση πολλών χρωστικών, parabens, σιλικόνης και αρωμάτων. Ταυτόχρονα, είναι σούπερ ενυδατικά, έχοντας πολλά πλεονεκτήματα και για τη δική σου επιδερμίδα - καθώς και διάφορες χρήσεις στη beauty routine σου. Αν τώρα έχεις και ευαίσθητη επιδερμίδα, που κοκκινίζει με το παραμικρό, μπορεί να επωφεληθείς διπλά.

Δες επίσης: Το hack του ενός λεπτού που θα εξασφαλίσει όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

Αναλυτικότερα, τα 2 must προϊόντα για μωρά και πώς να τα χρησιμοποιείς:

#1. Ταλκ

Τι δουλειά έχει η παιδική πούδρα στο νεσεσέρ σου; Πίστεψέ μας, μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, κυρίως αναφορικά με τα μαλλιά σου. Ιδίως τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο να λουστείς και έχεις ξεμείνει από dry shampoo, η πούδρα μπορί να το αντικαταστήσει επάξια. Βάλε λίγη ταλκ στις ρίζες των μαλλιών σου κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα για να απορροφηθεί και να μην μείνουν λευκά σημάδια, περίμενε λίγη ώρα και στη συνέχεια χτένισέ τα. Η ταλκ έχει την ιδιότητα να απορροφά την περιττή λιπαρότητα από το τριχωτό και τις ρίζες, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας στα μαλλιά σου. Φυσικά, πρόκειται για μια προσωρινή λύση, για τις ημέρες που βιάζεσαι ιδιαίτερα.

Άλλη μια ιδιότητα αυτού του εκπληκτικού προϊόντος είναι η ικανότητά του να χαρίζει όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Γι' αυτό και κάποιες γυναίκες την εφαρμόζουν ακόμα και στις βλεφαρίδες τους, πριν περάσουν τη μάσκαρα, για να αποκτήσει η τρίχα σώμα, όγκο και μήκος και να φαίνονται πλουσιότερες.

Δες επίσης: Τα καλύτερα hair oils για λάμψη και ενυδάτωση ακόμα και στα πιο ξηρά μαλλιά

#2. Baby oil

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε την εκπληκτική ενυδάτωση που μπορεί να σου προσφέρει σε όλο το σώμα το baby oil. Δοκίμασε να το απλώσεις σε βρεγμένη επιδερμίδα (ιδανικά αμέσως μετά το ντουζ και πριν σκουπιστείς).

Εκτός όμως από τη βελούδινη απαλότητα που μπορείς να αποκτήσεις με το βραφικό λάδι, έχε το υπόψη σου και για το στέγνωμα των νυχιών σου: βοηθάει το βερνίκι να στεγνώσει πιο γρήγορα και εύκολα, αφήνοντας μια εκτυφλωτική λάμψη στα νύχια σαν να είχες περάσει πολλαπλές στρώσεις top coat. Αφού περάσεις την τελευταία στρώση βερνικιού, άπλωσε με τη βοήθεια ενός πινέλου λίγη ποσότητα baby oil και δεν θα πιστεύεις πόσο γρήγορα θα στεγνώσει το μανό αλλά και θα "κλειδώσει" το χρώμα. Στα συν ότι το λάδι θα μαλακώσει και θα ενυδατώσει και τα πετσάκια σου.

Προσοχή: Πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν το καλοκαίρι στην ηλιοθεραπεία, με στόχο το έντονο και γρήγορο μαύρισμα αντικαθιστώντας τα ειδικά λάδια μαυρίσματος. Φυσικά και πρέπει να αποφύγεις τελείως τη συγκεκριμένη χρήση καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκληθεί έγκαυμα, ιδίως αν δεν έχει προηγηθεί εφαρμογή αντηλιακού. Προτίμησέ το αποκλειστικά και μόνο σαν ενυδατικό προϊόν για χρήση στο σπίτι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i