Τα καλύτερα hair oils για λάμψη και ενυδάτωση ακόμα και στα πιο ξηρά μαλλιά

Τα πιο γνωστά λάδια μαλλιών θα σου χαρίσουν λάμψη και υπέροχη μυρωδιά.

hair oils iStock

Με αφορμή την πολύ δημοφιλή άποψη που θέλει το ελαιόλαδο να κάνει θαύματα στα μαλλιά, θέλουμε να μιλήσουμε για όλα τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα hair oils στην τρίχα. 

Αρχικά να πούμε ότι το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει πράγματι καλό στην τρίχα, εφόσον δοθεί προσοχή στην εφαρμογή του αλλά και με την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους μαλλιών (καλό είναι να το αποφεύγεις αν έχεις λιπαρή τρίχα). Παρ᾽όλα αυτά, το ελαιόλαδο μπορεί να λειτουργήσει ως λιπαντικό για τη μείωση του σπασίματος της τρίχας ενώ ενυδατώνει πλήρως τα μαλλιά, χαρίζοντας μια αξεπέραστη λάμψη. Αυτή η θρέψη και η ενυδάτωση έχουν ως αποτέλεσμα και τον έλεχγο του φριζαρίσματος - θα παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά δεν φριζάρουν σχεδόν καθόλου.

Επειδή όμως, όπως προείπαμε, το ελαιόλαδο στα μαλλιά δεν είναι και η πιο εύχρηστη λύση για πολλούς λόγους, η κοσμετολογία έχει επιστρατεύσει τη χρήση διαφόρων άλλων ελαίων που ωφελούν το ίδιο την τρίχα, έχοντας πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση τους. 'Ετσι, το λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο ή το έλαιο Argan είναι τα κατεξοχήν συστατικά που θα βρεις στις συνθέσεις των πιο γνωστών hair oils είτε κατά μόνας είτε συνδυασμένα μεταξύ τους.

Δες εδώ: Hair Oiling: Τα do's & don'ts της τεχνικής που θα σου χαρίσει λεία, μεταξένια μαλλιά

Πώς να τα χρησιμοποιήσεις:

Καταρχάς, καλό είναι να χρησιμοποιείς συχνά τα λάδια μαλλιών, ιδίως αν έχεις ξηρά ή αφυδατωμένα / ταλαιπωρημένα μαλλιά, καθώς αυτό σημαίνει ότι μάλλον χρειάζονται θρέψη και ενυδάτωση. Ένα λάδι μαλλιών θα μαλακώσει ακόμα και τις πιο ξηρές άκρες, ενώ θα χαρίσει λαμπερή όψη στην τρίχα άμεσα. Η εφαρμογή του πρέπει να γίνεται κυρίως στις άκρες αλλά και στα μήκη, σίγουρα όχι όμως στη ρίζα. Ανάλογα πάντα και με τις οδηγίες χρήσης που δίνει το κάθε brand, υπάρχουν λάδια που ενδείκνυνται να χρησιμοποιούνται σε νωπά μαλλιά και άλλα που μπορείς να εφαρμόζεις όταν είναι στεγνά - και να τα έχεις παντού μαζί σου, για επανάληψη μέσα στη μέρα.

Tip: Αν έχεις χοντρή τρίχα, επίλεξε ένα όσο το δυνατόν πιο λεπτόρρευστο λάδι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η σύστασή του θα κολλήσει τα μαλλιά σου και θα τα κάνει να δείχνουν λαδωμένα. Αν από την άλλη έχεις λεπτή ή πολύ ταλαιπωρημένη τρίχα, η πιο παχύρρευστη σύνθεση είναι για σένα ενώ ένα πιο ελαφρύ έλαιο μαλλιών ενδεχομένως να μην σου φανεί αποτελεσματικό.

Extra tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα περισσότερα hair oils και σαν θεραπείες μαλλιών, εφαρμόζοντάς το στα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς, αφήνοντάς το να δράσει όλη νύχτα.

Δες κι εδώ: 3 top μυστικά περιποίησης μαλλιών που ίσως δεν γνωρίζεις

Δες παρακάτω τα πιο γνωστά hair oils της αγοράς:

Moroccanoil Oil Treatment, Moroccanoil

Moroccanoil Oil Treatment, Moroccanoil

Το Moroccanoil Oil Treatment αποτελεί ένα προϊόν φροντίδας, styling και φινιρίσματος για όλους τους τύπους μαλλιών. Με έλαιο Argan, ωμέγα-6 και βιταμίνη Α, βοηθά την ανάπλαση της δομής των κυττάρων και την αύξηση της ελαστικότητας της τρίχας. Η βιταμίνη Ε και οι φαινόλες προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και τις επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Metal Detox Συμπυκνωμένο Λάδι Αποτοξίνωσης για Βαμμένα Μαλλιά, L'Oreal Professionnel

Metal Detox Συμπυκνωμένο Λάδι Αποτοξίνωσης για Βαμμένα Μαλλιά, L'Oreal Professionnel

Το συμπυκνωμένο λάδι Metal Detox προστατεύει τα μαλλιά από την προσκόλληση μεταλλικών στοιχείων μετά τις υπηρεσίες βαφής, balayage και ξανοίγματος. Η συγκέντρωση των μεταλλικών στοιχείων στο εσωτερικό της τρίχας μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας και να επηρεάσει αρνητικά το χρωματικό αποτέλεσμα στις υπηρεσίες βαφής, balayage και ξανοίγματος. 

Honey Infused Hair Oil, Gisou

Honey Infused Hair Oil, Gisou

Εμπλουτισμένο με Μέλι Mirsalehi βιώσιμης προέλευσης από τον Κήπο των Μελισσών της Mirsaleh. Ως φυσικό υγραντικό συστατικό, το μέλι αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία υγρασίας της τρίχας για πιο υγιή, πιο απαλά και πιο δυνατά σγουρά μαλλιά με λαμπερή όψη. Αυτό το λάδι μαλλιών πολλαπλών χρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από
το styling και ως προϊόν φινιρίσματος, ως προσθήκη σε μια μάσκα μαλλιών αλλά και ως θεραπεία νυκτός.

Hairdresser's Invisible Oil - Multi-benefits Oil, Bumble and bumble.

Hairdresser's Invisible Oil - Multi-benefits Oil, Bumble and bumble.

Έλαιο που διεισδύει γρήγορα για να προσθέσει λάμψη ενώ ταυτόχρονα δαμάζει το φριζάρισμα και τις φύτρες.
Τα μαλλιά είναι πιο όμορφα, πιο λεία, πιο απαλά, πιο μεταξένια και τρέφονται αμέσως. Με επαναλαμβανόμενες εφαρμογές, τα μαλλιά φαίνονται πιο μεταξένια, πιο λεία και ενυδατωμένα.

Wella Professionals Oil Reflections, Wella

Wella Professionals Oil Reflections, Wella

Θρέψη, λάμψη και βελούδινη απαλότητα - το λάδι μαλλιών Wella Professionals Oil Reflections αυξάνει άμεσα την ομορφιά των μαλλιών. Έχει ελαφριά υφή και συμβάλλει στην φροντίδα των ινών της τρίχας χωρίς να τις επιβαρύνει. Αφήνει τα μαλλιά λεία, ελαστικά και λαμπερά.

Elixir Ultime Huile Original, Kerastase

Elixir Ultime Huile Original, Kerastase

Το έλαιο Elixir Ultime Original προσφέρει πλούσια θρέψη και θερμοπροστασία έως και τους 230°C σε όλους τους τύπους μαλλιών και χαρίζει υπέροχο άρωμα που διαρκεί έως και 24 ώρες. Εμπλουτισμένο με έναν συνδυασμό λουλουδένιων νοτών φύλλων Βιολέτας, Φρέζιας, Μανταρινιού, καθώς και με νότες ξύλων και εκχυλίσματος Μόσχου, μειώνει την ψαλίδα και το σπάσιμο και λειαίνει την τρίχα. Τα μαλλιά αναζωογονούνται ορατά με 48 ώρες εκθαμβωτικής λάμψης ενώ εξασφαλίζονται και 96 ώρες προστασίας από το φριζάρισμα -ακόμα και σε συνθήκες 80% υγρασίας. 

N° 7 Bonding Oil - Repairing Oil, Olaplex

N° 7 Bonding Oil - Repairing Oil, Olaplex

Έλαιο ενισχυμένο με την πατενταρισμένη Τεχνολογία Bond Building της Olaplex για δυνατό και ελαστικό αποτέλεσμα. Ξεμπλέκει και μαλακώνει τα μαλλιά χωρίς να επηρεάζει τις φυσικές μπούκλες ή τους κυματισμούς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i