Πώς θα βρούμε την ευτυχία σε έναν κόσμο όπου η Γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας;

Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, «γκουρού της ευτυχίας», απαντά: «Αν η ευτυχία γίνει ένας προορισμός, ετοιμαστείτε για ένα πολύ μακρύ και δύσκολο ταξίδι».

road-trips-put-me-in-a-happy-mood-picture-id1133563360

Γράφει η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, www.lifeclinicgroup.com*

Να ξεκινήσω λέγοντας πως η Γη ΔΕΝ χάνεται κάτω από τα πόδια μας. Ας εξετάσουμε τα γεγονότα: Η Γη είναι στρογγυλή, η Γη γυρίζει και η Γη θα είναι στη θέση της ακόμα κι όταν/αν εξαφανιστούμε ως είδος! Θα μου πεις, γιατί το έβαλες στον τίτλο; Για να τραβήξω την προσοχή σας. Γιατί το δράμα τραβάει περισσότερο την προσοχή των ανθρώπων! Τώρα λοιπόν που έχω την προσοχή σας, ας το πάρω αλλιώς. Πιστεύω ότι η ευτυχία είναι μια επιλογή, ένα μέσο για να πας εκεί που θες, κάτι στο οποίο μπορείς να εξασκηθείς όταν περνάς περιόδους μιζέριας.

Πολύ συχνά πελάτες μου δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι όταν έχουν στρες, όταν είναι μόνοι τους, επειδή υπάρχει ο κορονοϊός κ.λπ. και δυστυχώς έχουν δίκιο. Θυμηθείτε το ρητό: «Είτε πιστεύεις ότι μπορείς, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο». Η στάση που επιλέγουμε απέναντι στις εξωτερικές καταστάσεις -και όχι οι ίδιες οι καταστάσεις- είναι που καθορίζει την ευτυχία μας.

Διάβασε τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i