5 πράγματα που καλό είναι να κάνεις τικ πριν την επόμενη σχέση

Οι «κόκκινες σημαίες» που πρέπει να προσέξεις.

red-flags

Στην αρχή γνωρίζεις κάποιον/α, σου αρέσει ο τρόπος που σε κοιτάζει, που σε διεκδικεί ή ακόμα και το πώς σε φλερτάρει. Τα βλέπεις όλα ρόδινα, λες και η ιστορία σας είναι εμπνευσμένη από κάποια ταινία του Παπακαλιάτη και φυσικά είσαι έτοιμος/η να δεις τα πράγματα μεταξύ σας, πιο σοβαρά και ώριμα.

Ωστόσο, πολλές φορές ο ενθουσιασμός και οι ελλιπείς αρχικές εντυπώσεις μας κάνουν να παίρνουμε επιπόλαιες αποφάσεις, κάνοντας μία σχέση χωρίς να ξέρουμε ακριβώς το άτομο που έχουμε δίπλα μας. Πριν, λοιπόν, πάρεις μία τέτοια απόφαση, καλό είναι να ελέγξεις αν ο/η σύντροφος σου δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα!

Όταν έχει καταπιεστική ή επικριτική συμπεριφορά

Τα άτομα που θέλουν να επιβάλλονται στον περίγυρο τους ή που έχουν μία άποψη (συνήθως αρνητική) για ό, τι υπάρχει γύρω τους, είναι σίγουρα παράδειγμα προς …αποφυγήν! Ένας/Μία τέτοιος/α σύντροφος θα προσπαθήσει να σε σφετεριστεί την αγάπη σου και σίγουρα να την εκμεταλλευτεί προς όφελος της ικανοποίησης των δικών του προσωπικών ανασφαλειών. Αν είσαι διατεθειμένος/η να γίνεις ο/η «υποτακτικός/ή» κάποιου/ας, τότε μπορείς κάλλιστα να συνεχίσεις. Ή μπορεί να θες να διεκδικήσεις ρόλο στις 50 αποχρώσεις του γκρι. Τότε δεν έχουμε λόγο.

Όταν είναι παντελώς ανεύθυνος/η

Προσωπικά, αγαπώ την τρέλα και την παρόρμηση στην σχέση. Τα αιφνίδια ταξίδια ή τις εκπλήξεις. Ωστόσο, μία σχέση δεν είναι ένα συνεχώς κινούμενο βαγόνι. Αντίθετα, πρέπει να κάνει κάποιες «στάσεις». Το άτομο που έχεις δίπλα σου είναι αναγκαίο να ζυγίζει σωστά τις καταστάσεις, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και σίγουρα να συναισθάνεται την σοβαρότητα ορισμένων πραγμάτων. Δε νομίζω πως κανείς από εσάς, θα ήθελε για σύντροφο του/της ένα ανεύθυνο παιδάκι.

Διάβασε τη συνέχεια στο Savoirville.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i