Πώς να κάνω τη σχέση μου καλύτερη; 3 στοιχεία που χρειάζεται η σχέση σου

Θέλεις να κάνεις τη σχέση σου καλύτερη και να νιώθεις ευτυχισμένη μέσα σε αυτή; Ιδού τα 3 χαρακτηριστικά που πρέπει να υιοθετήσεις.

real-love-picture-id917725816 Credit:g-stockstudio

Από  τη Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου, ψυχολόγο-οικογενειακή σύμβουλο, www.thepsytrap.gr

Οι σχέσεις συχνά παρομοιάζονται με ένα λουλούδι, το οποίο χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να ευφορήσει, για να ανθίσει. Στις σχέσεις το καθημερινό ‘’πότισμα’’ είναι οι συνήθειες που διατηρεί ένα ζευγάρι στον χρόνο.

Υπάρχουν... μαγικές συμβουλές; Το κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και μοναδικό. Όμως ναι, αν θέλεις να κάνεις τη σχέση σου καλύτερη στο πέρασμα του χρόνου, υπάρχουν χαρακτηριστικά που βοηθούν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Τρία σημαντικά στοιχεία για μία καλύτερη σχέση:

1. Μαθαίνουμε να μιλάμε για τα προβλήματα μας

Θα αναρωτηθείς ‘’μα πως είναι δυνατόν να μιλάμε για τα προβλήματα μας και αυτό να μας φέρει πιο κοντά;’’. Όταν κάποιος μιλάει για το πρόβλημά του, ουσιαστικά φανερώνει την ευαωλότητά του, επιτρέποντας στον άλλο σύντροφο να γίνει μέρος αυτής και παράλληλα του δίνει την ευκαιρία να τον βοηθήσει. Μέσω της κατάθεσης των προβλημάτων μας δείχνουμε την εμπιστοσύνη που έχουμε στον σύντροφό μας καθώς και την πίστη μας πως έχει τη δύναμη να μας βοηθήσει ή να μας δώσει μία συμβουλή που δεν είχαμε σκεφτεί.

2. Αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στη σχέση μας

Παράλληλα, επιδιώκουμε τον δικό μας ελεύθερο χρόνο. Ποιοτικός χρόνος σημαίνει αποσύνδεση από οτιδήποτε άλλο. Σταματάω να σκέφτομαι ή να κάνω κάτι άλλο και είμαι αφιερωμένη στη στιγμή που περνάω με τον σύντροφό μου. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ να καθορίσει μαζί το ζευγάρι κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες που θέλει να μοιράζεται μέσα στην εβδομάδα. Είναι σημαντικό ο κάθε σύντροφος να διατηρεί τις προσωπικές του συνήθειες και να εξελίσσει τα αγαπημένα του ενδιαφέροντα. Άλλωστε ο σύντροφος μας, μας επέλεξε για όλα αυτά που ήμασταν και που μας έχουν καθορίσει πριν καν μας γνωρίσει.

3 . Ξανασυστηνόμαστε από την αρχή

Αυτό σημαίνει πως δεν διατηρούμε τις προσδοκίες του πρώτου μήνα και κυρίως δεν ξεχνάμε να ρωτήσουμε τον σύντροφό μας τι έχει ανάγκη την δεδομένη στιγμή. Οι άνθρωποι αλλάζουμε στο πέρασμα του χρόνου. Κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την διαδικασία είναι οι εξής: ‘’ υπάρχει κάτι καινούριο μέσα σου ως σκέψη ή χαρακτηριστικό που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μου;’’, ‘’ποια άναγκή σου θεωρείς πως είναι προτεραιότητα σου να ικανοποιήσεις άμεσα ;’’, ‘’υπάρχει κάτι που σου άρεσε παλιότερα και πλέον δεν ισχύει;’’, ‘’θέλεις να με ρωτήσεις ή να μάθεις κάτι για μένα που νιώθεις πως δεν ξέρεις καλά;’’. Να θυμάστε πως μία σχέση βασίζεται περισσότερο στις σωστές ερωτήσεις που θέτουμε στον σύντροφό μας, παρά στις απαντήσεις που δίνουμε. Ερωτήσεις που δείχνουν θαυμασμό, φροντίδα, σεβασμό, ειλικρίνεια και ασφάλεια.

Διάβασε επίσης: Θες ευτυχισμένη σχέση; Τα 11 πράγματα που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ (ποτέ!) να κάνετε για να είστε ευτυχισμένο ζευγάρι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i