Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μπορούν να απαντήσουν σε αυτές τις 5 ερωτήσεις

Ένα «τεστ» που πρέπει να κάνεις πριν το επόμενο βήμα, δηλαδή το γάμο.

5. Δεν κάνουν κριτική. By pink panda

Ζούμε κάτω από την ίδια στέγη, μοιραζόμαστε τις λεπτομέρειες της ζωής μας κι όμως είναι παράξενο το πόσο σπάνια τα ζευγάρια συζητάμε για το μέλλον μας.

Πότε κάνουμε το καλύτερο σεξ σε μια σχέση;

Σε μια πρόσφατη μελέτη για λογαριασμό του Fidelity Investment, τέθηκε σε ζευγάρια μια σειρά ερωτήσεων προκειμένου να αξιολογηθεί πόσο συντονισμένοι είναι μεταξύ τους οι δύο σύντροφοι. Και ενώ το 72% απάντησε πως «επικοινωνούν εξαιρετικά», η αναλύτρια της Fidelity σχολιάζει πως η πλειοψηφία έδωσε πολύ διαφορετικές απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου όταν τα δύο μέλη του ζευγαριού ρωτήθηκαν χωριστά.

Μάθε κι αυτό: Πώς να προετοιμάσεις τη σχέση σας για μωρό

Λοιπόν, εσύ πόσο συχνά συζητάς με τον αγαπημένο σου για τους στόχους και το τι σε εμπνέει στη ζωή σου; Οι ειδικοί απαριθμούν τις βασικές ερωτήσεις που θα πρέπει να θίγονται σε μια σοβαρή σχέση. Κλείσε την τηλεόραση και βάλε δυο ποτήρια κρασί.

Αυτές είναι οι πέντε ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνει κάθε «ευτυχισμένο ζευγάρι» προτού αποφασίσει να προχωρήσει σε γάμο.

1. Πόσα χρήματα στην τράπεζα θα σε έκαναν ευτυχισμένη;

Με σχεδόν τα μισά από τα παντρεμένα ζευγάρια να μην μπορούν να πουν με ακρίβεια το μισθό του συντρόφου τους, είναι σαφές πως πρέπει να συζητάμε περισσότερο τα οικονομικά μας. Μάθε ποιοι είναι οι στόχοι αποταμίευσης του συντρόφου σου και πώς θα χρησιμοποιούσε αυτά τα χρήματα.

2. Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα;

Είναι εντυπωσιακό το πόσο σπάνια συζητούν τα ζευγάρια για τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους, όπως η συνταξιοδότηση. Ρώτησε το σύντροφό σου πού πιστεύει πως θα βρίσκεται η καριέρα του και πώς θα είναι η ζωή σας μετά από 10 χρόνια. Η απάντηση θα μπορούσε να σε εκπλήξει.

3. Ποιος είναι ο τελικός επαγγελματικός σου στόχος;

Αν έχεις σκοπό να ξεκινήσεις μια δική σου επιχείρηση ή να επιδιώξεις μια υψηλή θέση στην εταιρία σου, πιθανότατα θα χρειαστείς τη στήριξη του συντρόφου σου, οπότε έχει νόημα να κάνετε νωρίς μια τέτοια συζήτηση.

Το ήξερες; Ποιες γυναίκες κάνουν ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΞ;

4. Θέλεις να ζήσεις στο εξωτερικό;

Είναι εύκολο να πάρεις μια μεγάλη απόφαση ζωής όταν είσαι μόνη, όταν όμως είσαι σε σχέση αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να λάβεις υπόψη τους στόχους και τα όνειρα του συντρόφου σου. Ρώτησέ τον πώς θα του φαινόταν η προοπτική να ζήσετε κάποια στιγμή σε άλλη χώρα ή γενικά την άποψή του για ταξίδια.

5. Πώς νιώθεις για τα παιδιά;

Προχώρησε τη συζήτηση πέρα απ' το «ναι» ή το «όχι» και συζήτησε για τη δημιουργία μιας οικογένειας. Πόσα παιδιά θα θέλατε να κάνετε; Πού θέλετε να τα μεγαλώσετε;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

LIFE Τετ, 15 Νοε 2023

Τι είναι η PMI που καταδικάζει τη σχέση σου από το πρώτο ραντεβού;

Μια νέα τοξική τάση που θα επικρατήσει το 2024, η PMI, πρόκειται να καταλάβει τον κόσμο των γνωριμιών. Δες πώς μπορείς να την εντοπίσεις και να την σταματήσεις προτού καταστρέψει τη σχέση σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΙΛΙΑ ΜΗΤΡΟΜΑΡΑ

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i