Πώς να αντιμετωπίσω την πρώην του;

Η πρώην του σύντρόφου σου είναι πρώην, αλλά φαίνεται να σε απασχολεί αρκετά. Γιατί;

φιλί ζευγάρι έρωτας Viacheslav Peretiatko

Καλώς ή κακώς υπάρχουν στιγμές που θα σε απασχολήσει με κάποιο τρόπο η πρώην του συντρόφου σου είτε γιατί συνεχίζει να τον διεκδικεί είτε γιατί βρίσκεται στην παρέα του. Πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις;

Πώς να αντιμετωπίσω την πρώην του; 

Η πρώην που τον θέλει ακόμα

Έχει το φίλο σου πάντα στο οπτικό της πεδίο και δε θα ηρεμήσει μέχρι να τον κατακτήσει και πάλι.

Πώς την αναγωρίζεις: Κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι τον έχει ξεπεράσει τελείως, αλλά παραδόξως του στέλνει διαρκώς μηνύματα και εμφανίζεται όταν δεν το περιμένεις.

Πώς την ανατιμετωπίζεις: Μην την αφήσεις να σε επηρεάσει, αυτός είναι ο σκοπός της. Εάν δείξεις ότι η συμπεριφορά της σε κάνει να ζηλεύεις, θα συνεχίσει να το κάνει και μάλλον θα δημιουργήσει, τελικά, πρόβλημα στη σχέση σου. Αγνόησέ την και δώσε έμφαση στην ισχυροποίηση της σχέσης σου.

Εκείνη που πληγώθηκε

Την πλήγωσε πολύ και ακόμη δεν το έχει ξεπεράσει.

Πώς την αναγνωρίζεις: Στα πάρτι είναι στα πρόθυρα να κλάψει και συνήθως κοιτάει το φίλο σου με ύφος θρήνου. Αντίθετα με το πρώτο είδος, αυτός ο τύπος μάλλον δεν έχει την αυτοπεποίθηση να δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση σου, αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητική.

Πώς την αντιμετωπίζεις: Μην είσαι σκληρή. Εάν δοκιμάσει να σου μιλήσει, να είσαι ευγενική, αλλά μην την αφήσεις να σε αναπαραστήσει σαν την κακιά που μπήκε ανάμεσά τους. Δε φταις εσύ που χώρισαν (μάλλον), αλλά η πληγωμένη πρέπει να μάθει ότι είναι υγιές να νιώσει θυμό και μετά να προχωρήσει και όχι να περιμένει εκέινον να ξαναγυρίσει.

Εκείνη που θέλει... εκδίκηση

Δεν τον θέλει πίσω, αλλα θέλει να τον δει να υποφέρει. Πολύ.

Πώς την αναγνωρίζεις: Είναι αυτή που πάντα ακούγεται να λέει πόσο άχρηστος είναι ο φίλος σου, που θα πει σε όποιον έχει τη διάθεση να την ακούσει πόσο άσχημα πέρασε μαζί του και ίσως προσπαθήσει να σε πείσει για τη λάθος επιλογή σου.

Πώς την αντιμετωπίζεις: Με αυτό το είδος πρώην μάλλον έχεις ακούσει πολλά περισσότερα για το φίλο σου, απ' ό,τι ίσως θα ήθελες. Επειδή, όμως, συμπεριφέρθηκε άσχημα στο παρελθόν, δε σημαίνει ότι θα το κάνει και σ' εσένα. Βέβαια, καλό θα είναι να τον ρωτήσεις για τις φήμες αυτές, για να δείξεις ότι δεν σου αρέσουν αυτά που ακούς.

Η πρώτη αγάπη αλλά, μάλλον, όχι παντοτινή

Μοιράστηκαν κάτι μοναδικό. Δεν ξέρει αν θα ξανανιώσει έτσι για άλλη γυναίκα.

Πώς την αναγνωρίζεις: Έχεις ακούσει πολλά γι' αυτήν πριν ακόμη τη δεις. Αυτή η κοπέλα ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Ειδικά αν ήταν η πρώτη κοπέλα με την οποία έκανε σεξ.

Πώς την αντιμετωπίζεις: Η νοσταλγία είναι επικίνδυνη. Η πρώτη αγάπη, ενδεχομένως, θα υπενθυμίζει στο φίλο σου μία εποχή όπου τα πράγματα ήταν πιο απλά και ξέγνοιαστα και τα συναισθήματα πρωτόγνωρα.

Η φίλη

Τα είχαν παλιά, αλλά τώρα είναι μόνο φίλοι. Όχι, αλήθεια.

Πώς την αναγνωρίζεις: Στην αρχή νομίζεις ότι είναι απλώς άλλο ένα μέλος της παρέας. Όμως, όταν αρχίσει να σου λέει πόσο αρέσει στο φίλο σου να του κάνουν μασάζ, συνειδητοποιείς τι συμβαίνει.

Πώς την αντιμετωπίζεις: Δύσκολα. Είναι όντως φίλοι, αλλά γνωρίζονται τόσο καλά πλέον, που θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώθεις εκτός. Προσπάθησε να δεις γιατί τη συμπαθεί και πιθανότατα θα αρχίσεις να τη συμπαθείς κι εσύ, αν ξεφύγεις από την ανταγωνιστική διάθεση. Μετά, ούτε που θα το σκέφτεσαι.

Διάβασε επίσης: 7 σημάδια ότι δεν του αρέσεις τόσο για να κάνει σχέση μαζί σου

Διάβασε επίσης: 4 συμβουλές για να βελτιώσεις τη σχέση σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i