Η εμμονή με τον οργασμό βλάπτει τη σεξουαλική μας ζωή (το λένε οι ειδικοί)

Ο οργασμός δεν είναι το παν μας συμβουλεύουν και μας προτρέπουν να συνδεθούμε με τον σύντροφο, αλλά και με τον εαυτό μας... αυτοϊκανοποιώντας τον.

Intimate young couple having sex Credit:Jacob Wackerhausen

Έχεις; Πόσους; Κάθε φορά; Πάντα; Και αν όχι, τι φταίει; Εσύ; Ο άλλος; Μήπως να προσποιηθείς; Μήπως να χωρίσεις; Μήπως δεν ταιριάζετε; Τους διεκδικείς; Αρκεί να τους προσφέρεις μόνη σου στον εαυτό σου; Αυτές είναι οι καταιγιστικές απορίες που προκαλεί η αναφορά σε μια σεξουαλική ζωή χωρίς οργασμούς. Η αλήθεια είναι πως ακούμε συνεχώς γι’ αυτούς. Οργασμούς, οργασμούς κι άλλους οργασμούς. STOP.

Το σεξ έκανε τον οργασμό ή ο οργασμός το σεξ

Τι έγινε ξαφνικά και η ανάγκη για σεξουαλική ευχαρίστηση επιφορτίστηκε με τέτοιο άγχος και ανησυχία; Από πότε και γιατί μας έγινε εμμονή; «Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση σήμερα να έχουμε οργασμούς, αλλά και να μας προσφέρονται κάθε φορά που κάνουμε σεξ, που όταν αυτό δεν συμβαίνει, αισθανόμαστε τρομερή απογοήτευση», αναφέρει η ψυχοσεξολόγος και διευθύντρια της κλινικής Havelock στο Λονδίνο Dr Karen Gurney, και προσθέτει: «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κάνουμε κακό σεξ αν απουσιάζει ο οργασμός. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για τους οποίους επιλέγουμε να είμαστε σεξουαλικά ενεργοί: επιθυμία για οικειότητα, ενθουσιασμός, σύνδεση, πλήξη, τόνωση της αυτοπεποίθησης. Πολλά από αυτά τα κίνητρα μπορούν να μας χαρίσουν μεγάλη ευχαρίστηση χωρίς καν να πλησιάσουμε στην κορύφωση». Η Laura Beltran, ψυχολόγος, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Les Femmes et leur Sexe (Οι γυναίκες και το φύλο τους, εκδ. Payot) επιβεβαιώνει: «Ο οργασμός ως αυτοσκοπός είναι κάτι που έχει επιβληθεί εδώ και αρκετό καιρό. Έχει κυριαρχήσει, δυστυχώς, η ιδέα ότι μια φυσιολογική σεξουαλικότητα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτόν». Μια έρευνα του ELLE στη Γαλλία, η οποία διενεργήθηκε πριν από λίγους μήνες, μαρτυρά ότι οι γυναίκες έχουν αρχίσει να σκέφτονται διαφορετικά: 72% των συμμετεχόντων δεν θεωρούν αποτυχημένη μια σεξουαλική επαφή η οποία δεν ολοκληρώνεται με οργασμό (το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 59% το 1998).

Διάβασε περισσότερα στο Elle.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i