Η εμμονή με τον οργασμό βλάπτει τη σεξουαλική μας ζωή (το λένε οι ειδικοί)

Ο οργασμός δεν είναι το παν μας συμβουλεύουν και μας προτρέπουν να συνδεθούμε με τον σύντροφο, αλλά και με τον εαυτό μας... αυτοϊκανοποιώντας τον.

Intimate young couple having sex

Έχεις; Πόσους; Κάθε φορά; Πάντα; Και αν όχι, τι φταίει; Εσύ; Ο άλλος; Μήπως να προσποιηθείς; Μήπως να χωρίσεις; Μήπως δεν ταιριάζετε; Τους διεκδικείς; Αρκεί να τους προσφέρεις μόνη σου στον εαυτό σου; Αυτές είναι οι καταιγιστικές απορίες που προκαλεί η αναφορά σε μια σεξουαλική ζωή χωρίς οργασμούς. Η αλήθεια είναι πως ακούμε συνεχώς γι’ αυτούς. Οργασμούς, οργασμούς κι άλλους οργασμούς. STOP.

Το σεξ έκανε τον οργασμό ή ο οργασμός το σεξ

Τι έγινε ξαφνικά και η ανάγκη για σεξουαλική ευχαρίστηση επιφορτίστηκε με τέτοιο άγχος και ανησυχία; Από πότε και γιατί μας έγινε εμμονή; «Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση σήμερα να έχουμε οργασμούς, αλλά και να μας προσφέρονται κάθε φορά που κάνουμε σεξ, που όταν αυτό δεν συμβαίνει, αισθανόμαστε τρομερή απογοήτευση», αναφέρει η ψυχοσεξολόγος και διευθύντρια της κλινικής Havelock στο Λονδίνο Dr Karen Gurney, και προσθέτει: «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κάνουμε κακό σεξ αν απουσιάζει ο οργασμός. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για τους οποίους επιλέγουμε να είμαστε σεξουαλικά ενεργοί: επιθυμία για οικειότητα, ενθουσιασμός, σύνδεση, πλήξη, τόνωση της αυτοπεποίθησης. Πολλά από αυτά τα κίνητρα μπορούν να μας χαρίσουν μεγάλη ευχαρίστηση χωρίς καν να πλησιάσουμε στην κορύφωση». Η Laura Beltran, ψυχολόγος, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Les Femmes et leur Sexe (Οι γυναίκες και το φύλο τους, εκδ. Payot) επιβεβαιώνει: «Ο οργασμός ως αυτοσκοπός είναι κάτι που έχει επιβληθεί εδώ και αρκετό καιρό. Έχει κυριαρχήσει, δυστυχώς, η ιδέα ότι μια φυσιολογική σεξουαλικότητα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτόν». Μια έρευνα του ELLE στη Γαλλία, η οποία διενεργήθηκε πριν από λίγους μήνες, μαρτυρά ότι οι γυναίκες έχουν αρχίσει να σκέφτονται διαφορετικά: 72% των συμμετεχόντων δεν θεωρούν αποτυχημένη μια σεξουαλική επαφή η οποία δεν ολοκληρώνεται με οργασμό (το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 59% το 1998).

Διάβασε περισσότερα στο Elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i