Λες τα μυστικά σου μετά το σεξ; Η επιστήμη εξηγεί το γιατί

Μια νέα έρευνα εξηγεί το γιατί η ανάγκη μας για συναισθηματική οικειότητα αυξάνεται μετά από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα

Λες τα μυστικά σου μετά το σεξ; Η επιστήμη εξηγεί το γιατί

Σου έχει τύχει ποτέ να νιώθεις ψυχολογικά ευαίσθητη και ευάλωτη μετά το σεξ; Δεν είσαι η μόνη. Το φαινόμενο κατά το οποίο «ανοιγόμαστε» ψυχολογικά και μοιραζόμαστε τα μυστικά μας με τον ερωτικό μας παρτενέρ είναι τόσο κοινό, που αρκετές νέες έρευνες πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να ερευνήσουν το γιατί αυτό συμβαίνει.

Μια νέα έρευνα από το Personality and Social Psychology Bulletin, με τίτλο «Sex unleashes your tongue» (Το σεξ απελευθερώνει τη γλώσσα σου), βρήκε πως ακόμα κι όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε εικόνες που παραπέμπουν σε κάτι το σεξουαλικό, εντείνεται η ανάγκη μας για οικειότητα.

Η νέα αυτή έρευνα ήταν ένα συνονθύλευμα ερευνών που μελέτησαν το συσχετισμό του σεξ με την τάση μας να «ανοιγόμαστε» συναισθηματικά, και όλες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Σε μία από αυτές, οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε σεξουαλικά ερεθίσματα ενώ στη συνέχεια ζητήθηκαν να μοιραστούν μια προσωπική ιστορία με έναν άγνωστο μέσω του messenger. Σε μια άλλη, παρακολούθησαν μια σέξι σκηνή από ταινία και τους ζητήθηκε να αποκαλύψουν μια ντροπιαστική προσωπική ιστορία πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άγνωστο.

Σε κάθε περίπτωση, ίσχυε το ίδιο πράγμα...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i