7 πράγματα που δεν ξέρεις για την κλειτορίδα σου

Υπάρχουν πολλά και συναρπαστικά που, ίσως, δεν ήξερες μέχρι σήμερα για το «κουμπί» σου και θα σε εντυπωσιάσουν.

beautyful-young-blond-woman-sitting-next-to-the-balkony-door-picture-id506435844 Credit:miljko

Πρόκειται για εκείνο το σημείο του σώματός σου που μπορεί να σε γεμίσει... ευτυχία. Πόσο σίγουρη είσαι, όμως, ότι το γνωρίζεις καλά; Είσαι έτοιμη να εντυπωσιαστείς;

Διάβασε παρακάτω όσα δεν ήξερες για την κλειτορίδα σου:

1. Η κλειτορίδα είναι µόνο µερικώς ορατή µε γυµνό µάτι. Στην πραγµατικότητα έχει µήκος περίπου 10 εκατοστά (σαν ένα µέσο πέος σε ηρεµία) αλλά τα τρία τέταρτά της είναι κρυµµένα µέσα στο σώµα.

2. Μεγαλώνει στη διάρκεια της ζωής της γυναίκας. Μετά την εµµηνόπαυση µπορεί να µεγαλώσει κατά 2,5 φορές απ’ ό,τι ήταν στα χρόνια της εφηβείας της. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που κάποιες γυναίκες έχουν πιο δυνατούς οργασµούς στη µεσήλικη ζωή τους και στα 50 τους και ακόµη παραπέρα! Επίσης, οι γυναίκες που έχουν γεννήσει τείνουν να έχουν µεγαλύτερη κλειτορίδα – η µεγαλύτερη που έχει µετρηθεί ποτέ έχει µήκος 30 εκατοστά!

3. Περιέχει 8.000 υπέροχες ευαίσθητες νευρικές απολήξεις, αριθµός διπλάσιος από τις απολήξεις των νεύρων στη βάλανο του πέους. Συγγνώµη, αγόρια!

4. Οι περισσότερες από εµάς δεν ξέρουµε πως όλα τα µωρά έχουν ακριβώς τους ίδιους γεννητικούς ιστούς κατά τη σύλληψη. Γύρω στις 12 εβδοµάδες, αρχίζουν να διαφοροποιούνται τα γεννητικά τους όργανα σε πέος ή κολπικά χείλη. Έχουµε όµως περισσότερες οµοιότητες παρά διαφορές. Η κλειτορίδα έχει βάλανο, µια ακροποσθία (γνωστή και ως κουκούλα), στυτικό ιστό και ένα πολύ µικρό στέλεχος – όλα τα µέρη που έχει και ένα πέος. Μάλιστα, όταν διεγείρεται, αυξάνεται σε µέγεθος.

5. Στο 50 µε 75% των γυναικών που έχουν οργασµούς χρειάζεται να προηγηθεί διέγερση της κλειτορίδας (άγγιγµα). Οι πιο πολλές γυναίκες δεν µπορούν να έρθουν σε οργασµό µόνο µέσω της διείσδυσης.

6. Προς άνδρες: σε κάποιες αρέσει να τις αγγίζουν απαλά κι άλλες θέλουν πολλή πίεση. Χρειάζεται χρόνος για να µάθεις την κλειτορίδα µιας γυναίκας. Μην υποθέτεις πως ξέρεις πώς είναι. Αφιέρωσε χρόνο για να µάθεις.

7. Ένας κλειτοριδικός οργασµός µπορεί να προκαλέσει από 3 έως 16 σπασµούς και να διαρκέσει από 10 έως 30 δευτερόλεπτα. Αυτό όµως δεν αποκλείει το γεγονός πως πολλές γυναίκες έχουν πολλαπλούς οργασµούς οι οποίοι µπορεί να συµπεριλαµβάνουν και πυελικές συσπάσεις. Κάποιοι εκπαιδευτές στο σεξ έχουν συγκρίνει και αντιπαραθέσει τον ανδρικό και γυναικείο οργασµό και έχουν συµπεράνει πως ακόµη και ο πιο «αδιάφορος» κλειτοριδικός οργασµός διαρκεί περισσότερο από τον καλύτερο και πιο φανταστικό ανδρικό οργασµό!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i