6 εναλλακτικές συμβουλές για υπέροχο σεξ (έτσι θα ενεργοποιήσεις τις λιγότερο γνωστές ερωτογενείς ζώνες)

Μάθε πώς θα ενεργοποιήσεις τις λιγότερο γνωστές ερωτογενείς ζώνες του για... εναλλακτικό οργασμό με αυτές τις συμβουλές.

Living the fairytale fantasy Credit:PeopleImages

Tα μέρη του σώματος που δέχονται την περισσότερη προσοχή στο κρεβάτι είναι τα γεννητικά όργανα – λογικό!

Αλλά ένα από τα πιο ισχυρά σεξουαλικά όργανά σου είναι το δέρμα σου. Με επιφάνεια περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων (συν πλην μερικά εκατοστά), το δέρμα σου είναι γεμάτο ευαίσθητα νευρικά αισθητήρια, κάτι που το καθιστά σημαντικό μέσο ευχαρίστησης. Κοκκινίζει όταν γνωρίζεις έναν ωραίο άνδρα, γαργαλιέται όταν σε αγγίζει και σε ανάβει ύστερα από μερικά μόνο χάδια. Εκτός από τα προφανή οφέλη του αισθησιακού αγγίγματος, υπάρχουν και τα συναισθηματικά.

Η εξερεύνηση ολόκληρου του σώματος μπορεί να ενισχύσει τον πόθο του ενός για τον άλλο. Σύμφωνα με σεξολόγους του Ινστιτούτου Kinsey, η διέγερση του δέρματος του ενός από τον άλλο αυξάνει την παραγωγή ιδρώτα, απελευθερώνοντας φυσικές οσμές που σας ελκύουν υποσυνείδητα μεταξύ σας. Δες πώς να αξιοποιήσεις πλήρως την επαφή με το δέρμα σας και να αυξήσεις την ερωτική ικανοποίηση.

Ασχολήσου με το πρόσωπο

Εάν έχεις κάνει ποτέ περιποίηση προσώπου σε spa, ξέρεις ότι η απαλή διέγερση του προσώπου είναι σχεδόν τόσο ικανοποιητική όσο μια θεραπεία σώματος. Η μύτη, τα βλέφαρα και τα χείλη είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο σώμα, επειδή έχουν λεπτό δέρμα και υψηλότερη συγκέντρωση νεύρων. Περιποιηθείτε, λοιπόν, ο ένας τον άλλο με χαλαρωτικά χάδια στο πρόσωπο.

 • Κάθισε οκλαδόν, ενώ είναι ξαπλωμένος ανάσκελα, με το κεφάλι του στα πόδια σου.
 • Με τους δείκτες και τους μέσους, ξεκίνα με σταθερές κινήσεις από το μέτωπο, μετά στους κροτάφους και στο σαγόνι, ενώνοντας τα δάχτυλά σου στο πηγούνι του.
 • Έπειτα, σχημάτισε μικρούς ομόκεντρους κύκλους πάνω στα μήλα και γύρω από τα μάτια, ακουμπώντας ελαφρώς τα βλέφαρά του.
 • Τέλος, πέρασε την άκρη του δείκτη πάνω στα χείλη του. Θα διεγείρεις το ευαίσθητο δέρμα του, ενισχύοντας τη ροή του αίματος και την ευαισθησία.

Γδύστε ο ένας τον άλλο

Το γδύσιμο είναι απαραίτητο μέρος των προκαταρκτικών, αλλά επίσης και μια ευκαιρία για άγγιγμα.

 • Βγάλτε με τη σειρά ο ένας τα ρούχα του άλλου, αργά και προσεκτικά. «Καθώς τα ρούχα πέφτουν από πάνω σου, θα νιώσεις μια γαργαλιστική αίσθηση, που διεγείρει τις νευρικές απολήξεις με ένα διαφορετικό τρόπο» σημειώνει η Πάτι Μπράιτον, Ph.D., συγγραφέας του The Art of Sex Coaching (Η τέχνη της σεξοθεραπείας).
 • «Η αίσθηση του αέρα στο γυμνό δέρμα σου και τα υφάσματα που γλιστρούν από το σώμα σου θα σου προκαλέσουν μια νέα αίσθηση και, φυσικά, θα νιώσετε πιο κοντά αν είστε γυμνοί μαζί».

Κάν’ το απαλά

Ένα βαθύ, χαλαρωτικό μασάζ δεν είναι κακό, αλλά για κάτι καινούργιο, εξερευνήστε ο ένας το δέρμα του άλλου με ένα αργό, σχεδόν ανεπαίσθητο άγγιγμα. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature Neuroscience υποστηρίζεται ότι όταν τα τριχωτά τμήματα του δέρματος δέχονται απαλά χάδια, ενεργοποιούνται τα νεύρα C-tactile, μια ομάδα ειδικών νευρικών ινών απόλαυσης.

 • Περάστε μεταξύ σας τα δάχτυλά σας πάνω-κάτω στα χέρια του άλλου και κατά μήκος του λαιμού. Απόφυγε τα γεννητικά όργανα προς το παρόν.
 • Αυτή η περιοχή θα χρειάζεται πιο έντονη διέγερση, καθώς θα διεγείρεσαι περισσότερο, οπότε μπορεί να νιώθεις άβολα με ένα ελαφρύ γαργαλιστικό άγγιγμα.
 • Αυτά τα απαλά χάδια έχουν αμοιβαίες ωφέλιμες επιδράσεις. Τόσο γι' αυτόν που το προσφέρει, όσο και για αυτόν που το δέχεται, το ελαφρύ άγγιγμα ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας χαλάρωση.

Μπλόκαρε τις αισθήσεις σου

Έντεινε την απόλαυση κλείνοντας τα μάτια ενώ σε χαϊδεύει από την κορυφή ως τα νύχια.

 • Όταν απενεργοποιείς μια αίσθηση, όπως η όραση, η αίσθηση της αφής προσπαθεί να αντισταθμίσει.
 • Επιπλέον, όταν δεν μπορείς να δεις τι θα συμβεί μετά, το δέρμα σου θα αντιδρά πιο έντονα στη σωματική επαφή.
 • Κλείσε, λοιπόν, τα φώτα στη διάρκεια των προκαταρκτικών ή κάλυψε τα μάτια με μαντίλι για μια ερωτική εμπειρία.

Εξερεύνησε τις κοντινές περιοχές

Πώς παίρνει ο εγκέφαλος το μήνυμα ότι το σεξ είναι στο μενού; «Συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος έχουν ειδικούς δέκτες που μεταδίδουν μηνύματα στα σεξουαλικά κέντρα του εγκεφάλου», τονίζει ο Ζήσης Παπαθανασίου και προσθέτει: «Επειδή το άγγιγμα είναι καταγεγραμμένο στο σεξουαλικό κέντρο του εγκεφάλου, στέλνει μήνυμα στα γεννητικά όργανα να προετοιμαστούν για σεξουαλική επαφή».

 • Ενώ τα γεννητικά όργανα, οι θηλές και οι γλουτοί είναι οι ερωτογενείς ζώνες στις οποίες καταφεύγουμε, περιοχές όπως το εσωτερικό των μηρών, η μέση και το σημείο κάτω από τον αφαλό είναι ιδιαίτερα δεκτικά, λόγω της κοντινής τους απόσταση από τα γεννητικά όργανα.
 • «Το δέρμα εκεί είναι λεπτό και ευαίσθητο και όταν αγγίζεις τις περιοχές τόσο κοντά στα όργανα χωρίς στην ουσία να τα αγγίζεις, αυξάνεις την αναμονή» εξηγεί ο σεξολόγος.
 • Ξεκίνα, λοιπόν, να τον γλείφεις από τον αφαλό, φτάνοντας ως το ηβικό οστό.
 • Έπειτα, λίγο πριν φτάσεις στα όργανά του, άλλαξε κατεύθυνση και προχώρα προς το οστό του γοφού, κατά μήκος της εσοχής του μηρού.
 • Τέλος, ρούφηξε απαλά το δέρμα στο εσωτερικό του μηρού: το δέρμα εκεί αντιδρά σε πιο έντονη κίνηση, ενώ η υγρή αίσθηση είναι νύξη για άλλες μορφές στοματικών παιχνιδιών.

Νιώσε λίγο πόνο

Εντάξει, ουρλιάζεις όταν κάνεις αποτρίχωση μπικίνι. Αλλά στη διάρκεια του σεξ λίγος πόνος μπορεί να έχει εξαιρετικά ερωτική αίσθηση.

 • Καθώς αυξάνεται η διέγερσή σου, το σώμα σου εκκρίνει ενδορφίνες, που λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο.
 • Επιπλέον, το πιο έντονο άγγιγμα αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχές αυτές, εντείνοντας την αντίδραση των νεύρων του δέρματος. Με άλλα λόγια, μπορεί να νιώσεις όμορφα με ένα απαλό χαστούκι ή ένα ήπιο χτύπημα γλουτό.
 • Tο αίσθημα της έκπληξης θα το κάνει πιο συναρπαστικό. Έτσι, όπως περνάς απαλά τα χέρια σου προς τα κάτω στην πλάτη του, γρατσούνισέ τον λιγάκι με τα νύχια ή τσίμπησέ τον ελαφρώς στα πλάγια. Θα μάθει επιτέλους τι σημαίνει «γλυκός πόνος».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i