Πώς θα βελτιώσω τη ζωή μου; 3 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις

Δώσε στον εαυτό σου την υπόσχεση ότι θα κάνεις ό,τι μπορείς για να βελτιώσεις τη ζωή σου. Και κάνε το πρώτο καλό βήμα ξεκινώντας από τον εαυτό σου.

young-woman-having-a-fresh-morning-outdoor-picture-id501295459 Credit:AlexSava

Δεν χρειάζεται να είναι πρωτοχρονιά για να πάρεις μερικές αποφάσεις για το πώς θα βελτιώσεις τη ζωή σου. Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείς ποιες πτυχές της ζωής σου πρέπει να αλλάξουν προκειμένου να νιώθεις και να ζεις καλύτερα. Σίγουρα υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία/τομείς που προσδιορίζουν την ευημερία σου, όπως το πόσο ικανοποιημένη είσαι από τη δουλειά σου, η σχέση με τον εαυτό σου και τους γύρω σου, το πόσο νιώθεις ότι βελτιώνεις τον εαυτό σου και πόσο τον αποδέχεσαι.

Διάβασε επίσης: Οι καλές συνήθειες της health coach – να οι 3 κινήσεις της για ευτυχισμένη ζωή

Παρότι όμως όλες επιδιώκουμε τα παραπάνω, αποδεικνύεται πως ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας σχετίζονται περισσότερο με την ευημερία μας συγκριτικά με άλλα. Ευτυχώς, με λίγη προσπάθεια, οι ειδικοί έχουν προσδιορίσει αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορείς να τα υιοθετήσεις ώστε να γίνει τη ζωή σου καλύτερη. Έχουν ξεχωρίσει τρία “μονοπάτια” που οδηγούν στην ευημερία και σε έρευνες που έχουν γίνει από ψυχολόγους, οι συμμετέχοντες που έχουν υψηλή βαθμολογία σε οποιοδήποτε από τα χαρακτηριστικά ήταν πιο πιθανό να έχουν μεγάλη βαθμολογία ευημερίας σε πολλές πτυχές της ζωής τους.

Πώς θα βελτιώσω τη ζωή μου;

Πριν διαβάσεις τη συνέχεια για να δεις ποια είναι τα top 3 χαρακτηριστικά, έχε υπόψη σου πως η προσωπικότητα είναι κάτι που συνεχώς διαμορφώνεται και μπορείς πάντα να προσπαθήσεις να αυξήσεις τη βαθμολογία σου σε οποιοδήποτε από αυτά.

Ενθουσιασμός

Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη βαθμολογία στον ενθουσιασμό είναι φιλικοί, κοινωνικοί, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και τείνουν να διασκεδάζουν πολύ στη ζωή τους. Πρόκειται για στοιχεία που προβλέπουν υψηλή ικανοποίηση από τη ζωή και οι άνθρωποι που τα διαθέτουν έχουν συνήθως την αίσθηση πως η ζωή τους έχει ένα σκοπό. (Και εμείς όμως που δεν είμαστε ψυχολόγοι, καταλαβαίνουμε εύκολα πώς όταν προσεγγίζεις τη ζωή με ενθουσιασμό σε βοηθά να ζεις και να νιώθεις καλύτερα).

Συμπόνοια

Ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται και βοηθά άλλους νιώθει και ο ίδιος καλύτερα. Το να έχεις έντονο το χαρακτηριστικό της συμπόνοιας σχετίζεται με άλλα θετικά συναισθήματα, καλλιεργεί τις θετικές σχέσεις και ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη.

Διανοητική περιέργεια

Οι άνθρωποι με υψηλή βαθμολογία στη διανοητική περιέργεια έχουν υψηλότερο δείκτη ευημερίας εξαιτίας του τρόπου που προσεγγίζουν, εξερευνούν και είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Τους αρέσει να σκέφτονται σε βάθος και σύνθετα και τείνουν να παίρνουν πολλά μαθήματα και παραδείγματα από τις εμπειρίες τους. Αυτή η βαθύτερη κατανόηση συνήθως συνδέεται με άλλες λιγότερο συναισθηματικές μεταβλητές της ευημερίας όπως η αυτονομία, η προσωπική ανάπτυξη, η αποδοχή του εαυτού και η επίτευξη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i