Τα αίτια που πυροδοτούν την ακμή ενηλίκων και δεν το ήξερες

Να γιατί τώρα έχεις περισσότερη ακμή.

04.05.2020

εχεις διαβασει

ακμή ενηλίκων αίτια

Πάνω από το 50% των νέων γυναικών μετά τα 20, αλλά και 26% όσων έχουν περάσει τα 30, μαζί με ένα 25% γυναι- κών που δε θα τις έλεγες «κορίτσια» (δηλαδή, από 40 μέχρι και 50 ετών) έχουν σημαντικό πρόβλημα ακμής, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

«Ειδικά η ακμή στη λεγόμενη “ώριμη” ηλικία φαίνεται να εκτοξεύεται σε υψηλά ποσοστά για πρώτη φορά στα επιστημονικά χρονικά» επισημαίνει η διάσημη Νεοϋορκέζα δερματολόγος των celebrities Dendy Engelman. «Δεν αναφέρομαι σε σποραδικά ή τυχαία περιστατικά, αλλά σε ένα ασύνηθες, χρόνιο δερματικό πρόβλημα που τείνει να μετατραπεί σε αληθινή μάστιγα» τονίζει η γιατρός. Μάθε παρακάτω τι συμπεράσματα έχουν βγάλει οι ειδικοί μέχρι στιγμής.

Πέρα από τις ορμονικές αυξομειώσεις λόγω του έμμηνου κύκλου ή ενός αμελούς καθαρισμού, οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι οι τροφές αλλά και ο τρόπος ζωής είναι σημαντικοί παράγοντες έξαρσης και διατήρησης της ακμής.

Είσαι υπερβολικά εκτεθειμένη σε φλεγμονές

«Βλέπουμε ότι κατά κύριο λόγο η ακμή ενηλίκων πυροδοτείται από φλεγμονές» λέει ο Carl Thornfeldt, διευθυντής δερματολογικής κλινικής στις ΗΠΑ. «Οι φλεγμονές οδηγούν σε ενεργοποίηση των σμηγματογόνων αδένων με σκοπό να αποβάλλουν από το δέρμα τα βακτήρια πουδημιουργούν τη φλεγμονή και αυτή η αμυντική διαδικασία του οργανισμού προκαλεί την ακμή» εξηγεί ο ίδιος.

Γιατί όμως είμαστε τόσο εκτεθειμένοι στις φλεγμονές; «Στρες. Πολύ στρες» απαντά ο γιατρός. «Όσο το ανοσοποιητικό σύστημα προσπαθεί να προστατέψει το σύνολο του οργανισμού σου από τις μόνιμες επιθέσεις του στρες που βιώνει, τόσο οι φλεγμονές θα αναζωπυρώνονται και τόσο οι αδένες θα παράγουν σμήγμα για να αποβάλλουν τα ακάθαρτα υποπροϊόντα των φλεγμονών».

Τρέφεσαι υπερβολικά με υδατάνθρακες

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι η διατροφή έχει μεγάλο αντίκτυπο στην επιδερμίδα, αλλά τώρα είμαστε σε θέση να εξακριβώσουμε τα αίτια που συνδέουν συγκεκριμένες τροφές με την εμφάνιση ακμής» αναφέρει η δερματολόγος Robyn Gmyrek. «Όλες οι έρευνες υποδεικνύουν τους απλούς υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ως πρώτη αιτία αύξησης της ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της προκαλεί υπερπαραγωγή ανδρογόνων οδηγώντας ακολούθως σε φλεγμονές, πλεονάζουσα έκκριση ελαίων και δημιουργία ακμής». Η ίδια συστήνει μια διατροφή με λιγότερους απλούς υδατάνθρακες και περισσότερη άπαχη πρωτεΐνη μαζί με την κατανάλωση αντιοξειδωτικών από λαχανικά και φρούτα, όπως και Ω3 λιπαρών οξέων από ψάρια. «Αυτή η απλή διατροφική οδηγία είναι ικανή να μειώσει τα αίτια που πυροδοτούν την ακμή».

Διάβασε τη συνέχεια στη σελίδα 2.

[related id="81192"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece