Οι νέες συμβουλές ομορφιάς για το πρόσωπο (μάθε αν η ενυδατική με SPF σε προστατεύει από τον ήλιο, πότε να κάνεις botox κ.ά.)

Ποιους παλιούς – αλλά και νέους – νόμους περιποίησης πρέπει να καταργήσεις.

10.04.2018

εχεις διαβασει

«Είναι αρκετά για το δέρμα 8 ποτήρια νερού;»

Το ακούς επανειλημμένα: Για να αποκτήσεις ενυδατωμένο και υγιές δέρμα, πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό τη μέρα. Αλλά στην ουσία αυτό αφορά περισσότερο την καλή λειτουργία του οργανισμού.

«Η πρόσληψη νερού δε συσχετίζεται άμεσα με την ενυδάτωση του δέρματος, εκτός αν κάποιος οργανισμός είναι εξαιρετικά αφυδατωμένος» λέει η Νεοϋορκέζα δερματολόγος των διασήμων Dr. Dendy Engelman και εξηγεί: «Η ισορροπημένη ενυδάτωση της επιδερμίδας οφείλεται είτε σε ενδογενείς παράγοντες, δηλαδή στη διατήρηση των φυσικών ελαίων και του νερού που υπάρχει στην κεράτινη στιβάδα, είτε σε εξωγενείς, δηλαδή στη χρήση υδατικών προϊόντων ενυδάτωσης». Αυτό δε σημαίνει ότι το νερό δεν είναι απαραίτητο.

«Μείνε σταθερή στα 8 ποτήρια, αλλά επένδυσε και σε μια καλή κρέμα νύχτας» συμβουλεύει η δερματολόγος.

Λεμόνι με ζάχαρη για απολέπιση κι άλλα 4 γνωστά beauty tricks που ΔΕΝ πρέπει να δοκιμάσεις ποτέ!

«Τελικά πρέπει να ξεκινάω τις ενέσεις Botox πριν εμφανίσω ρυτίδες;»

Tα ενέσιμα υλικά πλήρωσης μπορούν να προλάβουν μελλοντικές γραμμές πριν γίνουν βαθιές ρυτίδες. Αλλά, όπως αναφέρεται σε πολλές έρευνες, η μέθοδος των προληπτικών ενέσεων με fillers σε νεαρή ηλικία συνήθως δημιουργεί μια μόνιμη παγωμένη όψη στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η Dr. Jeannette Graf, πλαστικός χειρουργός και καθηγήτρια Δερματολογίας στο ιατρικό κέντρο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, θεωρεί ότι είναι σκόπιμο να περιμένεις έως ότου οι ρυτίδες εμφανιστούν. «Όταν ο δερματολόγος ξέρει πού να τοποθετήσει την ένεσή του, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα» τονίζει η ίδια.

[related id="89349"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece