Αυτά τα 5 καλλυντικά ΔΕΝ πρέπει να τα μοιράζεσαι

Ναι, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις για τα καλλυντικά σου, ακόμα κι αν αγαπάς πολύ τις φίλες σου.

09.07.2019

Γράφει: Τάνια Ζερβού

εχεις διαβασει

Αυτά τα 5 καλλυντικά ΔΕΝ πρέπει να τα μοιράζεσαι

“Sharing is caring”, με εξαίρεση αυτά τα 5 καλλυντικά πρoϊόντα που δεν θα ξανά μοιραστείς με την κολλητή σου, αν θέλεις να παραμείνετε υγιείς.

Τα βαζάκια με κρέμες

«Τα ανοιχτά βαζάκια αυξάνουν έτσι κι αλλιώς τις πιθανότητες μόλυνσης, που σημαίνει βακτήρια και μύκητες, μιας και δεν έχουν αεροστεγή συσκευασία», εξηγεί ο Joshua Zeinchner, βοηθός καθηγητής δερματολογίας στο Mount Sinai Medical Center, της Νέας Υόρκης. Φαντάσου τι συμβαίνει όταν περισσότερα δάχτυλα από τα δικά σου βουτηχτούν μέσα στην εκάστοτε κρέμα. Το πιθανότερο είναι πως τα χέρια της φίλης σου θα μεταφέρουν βακτήρια από το πρόσωπο της, μέσα στην αγαπημένη σου κρέμα.

Lip gloss

Δηλώνουμε όλες ένοχες, αφού τουλάχιστον μία φορά η φίλη σου ή εσύ έχετε ανταλλάξει lip gloss. «Οποιοδήποτε προϊόν που αγγίζει απευθείας τα χείλη μπορεί να αποτελέσει πηγή μόλυνσης», εξηγεί ο Zeichner. Όταν δε μιλάμε για κολλώδη lip gloss, το μικρόβιο δεν θα αργήσει να περάσει από φίλη σε φίλη.

Διάβασε επίσης: Καλλυντικά από το φαρμακείο: Τι είναι τα δερμοκαλλυντικά; Γιατί να αλλάξεις ρουτίνα περιποίησης;

Μάσκαρα

«Τα βλέφαρα και οι βλεφαρίδες είναι φιλόξενη πηγή βακτηρίων, που μπορεί να μετατρέψει τη μάσκαρα στον τέλειο “μεσάζοντα” για μολύνσεις που στην καλύτερη περίπτωση, θα ερεθίσουν τα μάτια σου», λέει η Rebecca Taylor, οφθαλμίατρος και κλινική εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

Τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ

Οι μεγαλύτεροι «εχθροί» είναι αυτοί. «Τα απαλά σφουγγαράκια, ιδίως όταν είναι βρεγμένα, δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον που αναπαράγει μύκητες και βακτήρια, το οποίο σημαίνει μόλυνση, όπως τριχοφυτία στο πρόσωπο», λέει ο Zeichner. Πολύτιμη συμβουλή: Πλένε το σφουγγαράκι σου μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό και σαμπουάν και άφησε το να στεγνώσει σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο.

Το τσιμπιδάκι φρυδιών

«Αν προκληθεί κάποια αιμορραγία επειδή τράβηξες απότομα μία τρίχα, μπορεί να μολύνει το τσιμπιδάκι και αυτόματα να μολύνει τον επόμενο που θα το χρησιμοποιήσει», εξηγεί ο Zeichner.

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

#shapegreece