Πώς θα γίνω πιο κοινωνική; Οι τεχνικές για να είσαι στο επίκεντρο της παρέας

Είναι κάποιοι άνθρωποι που τραβούν το ενδιαφέρον όλων στο χώρο. Έχουν χάρισμα ή μήπως είναι άλλη μία δεξιότητα;

epikentro-tis-pareas

Ολοι θέλουμε να μας θεωρούν ενδιαφέροντες, ακόμη κι αν δε νιώθουμε απαραίτητα άνετα με το να βρισκόμαστε στο κέντρο της προσοχής. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε ότι μας «βλέπουν», οδηγεί σε ευκαιρίες και σε επιρροή. Το μυστικό για να το πετύχεις έχει να κάνει με το τι προσφέρεις σε κάθε άνθρωπο με τον οποίο αλληλεπιδράς. Πώς θα γίνω πιο κοινωνική; Μάθε τις τεχνικές και γίνε το επίκεντρο της παρέας.

1. Να είσαι «καλό παιδί»

Ο σνομπισμός είναι ξεπερασμένος. Βλέπεις κάποιον να πηγαινοέρχεται, με ένα ποτό στο χέρι, ψάχνοντας κάποιον για να μιλήσει; Μην τον αγνοείς επειδή εσύ έχεις παρέα γύρω σου. Ρώτησε αν θα ήθελε να καθίσει μαζί σας και βάλε τον μέσα στη συζήτηση.

e-body
2. Να είσαι ταπεινή

Παρότι συνήθως αντιλαμβανόμαστε τον άνθρωπο που βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής σαν κάποιον με έντονη προσωπικότητα και βροντερή φωνή, έρευνα στην επιθεώρηση British Psychological Society Digest δείχνει πως οι περισσότεροι επιλέγουν να είναι κοντά σε ανθρώπους που είναι σεμνοί. Η ταπεινότητα δεν πρέπει να συγχέεται με την έλλειψη δυναμισμού ούτε με το να υποτιμάς τον εαυτό σου.

Mια ακόμη τακτική για να φαίνεσαι ενδιαφέρουσα στους άλλους; Να είσαι καλή ακροάτρια.
3. Να είσαι γενναιόδωρη

Αν είσαι ειλικρινά γενναιόδωρη, πυροδοτείς την ψυχολογική ανταπόκριση της αμοιβαιότητας. Σε έρευνα από τον οργανισμό National Academy of Sciences διαπιστώθηκε πως μια πολύ απλή πράξη αμοιβαιότητας, όπως το να πιάσεις την κουβέντα, πυροδοτεί στα μικρά παιδιά τον αλτρουισμό. Το ίδιο φαίνεται πως

ισχύει και για τους ενήλικες.

4. Να είσαι γενναία

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο φόβος μήπως διαφέρουμε μας κάνει βαρετούς.

Όταν είσαι γενναία και ειλικρινής με τον εαυτό σου, θα ανακαλύψεις πολλές φορές ότι οι άνθρωποι ελκύονται από σένα.

5. Να είσαι ενδιαφέρουσα

Είναι διάσημη η ρήση του Dale Carnegie: «Για να είσαι ενδιαφέρουσα, ενδιαφέρσου». Σε μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Experimental Social Psychology βρέθηκε πως οι άνθρωποι που έμπαιναν σε μια on-line διασταύρωση απόψεων με κάποιον έβλεπαν το συνομιλητή τους πιο θετικά αν τους είχε κάνει κάποια ερώτηση για τη θέση τους. Το αντίθετο συνέβαινε για εκείνους που δεν έδειχναν ενδιαφέρον για την άποψη του συνομιλητή τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i