Μαθήματα έρωτα μέσα από το «Αν» του Παπακαλιάτη

O έρωτας μέσα από την ταινία «Αν» του Παπακαλιάτη

04.12.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Μαθήματα έρωτα μέσα από το «Αν» του Παπακαλιάτη
  • Αν

Όπως προοικονομεί και ο τίτλος έτσι και η ταινία, έτσι και ο έρωτας που εκτυλίσσεται είναι μία αδιάλειπτη αλληλουχία από αν… Σαν μινωικός λαβύρινθος, η ζωή μας τελικά είναι οι αποφάσεις μας. Τα ναι και τα όχι που έχουμε καταφέρει να ξεστομίσουμε, υποσυνείδητα ή μη. Κάθε απόφαση, οδηγεί και σε μία διαφορετική εξέλιξη. Τα ναι, και τα όχι σου, ακόμα και οι τυχαίες αποφάσεις, μπορεί να σε ορίσουν και να σε καθορίσουν για να επιτευχθεί το μοιραίο, το καρμικό, αυτό που έχει “γράψει” η ζωή για σένα, για να υπηρετηθεί ίσως “Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο”
 

  • Timing

Ο Παπακαλιάτης θέτει το θέμα του timing από την αρχή της ταινίας. Το σωστό timing ως μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για τη σύναψη μιας ερωτικής σχέσης. Μία σχέση που είναι ιδανική τώρα, μπορεί μην ήταν πριν από δύο χρόνια. Οι προσωπικοί στόχοι, οι προσωπικές "βαλίτσες" που κουβαλάει ο καθένας από τις προηγούμενες σχέσεις, και τα “θέλω” που έχουν και οι δύο, μπορεί τελικά να σε φέρουν κοντά με τον άλλο ή να σε απομακρύνουν.

  • Γυναίκες Vs Γυναίκες

Υπάρχουν γυναίκες και γυναίκες. Γυναίκες που αφοσιώνονται, που ερωτεύονται,  που κάνουν παιδιά, που μπορεί να παρατήσουν κάποια προσωπικά και επαγγελματικά όνειρα για να δοθούν σε έναν έρωτα, σε μια οικογένεια. Και οι άλλες γυναίκες που χρησιμοποιούν και χρησιμοποιούνται, που δεν ενδιαφέρονται αν θα απατήσουν, αν θα πληγώσουν, γυναίκες που –εύστοχα- δεν τις κρίνει η ταινία. Η ταινία απλά αναδεικνύει αυτή τη λεπτή απόχρωση της υπέρτατης δυστυχίας και της μη πληρότητας που βιώνουν (όπως στο ρόλο της Σολωμού μέσα από σχήματα Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή ερωμένη, Τρίτη-Πέμπτη- Σάββατο σύζυγος).

  • Η ερωτική πράξη

Μέσα από τις ερωτικές σκηνές του «Αν» ο Παπακαλιάτης αναγάγει το ζήτημα της σεξουαλικής χημείας ως έναν από τους θεμέλιους λίθους μίας σχέσης και μιας μεγάλης αγάπης. Η ερωτική πλευρά ενός ζευγαριού ως μία βασική δομική ύλη για την οικοδόμηση και τον ορισμό ενός σαρωτικού έρωτα.
 

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece