Η ρομποτική τεχνολογία στην αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου

Η αποτελεσματικότητα είναι εγγυημένη και η μακροβιότητα των εμφυτευμάτων αναμένεται να ξεπερνά τα 15 με 20 έτη.

hip woman iStock

Η αντικατάσταση μιας άρθρωσης με εμφυτεύματα, με τη βοήθεια ρομποτικού βραχίονα, έχει τεράστια πλεονεκτήματα στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από αρθρίτιδα. Ο oρθοπεδικός χειρουργός Γρηγόριος Αβραμίδης εξηγεί: "Ο ρομποτικός βραχίονας δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο λάθους και καμία παρέκκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό, αφαιρώντας με ακρίβεια που αγγίζει το ένα δέκατο του χιλιοστού το φθαρμένο τμήμα του οστού και βοηθώντας στην άριστη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα είναι εγγυημένη και η μακροβιότητα των εμφυτευμάτων αναμένεται να ξεπερνά τα 15 με 20 έτη, στις επεμβάσεις αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος, ενώ το ακόμη πιο σπουδαίο είναι πως οι ασθενείς περπατούν άμεσα και επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους τις επόμενες ημέρες μετά την επέμβαση".

"Πριν από κάθε επέμβαση ρομποτικής αρθροπλαστικής, πραγματοποιείται ειδική αξονική τομογραφία πολύ υψηλής ανάλυσης. Γίνεται, λοιπόν, ο προεγχειρητικός σχεδιασμός με βάση την τρισδιάστατη ανατομία και τις ιδιαιτερότητες του ασθενούς. Η επιλογή των υλικών αλλά και η θέση που θα τοποθετηθούν καθορίζεται από το χειρουργό με ακρίβεια, με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή", λέει ο κ. Αβραμίδης, και αναλύει τις τρεις κυριότερες ορθοπεδικές αποκαταστάσεις με τη μέθοδο της ρομποτικής αρθροπλαστικής.

Ρομποτική Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος

Αντικαθίσταται μόνο το κατεστραμμένο τμήμα της άρθρωσης, διατηρώντας το φυσιολογικό τμήμα του γόνατος. Με αυτόν τον τρόπο, δεν επηρεάζεται η φυσιολογική κινηματική της άρθρωσης, ελαχιστοποιείται η απώλεια αίματος και η αποκατάσταση είναι αξιοσημείωτα ταχύτερη.

Ρομποτική Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

Η κατάσταση των συνδέσμων και η σταθερότητα αξιολογείται από το λογισμικό του ρομποτικού συστήματος χωρίς να υπάρχουν περιθώρια λάθους.

Ρομποτική Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός έχει στη διάθεσή του μετρήσεις και 3D ανασυνθέσεις της άρθρωσης του ισχίου. Ο βραχίονας κατευθύνει την προετοιμασία των οστικών επιφανειών και τον προσανατολισμό των εμφυτευμάτων, ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τον κ. Γρηγόριο Π. Αβραμίδη, Ορθοπεδικό Χειρουργό -Αθλητίατρο, Επιμελητή των Ιδιωτικών θεραπευτηρίων " Υγεία" και  "Μητέρα", (GRIGORIOSAVRAMIDIS.GR).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i