Ένα "έξυπνο" όπλο στη μάχη με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Η τεχνολογία αιχμής το κάνει "έξυπνο" και ο κορυφαίος εξοπλισμός του, αποτελεσματικό: ένα λέιζερ νέας γενιάς με τρία μήκη κύματος, που δουλεύουν ταυτόχρονα για να μας απαλλάξουν οριστικά από κάθε τρίχα, σε κάθε σημείο του σώματος.

happy-woman-with-beautiful-face-and-body-beauty-and-skin-care-picture-id1062838770

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τoν Δρ. Αντώνη Σερέτη, Δερματολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη της SYMMETRIA.

Η αντιαισθητική παρουσία υπερβολικής-ή και λίγης- τριχοφυΐας, στις γυναικείες γάμπες, την περιοχή του μπικίνι, τα χέρια ή τις μασχάλες, μας ενοχλεί, ιδίως το καλοκαίρι, και μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα. Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα ελκυστική η προοπτική να απαλλαγούμε οριστικά από αυτήν, γλυτώνοντας συγχρόνως το δέρμα από την ταλαιπωρία των παραδοσιακών μεθόδων, με τα κοψίματα, τους ερεθισμούς και τις θυλακίτιδες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το λέιζερ είναι, εδώ και χρόνια, η top επιλογή αποτρίχωσης, ιδίως για το σώμα.

PLAT

Ποιο λέιζερ όμως; Ακούμε για πολλά και διαφορετικά συστήματα "τελευταίας τεχνολογίας", που όλα υπόσχονται μόνιμα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, τα λέιζερ που χρησιμοποιούνται για την αποτρίχωση είναι τρία, το καθένα από τα οποία, στοχεύει σε συγκεκριμένους φωτότυπους δέρματος, χρώματα και ποιότητες τρίχας.

1.Laser Αλεξανδρίτη: με μήκος κύματος μικρότερο από των άλλων δύο τύπων, επιτρέπει πολύ βαθιά διείσδυση στο χόριο μεγαλύτερη απορρόφηση από τη μελανίνη και είναι πολύ αποτελεσματικό σε λεπτές ή ανοιχτόχρωμες τρίχες.

2. Διοδικό laser: μειώνει το πάχος και την πυκνότητα της τρίχας και είναι πολύ αποτελεσματικό σε σκουρόχρωμους τύπους δέρματος, προκαλεί όμως μεγαλύτερη δυσφορία.

3. Nd:YAG laser: εκπέμπει σε μεγαλύτερο μήκος κύματος , μπορεί να φτάσει σε βαθύτερους θύλακες τρίχας και είναι πιο αποτελεσματικό σε σκουρόχρωμους φωτότυπους.

Δράση… εις τριπλούν

Η καινοτομία του Laser που έφτασε πρόσφατα στη SYMMETRIA είναι ότι αξιοποιεί τη δύναμη και των τριών τύπων! Εξοπλισμένο με 3 μήκη κύματος - Αλεξανδρίτης στα 755nm, Διοδικό στα 808nm και Nd:YAG στα 1064nm- που δρουν μαζί, το έξυπνο αυτό λέιζερ, ρυθμίζεται ανάλογα με το χρώμα και την υφή τρίχας γι’ αυτό και μπορεί να καθορίσει ποιο πρόγραμμα μας ταιριάζει καλύτερα- είναι άλλωστε αποτελεσματικό σε όλους τους φωτότυπους (I-VI) ενώ μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και το καλοκαίρι, σε μαυρισμένο δέρμα! Ο γιατρός φυσικά είναι αυτός που επιβεβαιώνει τις σωστές παραμέτρους, σύμφωνα με την εμπειρία του και τις δικές μας προτιμήσεις για μια πιο δραστική ή μια πιο ήπια λύση, πάντα όμως με απόλυτη ασφάλεια. 

Μια θεραπεία χωρίς πόνο

PLAT

Το καλύτερο δώρο όμως της προηγμένης τεχνολογίας του νέου λέιζερ είναι η εντελώς ανώδυνη θεραπεία που μας προσφέρει! Πώς; Η δέσμη φωτός διεισδύει στο τριχοθυλάκιο, όπου απορροφάται επιλεκτικά μόνο από τη μελανίνη της τρίχας. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της θερμότητας, καταστρέφει τον θύλακα και τη δομή του οξυγόνου γύρω από αυτόν, αποφεύγοντας τον τραυματισμό του περιβάλλοντος ιστού. Τέλος, στην έξοδο του λέιζερ, ένα ειδικό σύστημα ψύξης, "παγώνει" την περιοχή με αποτέλεσμα το δέρμα να μην πονάει καθόλου, ακόμα και στα πιο ευαίσθητα σημεία.

Προσιτή λόγω ταχύτητας

 Η αποτρίχωση με τα συμβατικά λέιζερ που εκπέμπουν σε ένα μήκος κύματος, είναι μια αρκετά αργή διαδικασία και απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες, προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντίθετα, με την τεχνολογία τριπλού μήκους κύματος, η κάλυψη είναι μεγαλύτερη και η διαδικασία ολοκληρώνεται σε πολύ μικρότερο χρόνο, γεγονός που μειώνει σημαντικά και το κόστος της θεραπείας. Ενδεικτικά μια 15λεπτη συνεδρία για την αποτρίχωση μιας μικρής περιοχής, για παράδειγμα στο σβέρκο, θα σας στοιχίσει περίπου 30€, ενώ για μια 30λεπτη συνεδρία που θα καλύψει μια μεσαία περιοχή όπως είναι η πλάτη, το στέρνο ή τα χέρια, υπολογίστε 36€ σε πρόγραμμα ή 50€ μια μεμονωμένη θεραπεία. 

Αποτρίχωση με λέιζερ - Τι πρέπει να προσέξουμε

PL

"Όσο και αν ακούγεται κάτι απλό και συνηθισμένο, η αποτρίχωση με λέιζερ δεν παύει να είναι μια ιατρική πράξη που μπορεί να έχει επιπλοκές. Είναι πολύ βασικό, πριν τη θεραπεία, να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του δερματολόγου, καθώς είναι απαραίτητη μια σωστή εκτίμηση του ιστορικού σας για τυχόν αντενδείξεις". αναφέρει ο Δρ. Aντώνης Σερέτης, Δερματολόγος.

Το μηχάνημα: θα πρέπει φέρει την σήμανση CE, που σημαίνει ότι πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας- ακόμα καλύτερα αν είναι και "FDA approved”, έχει πάρει δηλαδή την αντίστοιχη έγκριση και από τις ΗΠΑ.

Ο χειριστής: θα πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία του χειριστή.

Ο χώρος: Είναι σημαντικό να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο χώρος θα πρέπει και να έχει καθαριστεί και αεριστεί καλά πριν ξεκινήσουμε την θεραπεία.

 *Ευχαριστούμε το κέντρο SYMMETRIA για τις πληροφορίες που μας έδωσε

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i