Pico Laser: Η επανάσταση στην αφαίρεση τατουάζ είναι εδώ

Η κάποτε "δύσκολη" υπόθεση της αφαίρεσης ενός ανεπιθύμητου τατουάζ γίνεται παιχνιδάκι, χάρη στην τεχνολογία picosecond του καινοτόμου Pico Laser.

tattoo istock

Τα τατουάζ είναι για μία ζωή. Αυτή η φράση μπορεί να ήταν αλήθεια πριν κάποια χρόνια, όχι όμως και στην εποχή της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες ένα 30% των ανθρώπων με τατουάζ θα ήθελαν να μην έχουν κάποιο ή όλα τα τατουάζ τους, ενώ ένα 16% είναι έτοιμο να προχωρήσει στη διαδικασία αφαίρεσής τους.

Όμως πριν κάποια χρόνια η αφαίρεση τατουάζ με laser ήταν μία πολύ χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία, που απαιτούσε αναρίθμητες επισκέψεις στο ιατρείο και ταυτόχρονα δεν έδινε πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς πολύ συχνά παρέμεναν σκιές και σημάδια στην περιοχή του προς αφαίρεση τατουάζ.

Η σύγχρονη τεχνολογία Pico Laser ήρθε για να αλλάξει μία για πάντα τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα τατουάζ μας, αφού πλέον η αφαίρεσή τους απαιτεί λιγότερο χρόνο και δίνει αποτελέσματα ακόμη και σε παραδοσιακά δύσκολα χρώματα, που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρείτο απίθανο να απομακρυνθούν εντελώς.

Τι διαφορετικό φέρνει το Pico Laser στην αφαίρεση τατουάζ;

Το Pico Laser αποτελεί μία εγκεκριμένη από τον FDA συσκευή laser με εντυπωσιακές αναπλαστικές ιδιότητες, που εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία στην αφαίρεση τατουάζ και στην εξάλειψη δερματικών βλαβών. Αυτό που διαφοροποιεί την τεχνολογία του από τα υπόλοιπα αντίστοιχα laser της κατηγορίας του είναι το γεγονός πως μπορεί να προσφέρει τα θεαματικά του αποτελέσματα στο μισό χρόνο, ενώ παρέχει τεράστια ασφάλεια στην εφαρμογή, εφόσον πάντα χρησιμοποιείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Το μυστικό του βρίσκεται στην τεχνολογία των picosecond νέας γενιάς, που αποτελούν χρόνο παλμού 1000 φορές μικρότερο από τα γνωστά σε όλους μας nanosecond. Τα picosecond ουσιαστικά προσφέρουν μάξιμουμ ισχύ σε μίνιμουμ διάρκεια παλμού, με αποτέλεσμα το κάθε "χτύπημα" του laser να είναι υποπολλαπλάσιο σε χρόνο και υπερπολλαπλάσιο σε ενέργεια.

Η απόλυτα στοχευμένη και ελεγχόμενη δράση του Pico Laser κατακερματίζει το τατουάζ, και μόνο αυτό, χωρίς να επιφέρει καμία βλάβη στους παρακείμενους υγιείς ιστούς. Το laser λοιπόν διασπά τις χρωστικές του τατουάζ σε μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία τελικά απομακρύνονται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό.

Όμως όλα τα τατουάζ δεν είναι ίδια, δεν έχουν χτυπηθεί στο ίδιο βάθος, δεν είναι εξίσου παλιά και δεν έχουν τα ίδια χρώματα. Το Pico Laser, με 3 διαφορετικά μήκη κύματος και κεφαλή fractional, προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε διαφορετικής περίπτωσης και χαρίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα πλήρους εξάλειψης, ακόμη και σε παραδοσιακά δύσκολα χρώματα, όπως το πράσινο, το πορτοκαλί και το γαλάζιο.

Επίσης η κεφαλή fractional προάγει την ανάπλαση, αφήνοντας την επιδερμίδα τέλεια και με ομοιόμορφη υφή για πλήρως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη θεραπεία με Pico Laser;

Το Pico Laser προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κάθε τατουάζ, ανώδυνα, χωρίς σημάδια και σκιές και σε πολύ μικρότερο διάστημα από όλα τα υπόλοιπα laser της κατηγορίας του. Ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά γενικά συστήνονται 5-10 συνεδρίες για ένα πλήρες αποτέλεσμα αφαίρεσης. Όπως ισχύει για όλες τις αναπλαστικές laser θεραπείες, ο χειμώνας είναι το ιδανικό διάστημα για την εφαρμογή τους, καθώς η έκθεση στον ήλιο αποτελεί βασική αντένδειξη.

Ευχαριστούμε τον Πέτρο Βλασταράκο, Πλαστικό Χειρουργό για τις πληροφορίες.

Instagram

Facebook

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i