
Η Κατερίνα Πλουμιδάκη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, μίλησε δημόσια για την πολυετή μάχη που δίνει μετά από ένα ιατρικό λάθος σε επανορθωτική επέμβαση στα χείλη της - μια υπόθεση που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια, την ευθύνη και τα όρια της αισθητικής ιατρικής.
Τέσσερα χρόνια μετά την επέμβαση που αλλοίωσε τη λειτουργικότητα και την εμφάνισή της, ετοιμάζεται να μπει στο 21ο χειρουργείο, με τους γιατρούς να υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν ακόμα 10 με 15 επεμβάσεις μέχρι την πλήρη αποκατάσταση. Η περίπτωσή της δεν είναι απλώς προσωπική - είναι ιατρικά και ψυχολογικά ενδεικτική του πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στη βελτίωση και τη βλάβη, όταν οι επεμβάσεις δεν γίνονται με την απαιτούμενη επιστημονική ευθύνη.
Πώς περιγράφει την καθημερινότητά της
Η Πλουμιδάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή "Το Πρωινό" και περιγράφει στον Γιώργο Λιάγκα μια καθημερινότητα γεμάτη φυσική δυσφορία και συναισθηματική εξάντληση: δεν μπορεί να κλάψει, να γελάσει ή να φιλήσει, καθώς οι μυϊκές και νευρικές λειτουργίες στην περιοχή έχουν επηρεαστεί σοβαρά.
"Από ηλεκτρισμό που είχα πολύ έντονο επί δύο χρόνια. Ήταν κάτι σαν ηλεκτροπληξία. Αυτό το έχω ακόμα, το παρατήρησαν με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ότι το έχω ακόμα, αλλά δεν είναι όλη μέρα, είναι μόνο αν κάτι ακουμπήσω ή αν βάλω την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Σε ορισμένα σημεία είναι ακόμα μουδιασμένο και δεν έχω πλήρη αίσθηση της αφής".
Και συνέχισε, λέγοντας: "Λειτουργικά είμαι τα ίδια χάλια θα παραμείνω το ίδιο χάλια μέχρι το 2027. Δεν μπορώ να κλάψω, δεν μπορώ να γελάσω, δεν μπορώ να φιλήσω εδώ και τέσσερα χρόνια. Βασικά, θεωρώ ότι ανήκω στην ανθρώπινη φυλή οπτικά πια -γιατί ήμουν στην τερατώδη φυλή- αλλά λειτουργικά δεν ανήκω ακόμα στην ανθρώπινη φυλή. Δεν έχω τα χαρακτηριστικά που έχουν όλοι οι άνθρωποι τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δεν θα τα έχω για ακόμα δύο".
"Ο λόγος που δεν μπορώ να γελάσω είναι επειδή δεν ανοίγει το στόμα πλάγια, το τελικό χειρουργείο το 2027 θα είναι γι’ αυτό το άνοιγμα του στόματος. Αν με εγχειρήσει τώρα, θα ανοίξει η περιοχή στα δύο. Δεν μπορώ να φιληθώ με τον άντρα μου", εξομολογήθηκε η Κατερίνα Πλουμιδάκη.
"Η ζωή μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι μία κόλαση, μην κοιτάς που προσπαθώ να το ξεπερνάω και να είμαι καλά. Αντικειμενικά, δεν πάει χειρότερα από αυτό που έχω ζήσει τέσσερα χρόνια. Το χείλος μου είναι σαν σαμπρέλα. Μπορώ τώρα να πιω από το ποτήρι νερό, αλλά το χείλος μου παίρνει το σχήμα του ποτηριού, είναι σαν σαμπρέλα, δεν είναι στιβαρό. Είναι πολύ μαλακό και το αισθάνομαι σε οτιδήποτε αγγίξω" ολοκλήρωσε η Κατερίνα Πλουμιδάκη.
Αναλυτικά όσα είπε:
Διάβασε επίσης:
Φαγούρα χωρίς λόγο: Πώς το άγχος επηρεάζει το δέρμα σου - plus τι πρέπει να κάνεις
Καρκίνος εγκεφάλου: Η Kelley Mack πέθανε στα 33 της από γλοίωμα – Τι είναι η σπάνια μορφή όγκου
Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Ελάχιστα επεμβατικές ενδαγγειακές τεχνικές
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr