Νέες προσεγγίσεις για την αλλεργική ρινίτιδα και προβλήματα του λάρυγγα

Τα νέα δεδομένα για την αντιμετώπισης της αλλεργικής ρινίτιδας και των προβλημάτων του λάρυγγα παρουσιάστηκαν στο 2ο Διεθνές Σεμινάριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγος.

ρινίτιδα αλλεργία αλλεργική ρινίτιδα γυναίκα άνοιξη PeopleImages

Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος ζωής και η καθημερινότητά μας έχουν αλλάξει. Η αλλαγή αυτή συνδέεται τόσο με τον τρόπο διατροφής όσο και με την καθιστική ζωή, αλλά και με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και καπνίσματος. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε αύξηση της αλλεργικής ρινίτιδας και των προβλημάτων που αφορούν στον λάρυγγα. Αυτό είχε ως επακόλουθο να αυξηθούν προβλήματα όπως οι πολύποδες στη μύτη, οι ιγμορίτιδες καθώς επίσης καλοήθη και κακοήθη προβήματα του λάρυγγα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, διεξήχθη το «2o Διεθνές Σεμινάριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγος», στο Ερευνητικό-Πειραματικό Κέντρο ΕLPΕΝ, στις 31/5-2/6/2018, υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Ένωσης και του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατρών του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Στο Σεμινάριο συμμετείχαν επίσης ξένοι ομιλητές, ανάμεσά τους ο κ. Alkis Psaltis, Associate Professor-Head of Department of Otolaryngology Head and Neck Surgery at the Queen Elizabeth Hospital in Adelaide, Australia & Associate Professor at the University of Adelaide in South Australia, ο κ. Yakubu Karagama, Consultant Laryngologist at the Manchester University Hospital, Department of Otolaryngology και ο κ. Mark G. Watson, Consultant Laryngologist at the Doncaster Royal Infirmary of United Kingdom.

Ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα: Πως θα τις αντιμετωπίσεις εναλλακτικά

Πόσο αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες;

Επιστημονικά υπεύθυνη της διοργάνωσης του σεμιναρίου ήταν η κυρία Ανατολή Παταρίδου, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος και συνεργάτιδα των νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ. Η ίδια τονίζει πως κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση νέων γιατρών από όλον τον κόσμο στις μοντέρνες ενδοσκοπικές τεχνικές που αφορούν την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μύτης και των παραρρίνιων κόλπων, καθώς επίσης και των προβλημάτων που αφορούν τον λάρυγγα, ο οποιός επετεύχθει στον απόλυτο βαθμό.

Οι νέες τεχνικές που παρουσιάστηκαν στο workshop

Στο workshop παρουσιάστηκαν οι τελευταίες μοντέρνες τεχνικές που αφορούν την ενδοσκοπική χειρουργική με τη χρήση νευροπλοήγησης και ενδοσκοπικών εργαλείων. Επίσης στα πλαίσια της ενδοσκοπικής χειρουργικής του λάρυγγα παρουσιάστηκαν, από έμπειρους ξένους ομιλητές, νέες μορφές Laser και τεχνικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λάρυγγα.

Η ενδοσκοπική χειρουργική παρέχει το σημαντικότατο πλεονέκτημα της άμεσης επαναφοράς του ασθενή στις δραστηριότητες τους με την ελάχιστη δυνατή μετεγχειρητική ταλαιπωρία, λόγω της χρήσης κάμερας με μεγάλη ακρίβεια στους χειρισμούς, τη μεγέθυνση, τον φωτισμό και την χρήση νευροπλοήγησης (navigation). Επίσης, η χρήση Laser απoτελεί έναν τρόπο ατραυματικό για τον ευαίσθητο βλενογόννο των φωνητικών χορδών.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του εργαστηρίου κ. Α. Ε. Παπαλόης, το Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο της ELPEN, στήριξε ένα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου επιστημονικό / εκπαιδευτικό σεμινάριο που έδωσε την ευκαιρία σε νέους και ώριμους ιατρούς, να ασκηθούν σε νέες τεχνολογίες με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i