Ένας (ακόμη) βασικός λόγος να αγκαλιάσεις κάποιον!

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι αγκαλιές είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγει κανείς τη γρίπη!

Ένας (ακόμη) βασικός λόγος να αγκαλιάσεις κάποιον!

Καλή διατροφή, εμβόλιο, συχνά πλύσιμο των χεριών… υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνεις για να μην κολλήσεις γρίπη. Όμως ο πιο απλός τρόπος είναι και ο πιο ευχάριστος! Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, μπορούμε να αποφύγουμε τους ιούς αρκεί να δείχνουμε την αγάπη μας!

Αντίθετα, λοιπόν, στη γενική οδηγία να μην ερχόμαστε σε πολύ στενή επαφή με άλλα άτομα κατά τη διάρκεια των μηνών που κυκλοφορεί ο ιός της γρίπης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο πιο συχνά αγκαλιάζουμε κάποιον, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να κολλήσουμε κάτι ή να εκδηλώσουμε έντονα συμπτώματα σε περίπτωση που κολλήσουμε.

Αν και οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι ποιος ακριβώς είναι ο λόγος, εκτιμούν πως η αγκαλιά ως εκδήλωση μιας αρκετά στενής φιλικής σχέσης, είναι ένδειξη υποστήριξης από τον κοινωνικό μας κύκλο και, όπως έχει φανεί από παλαιότερες έρευνες, όσο πιο κοινωνικός είναι κάποιος τόσο καλύτερα ο οργανισμός του καταπολεμά τους ιούς της γρίπης και τους κρυολογήματος.

Για τις ανάγκες της έρευνας του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon περισσότεροι από 400 άνθρωποι εκτέθηκαν στον ιό της γρίπης και διαπιστώθηκε ότι όσοι από αυτούς είχαν πολλές κοινωνικές επαφές και αγκαλιάζονταν συχνά με άλλους είτε δεν κόλλησαν είτε εκδήλωσαν πολύ πιο ήπια συμπτώματα, σε σχέση με όσους δεν είχαν πολλούς φίλους.

Δες τις αγαπημένες μας αγκαλιές!

Οι σφιχτές αγκαλιές

Οι σφιχτές αγκαλιές

Οι αγκαλιές στις οποίες τυλίγεις τον άλλο και τυλίγεσαι και εσύ από τα χέρια του. Όταν αγκαλιάζεσαι με κάποιον σφιχτά για πολύ ώρα, χωρίς λόγια. Στις αγκαλιές αυτές δυσκολεύεσαι πολύ να ξεκολλήσεις το σώμα σου από πάνω του. Αφήνεσαι και παράλληλα γιατρεύεσαι απ' ότι και αν σε έχει πληγώσει, τρομάξει, στεναχωρήσει. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σε πειράξει μέσα στην αγκαλιά του... Γι' αυτό και είναι από τις αγαπημένες μας...

Οι απρόσμενες αγκαλιές «από πίσω»

Οι απρόσμενες αγκαλιές «από πίσω»

Είναι αυτές οι αγκαλιές που έρχονται από το πουθενά. Εκεί που εσύ ανενόχλητη κάνεις κάτι έρχεται ο άλλος από πίσω και σε σφίγγει στην αγκαλιά του.

Οι περιστρεφόμενες αγκαλιές

Οι περιστρεφόμενες αγκαλιές

Όταν άλλος σε αγκαλιάζει και σε γυρίζει γύρω- γύρω σε κύκλους από υπερβολική χαρά, ενθουσιασμό, από υπερβολική αγάπη και έρωτα...

Οι αγκαλιές του ύπνου!

Οι αγκαλιές του ύπνου!

Είναι οι αγκαλιές αυτές που άλλος μέσα στον ύπνο του και ασυναίσθητα, έρχεται όλο και πιο κοντά σου και σε αγκαλιάζει την ώρα που κοιμάται. Είναι οι πιο γλυκές αγκαλιές, γιατί ο άλλος σε αγκαλιάζει χωρίς να έχει απόλυτη συναίσθηση…

Οι «Ελληνικές» αγκαλιές!

Οι «Ελληνικές» αγκαλιές!

Πάρε- με- αγκαλιά- σφίξε- με- μέχρι- να- πονέσουν- τα- κόκκαλα- μου- μέχρι- να- ξεκαρδιστώ- πάρε- μου- την- ανάσα- κάνε- την- καρδιά- μου- να- πεταρίζει- πες- μου- ότι- πιο- γλυκό- και χαζό- αρκεί- να- είναι- δικό- σου- δικό μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i