Αξιολόγηση της σωματικής ανάπτυξης στα παιδιά από τη γέννηση έως την εφηβεία

Αξιολόγηση της σωματικής ανάπτυξης στα παιδιά από τη γέννηση έως την εφηβεία προσφέρει το νέο τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων. 

μαμά παιδιά σχολείο damircudic

Όλους τους γονείς θα μας απασχολήσει κάποια στιγμή η φυσιολογική ή μη σωματική ανάπτυξη του παιδιού μας. Σε αυτό έρχεται να δώσει λύση το ΙΑΣΩ Παίδων που εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του.

Ειδική Μονάδα Αύξησης Παιδιών και Εφήβων

Η νέα Ειδική Μονάδα Αύξησης Παιδιών και Εφήβων έχει στόχο να αξιολογήσει τις σωματικές αλλαγές του παιδιού από τη νεογνική έως την εφηβική ηλικία και να απαντήσει σε ερωτήματα των γονιών όπως, εάν το παιδί αναπτύσσεται με κατάλληλο ρυθμό, ή εάν καθυστερεί. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς πως θα συμβάλλουν στην υγεία, την ευεξία και την ανάπτυξη του παιδιού τους. Να ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού τους, να ενθαρρύνουν τις δεξιότητες και δραστηριότητες του και να κατανοούν τα συναισθήματα του. Οι διαταραχές της ανάπτυξης του παιδιού περιλαμβάνουν χαμηλό ανάστημα, υψηλό ανάστημα, σκελετικές και μεταβολικές διαταραχές, κ.α.

Υπεύθυνη της μονάδας είναι η κα Λέλα Σταμογιάννου, Παιδίατρος-Παιδοενδοκρινολόγος, και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Παιδοενδοκρινολογία στο University of Birmingham της Αγγλίας και έχει διατελέσει Επιστημονική Υπεύθυνη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και τέως Συντονίστρια-Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Αξιολόγηση της σωματικής ανάπτυξης στα παιδιά από τη γέννηση έως την εφηβεία - εικόνα 1

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i