Είναι αποτελεσματικά τα αντισυλληπτικά χάπια; Πολύ, αρκεί να προσέχεις ΕΝΑ πράγμα

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να είναι σίγουρα αποτελεσματικά τα αντισυλληπτικά χάπια!

χάπια αντισυλληπτικά χάπια φάρμακα Altayb

Αναρωτιέσαι αν είναι αποτελεσματικά τα αντισυλληπτικά χάπια; Αποδεδειγμένα ναι, αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αρκεί να ακολουθείς ορισμένες απλές οδηγίες για τη φύλαξή τους. "Η έκθεση των αντισυλληπτικών χαπιών σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία μπορεί να διασπάσει τη δραστική τους ουσία, με αποτέλεσμα να μην είναι πια τόσο αποτελεσματικά" εξηγεί η Dr. Margaret Long, γυναικολόγος μαιευτήρας από την Κλινική Mayo στις ΗΠΑ.

Πότε ΔΕΝ είναι αποτελεσματικά τα αντισυλληπτικά χάπια;

Εάν παίρνεις τα χάπια σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σου, η αποτελεσματικότητά τους φτάνει σχεδόν το 100%. Ωστόσο, τα αντισυλληπτικά χάπια, όπως και τα περισσότερα φάρμακα, έχουν έναν μεγάλο εχθρό: τη ζέστη αλλά και το πολύ κρύο. Τα περισσότερα φάρμακα θα πρέπει να φυλλάσονται σε ξηρό χώρο, σε θερμοκρασία δωματίου (22-24 βαθμούς Κελσίου). Όταν εκτίθενται σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, αλλοιώνονται ή διασπώνται οι δραστικές τους ουσίες με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον τόσο αποτελεσματικά.

Διάβασε επίσης: Από τα 20 στα 40: Πώς θα παραμείνεις γόνιμη και υγιής σε κάθε ηλικία

Διάβασε επίσης: Ηλικία και γονιμότητα: Πώς επηρεάζει το ένα το άλλο και πότε χρειάζεται να γίνει έλεγχος γονιμότητας;

Πώς θα είναι αποτελεσματικά τα αντισυλληπτικά χάπια

Απόφυγε να τα αφήνεις στο ραφάκι του μπάνιου, αφού η υγρασία και η ζέστη που αναπτύσσεται στο χώρο όταν κάνεις ντους, μπορεί να τα αλλοιώσει. Η τουαλέτα ή ένα συρτάρι στο υπνοδωμάτιό σου είναι πολύ πιο ταιριαστοί χώροι αποθήκευσης για τα αντισυλληπτικά και τα φάρμακα γενικότερα. Όταν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, έχε τα στην τσάντα σου ώστε να μην παραμείνουν πολλές ώρες μέσα στο όχημα. Εάν πρόκειται να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, κράτα τα αντισυλληπτικά στην τσάντα που θα πάρεις μαζί σου μέσα στην καμπίνα. Ο χώρος αποθήκευσης του αεροπλάνου έχει συνήθως πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, η οποία μπορεί να επηρεάσει το πόσο αποτελεσματικά είναι τα αντισυλληπτικά χάπια.

Υποψιάζεσαι ότι μπορεί τα χάπια σου να έχουν εκτεθεί σε ακραίες θερμοκρασίες;

Συζήτησε με το γιατρό σου την ανησυχία σου. Μπορεί να σου προτείνει να ξεκινήσεις μια καινούργια συσκευασία ή να χρησιμοποιείς παράλληλα προφυλακτικό μέχρι να τελειώσει η συγκεκριμένη καρτέλα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i