Συχνοουρία, κολπίτιδα, αυξημένες εκκρίσεις: Τι σημαίνουν αυτές οι κοινές ενοχλήσεις στα γεννητικά όργανα

Συχνοουρία, φαγούρα, τσούξιμο: Τι μπορεί να σημαίνουν κάποιες συχνές ενοχλήσεις στα γεννητικά όργανα;

30.11.2018

εχεις διαβασει

κοιλιά πόνος περίοδος ουρολοίμωξη

Οι κάθε μορφής ενοχλήσεις στα γεννητικά όργανα μπορεί είναι περαστικές, ωστόσο είναι σημαντικό να παίρνεις τη γνώμη του γυναικολόγο σου.

Συχνοουρία, φαγούρα, τσούξιμο: Τι μπορεί να σημαίνουν κάποιες συχνές ενοχλήσεις στα γεννητικά όργανα;

Τι σημαίνουν κάποιες συχνές ενοχλήσεις στα γεννητικά όργανα

Κολπίτιδα

Νιώθεις τσούξιμο κατά την ούρηση, πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, έχεις φαγούρα, δύσοσμα κολπικά υγρά, παρατήρησες αίμα στον κόλπο, υπάρχει κολπική υπερέκκριση ή συχνοουρία;
Η αντιμετώπιση: Με φυσική εξέταση και καλλιέργεια υγρών ο γυναικολόγος σου θα βρει το ένοχο μικρόβιο και θα σου χορηγήσει αντιβιοτικά, αντιμυκητιασικά ή αντιικά φάρμακα εάν πρόκειται για ιό. Στο μεταξύ, φρόντισε να καταναλώνεις πολύ γιαούρτι και γαλακτοκομικά προϊόντα με προβιοτικά, για να βοηθήσεις την ισορροπία της βακτηριακής χλωρίδας.

Αναζήτηση συχνοουρία Τα 10 συμπτώματα υγείας που δεν πρέπει να αγνοείς (πρησμένο πόδι, συχνοουρία, φαγούρα και ό,τι δε φαντάζεσαι)

7 τρόποι για να προλάβεις την ουρολοίμωξη

Κυστίτιδα

Έχεις συχνοουρία και κρυάδες, νιώθεις τσούξιμο και δυσκολία στην ούρηση και αίμα στα ούρα ή αυτά είναι θολά.
Η αντιμετώπιση: Η καλλιέργεια και ανάλυση ούρων θα δείξει το μικρόβιο και αναλόγως θα σου χορηγηθεί και η αντιβίωση που πρέπει. Θα πρέπει να κάνεις επιπρόσθετα καλλιέργεια κολπικού υγρού και γυναικολογική εξέταση, καθώς μπορεί κάποια μικρόβια από κολπίτιδες να μεταναστεύουν και να σου δημιουργούν πρόβλημα συνεχώς. Ακόμη, θα σε βοηθήσουν οι πλύσεις με χλιαρό νερό και χαμομήλι.

Τραχηλίτιδα

Βλεννοπυώδεις εκκρίσεις από το έξω τραχηλικό στόμιο, αιμορραγία έπειτα από επαφή ή ήπιος πόνος στο χαμηλά στην κοιλιά.
Η αντιμετώπιση: Η καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού θα δείξει το μικροοργανισμό που προκάλεσε τη μόλυνση και συνήθως προτιμάται η χορήγηση αντιβιοτικών από το στόμα. Μην προχωρήσεις από μόνη σου σε τοπική πλύση με αντισηπτικό, χωρίς την υπόδειξη του γιατρού σου.

[related id="23776"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 531918802.