Ξηρότητα του κόλπου | Τι λύσεις υπάρχουν;

Κι όμως υπάρχει αποτελεσματική λύση στο σημαντικό θέμα της ξηρότητας του κόλπου, καθώς και σε άλλα προβλήματα της περιοχής.

Ξηρότητα του κόλπου | Τι λύσεις υπάρχουν;

Είναι αξιοπερίεργο στην εποχή μας να υπάρχουν ακόμη θέματα ταμπού στα προβλήματα υγείας των γυναικών.

Η αιδοιοκολπική ατροφία, δηλαδή η ξηρότητα του κολπικού βλεννογόνου, που συνοδεύεται και από ατροφία των έξω γεννητικών οργάνων, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα τέτοιο πρόβλημα. Αυτό κυρίως γίνεται γιατί οι γυναίκες της περιεμμηνοπαυσιακής και εμμηνοπαυσιακής ηλικίας δε ζητούσαν βοήθεια για το θέμα αυτό από τον ειδικό γιατρό, παρότι μία στις τρεις υπέφεραν από έντονα συμπτώματα, όπως ο κνησμός των εξωτερικών οργάνων, η ξηρότητα του κόλπου, το αίσθημα καύσου και ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή.

Τα αίτια και η λύση

Όλα τα παραπάνω συμπτώματα οδηγούν στη δυσλειτουργία της καθημερινότητας και της σεξουαλικής ζωής των γυναικών που τα παρουσιάζουν. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται γιατί περί την εμμηνόπαυση έχουμε σταδιακά μειωμένη έκκριση των οιστρογόνων, η οποία οδηγεί σε μείωση του κολλαγόνου και αποδόμηση των ινών ελαστίνης στην αιδοιοκολπική περιοχή. Σήμερα, όμως, υπάρχει μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία σε όλα τα παραπάνω προβλήματα που οφείλεται σε ένα μοναδικό παγκοσμίως εγκεκριμένο σκεύασμα, το Desirial. Πρόκειται για ένα ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος με μαννιτόλη, με εφαρμογή στη γυναικεία γενετήσια περιοχή του αιδοίου και του κόλπου, που δίνει καταπληκτικά αποτελέσματα. Η θεραπεία με το Desirial βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας και την ενυδάτωση στην αιδοιοκολπική περιοχή έχοντας μοναδική συμβατότητα με το pH και τη δομή των ιστών. Δεν προκαλεί παρενέργειες και δεν έχει παρατηρηθεί μετακίνηση του υλικού σε γειτονικές περιοχές. Η διαδικασία της εφαρμογής είναι ανώδυνη, γίνεται σε μία και μόνο συνεδρία, έχει άμεσα αποτελέσματα και διαρκεί περίπου έως 9 μήνες, οπότε και μπορεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής με ακόμα μεγαλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Μετά την εφαρμογή θα πρέπει να αποφεύγεται η σεξουαλική δραστηριότητα για 4 ημέρες, καθώς και η επαφή της περιοχής με πολύ ζεστό νερό και η έντονη γυμναστική.

Εκτός από τα παραπάνω, το Desirial εφαρμόζεται και για την αύξηση του σημείου G και κατά συνέπεια τη βελτίωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, ακόμα και σε νεότερες γυναίκες, αλλά και σε περιπτώσεις ελαφριάς ακράτειας ούρων και χαλάρωσης του κόλπου. Επίσης, για τη βελτίωση της λιποατροφίας των εξωτερικών μεγάλων χειλέων του αιδοίου, όπως σε νεαρές γυναίκες που παρουσιάζουν ανισότητα και υποπλασία των χειλέων του αιδοίου ή γυναίκες που χρειάζονται αποκατάσταση της όποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας έχει προκύψει από κακή συρραφή και ουλές από γυναικολογικές κολπικές επεμβάσεις και φυσιολογικό τοκετό. Σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει στις γυναίκες που η ξηρότητα του κόλπου είναι αποτέλεσμα θεραπείας για καρκίνο με ορμονοθεραπεία, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, στις οποίες η εφαρμογή μπορεί να γίνει και προληπτικά πριν από την έναρξη αυτών των θεραπειών.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Γεώργιο Σάρλη, μαιευτήρα-χειρουργό γυναικολόγο, ειδικό στην επανορθωτική και λειτουργική γυναικολογία

(www.drsarlis.eu).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i