Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Ο μεγαλύτερος φόβος των γονιών έρχεται στην επιφάνεια με όσα συμβαίνουν

Η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση πρέπει πλέον να συζητηθεί και να υπάρχει μηδενική ανοχή.

woman-raised-her-hand-for-dissuade-campaign-stop-violence-against-picture-id1001313596 (1)

"Ως γονείς έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας βρεθεί αντιμέτωποι με έναν τέτοιο φόβο", σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στον πρώην -πλέον- καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

"Θα ήθελα να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Μπορέσαμε να παρέμβουμε θεσμικά και έγινε αυτό που ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή. Οι καταγγελίες να είναι συγκεκριμένες και να απευθύνονται εκεί που πρέπει να απευθύνονται. Η συγκεκριμένη μαρτυρία μας συγκλόνισε. Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν κανείς ακούει τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ως γονείς έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας βρεθεί αντιμέτωποι με έναν τέτοιο φόβο είτε τα παιδιά μας είναι αγόρια, είτε είναι κορίτσια" είπε η Υπουργός.

"Επομένως, όσα ελέχθησαν, όσα πρόκειται να λεχθούν είναι δεδομένο ότι μας συγκλονίζουν, μας αγγίζουν προσωπικά τον καθένα, αγγίζουν την οικογένειά μας. Η σεξουαλική βία υπό οποιαδήποτε μορφή της, πολλώ μάλλον όταν συνδέεται με παιδιά και ανήλικους είναι μια εξαιρετική σοβαρή υπόθεση, μια φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εντός θεσμικού πλαισίου. Χθες συνομίλησα με τη δικηγόρο του Βασίλη, μου είπε για τη διαδικασία και το πού βρίσκεται", πρόσθεσε.

Το τι θα ακολουθήσει όλων των αποκαλύψεων που ακούμε τη μία την άλλη αυτές τις μέρες είναι άγνωστο, τόσο αναφορικά με τις επιπτώσεις σε πρόσωπα όσο και σε θεσμούς. Εάν όμως έχει νόημα να κρατήσουμε ένα πράγμα στο μυαλό μας είναι τη δύναμη της αλήθειας και του θάρρους που απαιτείται για να αποκαλυφθεί. Όπως επίσης και τη λύτρωση που διακρίνουμε στα πρόσωπα όλων όσων έχουν μιλήσει για τα τραύματα που κρατούσαν τόσα χρόνια κρυμμένα μέσα τους.

Διάβασε εδώ περισσότερα για το θέμα αυτό

Διάβασε επίσης: Μάθε και αναγνώρισε τα σημάδια για τη σεξουαλική παρενόχληση στα παιδιά

Διάβασε επίσης: Σεξουαλική κακοποίηση & σεξουαλική παρενόχληση: Πώς θα βοηθήσεις το θύμα, τι να μην κάνεις, πού να απευθυνθείς εάν συμβαίνει σε σένα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i