Θηλασμός: Αγγελική Δαλιάνη και Ολυμπία Χοψονίδου δείχνουν 2 διαφορετικές όψεις του

Η εβδομάδα αφιερωμένη στο μητρικό θηλασμό ολοκληρώνεται σήμερα και δύο διαφορετικά ποστ στο Instagram μας έβαλαν σε σκέψεις.

shutterstock_478483879 By Evgeny Atamanenko

Σήμερα, 7 Νοεμβρίου, ολοκληρώνεται η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.Την ημέρα αυτή επέλεξαν δύο επώνυμες γυναίκες της εγχώριας σόουμπιζ για να μας δείξουν δύο διαφορετικές όψεις του θηλασμού.

Από την μια, η Αγγελική Δαλιάνη που πρόσφατα έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, τον πρόωρο γιο της, η οποία χαμογελαστή θηλάζει το μωρό της.

Aπό την άλλη, η Ολυμπία Χοψονίδου, μητέρα πέντε παιδιών, δείχνει τον άθλο του να προσπαθείς να θηλάσεις και να κοιμηθείς και να έχεις να φροντίσεις ταυτόχρονα μια πολύτεκνη οικογένεια. Η φωτογραφία με το διπλό θήλαστρο και το σχόλιο της πάλαι ποτέ Σταρ Ελλάς συγκινεί.

Όποια όψη του θηλασμού κι αν βιώνεις κι εσύ, τη δύσκολη, την εύκολη, την εξουθενωτική, την αβίαστη, η αναγκαιότητα του να μπορείς να ταΐσεις το μωρό σου με το πολύτιμο μητρικό γάλα είναι αξεπέραστη.

Shape Info: Αξιολόγηση 194 κρατών (Global Breastfeeding Scorecard) διαπίστωσε ότι μόνο το 40% των παιδιών κάτω των έξι μηνών θηλάζουν αποκλειστικά (τρέφονται μόνο με μητρικό γάλα) και μόνο 23 χώρες έχουν ποσοστά αποκλειστικού μητρικού θηλασμού άνω του 60%. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να μεγαλώσει το ποσοστό των παιδιών που θηλάζουν αποκλειστικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i