"Δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια βακτήρια": Το αντικείμενο που πρέπει να απαγορευτεί από την κουζίνα μας, σύμφωνα με ειδικό

Το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, αλλά είναι μια φωλιά βακτηρίων σύμφωνα με υγιεινολόγο και μικροβιολόγο.

κουζίνα iStock

Βρίσκεται δίπλα στον νεροχύτη μας και είναι πιστός σύντροφος στις καθημερινές μας δουλειές του πλυσίματος των πιάτων. Το σφουγγάρι μας συνοδεύει σε κάθε καθάρισμα, κάθε τρίψιμο, κάθε εργασία συντήρησης στην κουζίνα μας. Ωστόσο, αυτός ο καθημερινός σύμμαχος κρύβει ένα ανησυχητικό μυστικό που αποκαλύπτει Γάλλος ειδικός!

Ο ειδικός υγιεινής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: τα σφουγγάρια αντιπροσωπεύουν έναν από τους μεγαλύτερους βακτηριολογικούς κινδύνους στα σπίτια μας. Η πορώδης δομή τους και το υγρό περιβάλλον τους δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό παθογόνων μικροοργανισμών. Εκατομμύρια βακτήρια αναπτύσσονται συνεχώς μέσα τους, μετατρέποντας αυτό το φαινομενικά ακίνδυνο αντικείμενο σε μια πραγματική ωρολογιακή βόμβα για την υγεία. 

Δες περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i