Καινούργια γυαλιά ηλίου; Να τι να προσέξεις πριν τα αγοράσεις

Ένα ζευγάρι καινούργια γυαλιά ηλίου είναι βασικά πριν τις διακοπές. Διάβασε εδώ ένα μίνι οδηγό know how!

γυαλιά ηλίου Cecilie_Arcurs

Είναι απαραίτητα - όχι μόνο για στιλ αλλά για την υγεία των ματιών σου. Ετοιμάζεσαι να αγοράσεις καινούργια γυαλιά ηλίου; Δες εδώ τις βασικές συμβουλές για να τα απολαύσεις - κι εσύ και τα μάτια σου.

Πριν αγοράσεις καινούργια γυαλιά ηλίου

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη προτού αγοράσεις το ζευγάρι γυαλιών που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ σου.

  • Επίλεξε γυαλιά των οποίων οι φακοί έχουν UV Protection σε ποσοστό 100% και φέρουν την ένδειξη UV 400 Protection, για να προστατεύεσαι από το μήκος κύματος που είναι βλαβερό για τα μάτια σου.
  • Φρόντισε να καλύπτουν τα μάτια σου και στο πλάι, να εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπό σου και να είναι ανθεκτικά - όχι μόνο για να μην χαλάσουν αλλά και για την ασφάλειά σου.
  • Το χρώμα των φακών που θα επιλέξεις δεν έχει σχέση με το βαθμό απορρόφησης της υπεριώδους ακτινοβολίας. Απλώς έχε υπόψη σου ότι τα πολύ σκουρόχρωμα αφενός μειώνουν τις αντανακλάσεις, αφετέρου μειώνουν και τη χρωματική αντίληψη.
  • Οι φακοί μελανίνης είναι αυτοί που απορροφούν τις ακτίνες υψηλής ενέργειας ορατού φάσματος, χωρίς να αλλοιώνουν τα χρώματα, διατηρώντας ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά των blue block φακών, οι οποίοι αποκόπτουν το μπλε φάσμα του φωτός που είναι ανθυγιεινό για τα μάτια. Οι πολωτικοί φακοί προστατεύουν από τις αντανακλάσεις και το θάμβος. Μίλησε στον οπτικό σου γι' αυτούς τους φακούς και ζήτησε να σου δείξει τα ανάλογα γυαλιά.
  • Εάν κάνεις συχνή χρήση των γυαλιών, προτίμησε οι φακοί τους να είναι polycarbonate.

Σου πηγαίνουν τα καινούργια γυαλιά ηλίου;

  • Το σχήμα του σκελετού πρέπει να είναι αντίθετο από το σχήμα του προσώπου σου.
  • Το μέγεθος του σκελετού να είναι ανάλογο με αυτό του προσώπου και του σωματοτύπου σου.
  • Προτίμησε ένα διαφανές στήριγμα μύτης, αν τα μάτια σου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.
  • Εάν έχεις στενό μέτωπο, προτίμησε σκελετό με έντονο και φαρδύ το επάνω μέρος του.
  • Μια μεγάλη, μακριά μύτη δείχνει μικρότερη με χαμηλό στήριγμα μύτης. Αντίθετα, η μικρή μύτη χρειάζεται στήριγμα που βρίσκεται ψηλά στο σκελετό.

Για τα μάτια σου μόνο

Για να είσαι πάντα σίγουρη για την ασφάλεια των ματιών σου, αγόρασε τα γυαλιά σου μόνο από οπτικά καταστήματα και επίλεξε αυτά που φέρουν τη σήμανση CE και συνοδεύονται από ενημερωτικό φυλλάδιο που περιγράφει και πιστοποιεί τα χαρακτηριστικά τους και την καταλληλότητά τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i