Κάνουμε το γρήγορο τεστ θυρεοειδούς με ΜΟΛΙΣ δύο κινήσεις

Κάνε το γρήγορο τεστ θυρεοειδούς και διάβασε τα σημάδια που μπορεί να σε στείλουν στο γιατρό για επιβεβαίωση.

θυρεοειδής υπερθυρεοειδισμός λαιμός ChesiireCat

Μπορεί να μη σε απασχολεί ιδιαίτερα ο θυρεοειδής σου αδένας, όταν όμως αυτός... διαταραχθεί, μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα, όπως κούραση, διανοητική σύγχυση, αύξηση βάρους, ακόμη και κατάθλιψη.

Κάνε αυτό το γρήγορο τεστ θυρεοειδούς για να δεις αν όλα πηγαίνουν καλά:

*  Στάσου μπροστά από έναν καθρέφτη και πιες μια γουλιά νερό, μετά γείρε το κεφάλι σου λίγο προς τα πίσω για να μπορείς να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη καθώς καταπίνεις.

*  Αν εντοπίσεις ένα φούσκωμα στη βάση του λαιμού ακριβώς πάνω από την κλείδα, μπορεί ο θυρεοειδής σου να είναι πρησμένος και να μη λειτουργεί φυσιολογικά, σύμφωνα με την ένωση American Association of Clinical Endocrinologists.

*  Ζήτησε από το γιατρό σου να κάνεις αιματολογικές εξετάσεις που θα ελέγξουν τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς. Μην ξεχνάς: Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας που έχει σχήμα πεταλούδας και βρίσκεται στο κέντρο του λαιμού. Έχει μικρό μέγεθος αλλά παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη λειτουργία πολλών οργάνων, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, το ήπαρ, τα νεφρά και το δέρμα, ενώ είναι από τους βασικούς αδένες του μεταβολισμού. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του γιατί όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο θυρεοειδή, μπορεί να επηρεαστεί συνολικά η υγεία μας.

Οι πιο συνηθισμένες από τις παθήσεις του είναι ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός που προκαλούν διάφορες ορμονικές, σωματικές αλλά και ψυχολογικές αλλαγές στον οργανισμό. Καλό είναι να παρατηρούμε το σώμα μας και αντιληφθούμε έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα στο θυρεοειδή ώστε να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα.

Διάβασε επίσης: Τι είναι οι παραθυρεοειδείς αδένες και γιατί πρέπει να τους γνωρίσεις

Διάβασε επίσης: Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Οδηγός, συμπτώματα και θεραπεία για την πάθηση που ξαφνικά ακούμε συνέχεια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i