Να κάνω λεύκανση δοντιών;

O οδοντίατρος απαντά.

making-sure-theyll-stay-clean-all-day-istockid843642266 bernardbodo

Ευχαριστούμε το χειρουργό οδοντίατρο Παναγιώτη Δέδε, MSc, επιστημονικό υπεύθυνο των οδοντιατρικών κέντρων Medent και Ιatroaesthetics (www.medent.gr).

Για να κάνει κάποιος λεύκανση, θα πρέπει να μην έχει τερηδονισμένα δόντια ή δόντια με έντονες αποτριβές και αλλοιώσεις, προκειμένου να μη δημιουργηθεί ευαισθησία. Επίσης, να έχει έντονες δυσχρωμίες και να μην έχει επιβεβαιωμένες αλλεργίες σε κάποια από τα σκευάσματα της λεύκανσης.

Οι τεχνικές

Οι τεχνικές λεύκανσης είναι δύο: Πρώτον, με λάμπα led ή με laser και γίνεται στο ιατρείο και,

δεύτερον, τα ναρθηκάκια που φοράς (που έχει φτιάξει ο οδοντίατρος) για κάποιες ώρες και

βρίσκεσαι στο σπίτι. Κατά την προσωπική μου γνώμη, ο συνδυασμός και των δύο τεχνικών επιφέρει το καλύτερο και πιο μόνιμο αποτέλεσμα.

Διάβασε επίσης: Να γιατί πρέπει να προσέχεις τα δόντια και το στόμα σου

Μετά τη λεύκανση θα πρέπει να προσέξεις οτιδήποτε δημιουργεί χρωστικές στα δόντια, όπως κάπνισμα, καφές, τσάι, παντζάρια, χόρτα, κόκκινο κρασί, επιπλέον όξινα, όπως λεμόνι, ξίδι κ.λπ. (προκειμένου να μη δημιουργηθεί ευαισθησία).

Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις διατροφικές συνήθειες του ασθενούς, αλλά διαρκεί περίπου 2 χρόνια μετά από μια συνδυαστική τεχνική, ενώ μετά τη λεύκανση στο σπίτι περίπου 1 χρόνο.

Τι άλλο να θυμάσαι;

Απόφυγε υλικά (από τηλεπωλήσεις ή Διαδίκτυο ή κέντρα αισθητικής) που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα χωρίς να αναφέρουν χώρα προέλευσης, Αριθμό Έγκρισης ΕΟΦ, τη δραστική ουσία και τη συγκέντρωσή της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

LIFE Παρ, 23 Σεπ 2022

Λιποαναρρόφηση - λιπογλυπτική: Όσα θέλουμε να ξέρουμε

Προφανώς η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι το Α και το Ω για ένα όμορφο και υγιές σώμα, ωστόσο σήμερα οι εξελίξεις στην επιστήμη της πλαστικής χειρουργικής είναι τέτοιες που μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε σημεία στο σώμα μας με στοχευμένες παρεμβάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟς ΣΥΝΕΡΓΑΤΗς SHAPE

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i