Ποιες είναι οι αλλεργίες της άνοιξης και πώς θα τις αντιμετωπίσεις τώρα (πριν σε πάρουν από κάτω!)

Κάνουν δυναμικό comeback κάθε χρόνο και είναι η μόνη ενοχλητική πλευρά της άνοιξης. Μάθε τις εαρινές αλλεργίες και πώς θα τις αντιμετωπίσεις!

Ποιες είναι οι αλλεργίες της άνοιξης και πώς θα τις αντιμετωπίσεις τώρα (πριν σε πάρουν από κάτω!)

Εδώ και μέρες τσούζουν τα μάτια σου, τρέχει η μύτη σου, δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις… Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να μη σε ταλαιπωρεί ένα κρύωμα, αλλά μία από τις λεγόμενες «εαρινές αλλεργίες»; Μάθε ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις.

Περίμενες πώς και πώς να φτιάξει ο καιρός για να περνάς περισσότερα Σαββατοκύριακα εκτός πόλης. Δυστυχώς, η εκδήλωση μιας αλλεργίας κάνει τα σχέδιά σου για weekends στην εξοχή να μοιάζουν με όνειρο… εαρινής νυκτός. Αντί όμως να αναθεματίζεις την κακή σου τύχη για τα συμπτώματα που σε έχουν βγάλει off, αναζήτησε τον ένοχο στον ερχομό της άνοιξης. Και αυτό γιατί τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου κυκλοφορούν αρκετά αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα, συνέπεια της ανθοφορίας, της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και της αναπαραγωγής μικροοργανισμών και εντόμων.

Τι είναι αλλεργία;

Με απλά λόγια είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε κάποια αλλεργιογόνα ουσία, η οποία προκαλεί την εκδήλωση ενοχλητικών –ενίοτε σοβαρών– συμπτωμάτων, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα δημιουργούσε κανένα πρόβλημα στον οργανισμό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i