Τι είναι η μαστίτιδα, ποια είναι τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται;

Η μαστίτιδα είναι μια συχνή πάθηση του στήθους. Διάβασε εδώ σε τι οφείλεται και τη θεραπεία για τη μαστίτιδα. 

στήθος αυτοεξέταση υγεία καρκίνος μαστού μαστίτιδα 182381078

Συνεργάστηκε η Φλώρα Σταυρίδη, MD, MSc, MRCP, ογκολόγος παθολόγος Νοσοκομείο Υγεία Care and Cure Oncology Center (www.careandcure.gr).

Νιώθεις το στήθος σου βαρύ, είναι ζεστό και κόκκινο σε ένα σημείο; Πιθανότατα το πρόβλημα είναι η μαστίτιδα, μια συχνή φλεγμονή στο στήθος που αντιμετωπίζεται εύκολα από τον γιατρό σου.

Τι είναι η μαστίτιδα

Πρόκειται για φλεγμονή του αδένα στο στήθος (μαζικός αδένας), στο μαστό, που συχνά συνδέεται με το θηλασμό και την εγκυμοσύνη, μπορεί όμως να συμβεί και από κάποιο μικρόβιο που μπήκε στο μαστό μέσα από μια ραγάδα ή εισολκή της θηλής. Εκδηλώνεται με πόνο και πρήξιμο και κόκκινο, ζεστό στην αφή δέρμα. Η μαστίτιδα είναι πολύ συνηθισμένη στις γυναίκες που θηλάζουν. Εάν παραμείνει χωρίς θεραπεία, η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πυρετό και κακουχία.

Διάβασε επίσης: Βγήκε υγρό από τη θηλή; Παρατηρείς αλλαγές στο δέρμα του στήθους ή της θηλής; Τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία του στήθους σου;

Διάβασε επίσης: Οι πραγματικοί παράγοντες κινδύνου καρκινογένεσης για το στήθος

Πώς γίνεται η διάγνωση

Η κλινική εξέταση σε συνδυασμό με την περιγραφή των συμπτωμάτων θα βοηθήσει το γιατρό να καταλήξει στη σωστή διάγνωση. Ενδεχομένως να χρειαστούν, επίσης, εργαστηριακές εξετάσεις.

Πώς αντιμετωπίζεται η μαστίτιδα

Συνήθως με τη χορήγηση αντιβιοτικών και παρακολούθηση από το γιατρό για να βεβαιωθεί ότι υποχωρεί η φλεγμονή και δεν έχει σχηματιστεί απόστημα, μια περίπτωση όπου χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i