Το νύχι μεγαλώνει μέσα στο δέρμα; Τι να κάνεις; Plus: Τι σου λείπει αν σπάνε τα νύχια σου

Το νύχι που μεγαλώνει μέσα στο δέρμα δεν είναι μόνο επώδυνο, μπορεί να προκαλέσει επίσης μόλυνση.

30.11.2020

εχεις διαβασει

Μύκητες στα νύχια

Τα νύχια που γυρίζουν προς το δέρμα είναι ένα συχνό πρόβλημα, κυρίως στα πόδια μας. Η beauty editor Σοφία Μάργαρη μας συστήνει τις απαραίτητες κινήσεις.

Το νύχι μεγαλώνει μέσα στο δέρμα: Τα SOS

Κατ’ αρχήν, μην το πειράζεις! Αν προσπαθήσεις να κόψεις την άκρη που μεγαλώνει μέσα στο νύχι, μπορεί να το χειροτερεύσεις, επειδή το νύχι θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στο δέρμα. «Αντίθετα, κόψε το νύχι ευθεία από τη μία άκρη ως την άλλη, φροντίζοντας να κόψεις τις γωνίες» λέει η Σοφία Μάργαρη. Στο μεταξύ, μούλιασε το πόδι σου σε θερμοκρασία δωματίου για να μειωθεί η πίεση. Αν, όμως, έχεις κάποια μόλυνση ή κάποια χρόνια πάθηση, πήγαινε σε ποδίατρο. Ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσει μια ανώδυνη επέμβαση στο ιατρείο του για να αφαιρέσει τμήμα του νυχιού.

Plus: Είναι τα νύχια σου αδύναμα και σπάνε;

Το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να τα ξεκουράσεις από το συνεχές μανικιούρ. Ωστόσο, αν τα νύχια σου είναι εύθραυστα ίσως έχεις ανεπάρκεια ψευδαργύρου. Σύμφωνα με την Ζωή Βεηκώντη, δερματολόγο- αφροδισιολόγο, το μέταλλο αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ανανέωση των δερματικών κυττάρων. Αύξησε την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε αυτό και δες αν βελτιώνεται η κατάσταση των νυχιών σου.

Για κάθε πρόβλημα στα νύχια ζήτησε τη βοήθεια του δερματολόγου σου.

Διάβασε επίσης: 10 σχέδια για κοντά νύχια που σίγουρα θα θέλεις να αντιγράψεις

Διάβασε επίσης: Τραχιά γλώσσα, ούλα που ματώνουν, νύχια που σπάνε ή άτονα μαλλιά; Να ποια βιταμίνη σου λείπει για κάθε σύμπτωμα

[related id="26388"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece