Πρωινά μπισκότα για λαμπερή επιδερμίδα με 3 μόνο υλικά

Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα θα σου λύσει τα χέρια για τα πρωινά σου γεύματα.

μπισκοτα_κολλαγόνου Istock

Είμαι φαν ενός πρωτεϊνούχου πρωινού γεμάτο από όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να ξεκινήσει την ημέρα του. Ωστόσο, όταν μυρίζω ένα λαχταριστό μπισκότο είναι δύσκολο να αντισταθώ σε μία μπουκιά. 

Όταν ανακάλυψα τη συνταγή για πρωινά μπισκότα με κολλαγόνο, στο Instagram, κατάλαβα αμέσως ότι θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μου. Όχι μόνο μπορώ να γευτώ τα αγαπημένα μου μπισκότα, αλλά είναι και σούπερ θρεπτικά για την υγεία του οργανισμού και της επιδερμίδας μου.

Πώς γίνεται αυτό; Η λαχταριστή συνταγή για πρωινά μπισκότα περιέχει μία κουταλιά της σούπας σκόνη κολλαγόνου. Το κολλαγόνο παράγεται από το σώμα μας καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής μας, και βοηθά τους ιστούς να είναι πιο ελαστικοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο λαμπερή και ελαστική επιδερμίδα. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται σταδιακά από τον οργανισμό.

Μπορείς να λάβεις κολλαγόνο μέσω των τροφών που το περιέχουν, αλλά και μέσω συμπληρωμάτων. Η προσθήκη κολλαγόνου στη συνταγή με τα πρωινά μπισκότα εκτός ότι θα χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα σου, έρχεται και με πολλά άλλα οφέλη. Το κολλαγόνο βοηθά στον σχηματισμό των μυών, στην υγεία των ματιών και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο χορτάτη ( περιέχει αρκετή πρωτεΐνη). 

Διάβασε επίσης: Σοκολατένιο παγωτό: Η συνταγή της διατροφολόγου για ενίσχυση της μνήμης!

Μπισκότα πρωινού κολλαγόνου

Η νόστιμη και θρεπτική συνταγή φτιάχνει 8 μπισκότα.

συνταγη_μπισκοτα
Istock

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κολλαγόνο
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1 πολτοποιημένη μπανάνα
  • Για γεύση: κανέλα, τζίντζερ, αλάτι και κομματάκια σοκολάτας!

Συνταγή

Ρίξε μια κουταλιά από το μείγμα σου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Μη προσπαθήσεις να τα πλάσεις γιατί θα δυσκολευτείς. Συνέχισε μέχρι να τελειώσεις το μείγμα. Θα πρέπει να βγουν οκτώ μικρά μπισκότα, αλλά μπορεί η συνταγή να αποδώσει λιγότερα αν τα μεγαλώσεις. Τέλος, ψήσε για 10 έως 15 λεπτά στους 160 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν.

Διάβασε επίσης: Κέικ λεμονιού χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, έτοιμο σε 15 λεπτά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i