Ελιξίρια νεότητας: 5 smoothies που ενισχύουν το κολλαγόνο χαρίζοντας νεανικό δέρμα

Μπορείς να υποστηρίξεις την παραγωγή κολλαγόνου του σώματός σου καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που το ενισχύουν, μέσα στα smoothies σου.

smoothies istock

Σε έναν κόσμο όπου η επιδίωξη της νεανικής, λαμπερής επιδερμίδας είναι ένας συνεχής στόχος για πολλούς, είναι αρκετά χρήσιμο να βρεις φυσικούς τρόπους για να διατηρήσεις και να ενισχύσεις την υγεία του δέρματός σου. Ενώ οι κρέμες, οι οροί και οι θεραπείες μπορούν σίγουρα να σε βοηθήσουν, το πραγματικό "μυστικό" για την επίτευξη αυτής της πολυπόθητης νεανικής λάμψης μπορεί να βρίσκεται... στην κουζίνα σου. Τα smoothies πλούσια σε κολλαγόνο, γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και με νόστιμες γεύσεις, μπορούν να είναι τα εύκολα και γρήγορα ελιξήρια νεότητάς που αναζητάς. Μεταξύ άλλων, παρακάτω θα βρεις πέντε εκπληκτικές συνταγές για smoothie, πλούσιες σε κολλαγόνο που μπορούν να αναζωογονήσουν το δέρμα σου εκ των έσω.

Η μαγεία του κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα μας, παρέχοντας δομή στο δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τους συνδετικούς ιστούς μας. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται φυσικά, οδηγώντας σε ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος και εξασθενημένα μαλλιά και νύχια. Ωστόσο, μπορείς να υποστηρίξεις την παραγωγή κολλαγόνου του σώματός σου καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που το ενισχύουν.

Ακολουθούν πέντε συνταγές για smoothie πλούσιες σε τροφές που μπορούν να δημιουργήσουν κολλαγόνο στο σώμα μας. Όχι, μόνο, έχουν νόστιμη γεύση, αλλά βοηθούν και στην προώθηση της νεανικής επιδερμίδας:

1. Smoothie με μούρα

Smoothie με μούρα
iStock

Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν το κολλαγόνο. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του υπάρχοντος κολλαγόνου και υποστηρίζουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ανάμεικτα μούρα (βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα)
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
Μια χούφτα σπανάκι

► Tip: Πώς θα μεγιστοποιήσεις την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών; Με τη βοήθεια των προσωπικών μπλέντερ nutribullet, που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι θα αξιοποιήσεις στο έπακρο τα φρούτα και τα λαχανικά σου, μιας και δε μιλάμε για μια απλή άλεση των συστατικών. Το σύστημα εκχύλισης θρεπτικών ουσιών του nutribullet διασφαλίζει ότι αξιοποιείς στο έπακρο τα αντιοξειδωτικά και τα φυτοθρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα μούρα. Τα διασπά σε μια λεπτή σύσταση, ενισχύοντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

ηξω

2. Smoothie με πορτοκάλι

Smoothie με πορτοκάλι
iStock

Τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα λάιμ είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την παραγωγή κολλαγόνου. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση των ινών κολλαγόνου.

Συστατικά:

1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κομμάτια μάνγκο
1/2 φλιτζάνι νερό καρύδας
Χυμό από 1 λεμόνι
Μια χούφτα καρότα

Tip: Πώς θα διατηρήσεις "ζωντανή" τη γεύση; Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μπλέντερ και αποχυμωτές, τα προσωπικά μπλέντερ nutribullet είναι ικανά να διασπούν τα σκληρά κυτταρικά τοιχώματα φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών και πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πιεις απλώς ένα νόστιμο ρόφημα. Απελευθερώνουν τις βιταμίνες, τις πρωτεΐνες και τα μέταλλα που κρύβονται μέσα σε αυτά τα συστατικά. Ο ισχυρός κινητήρας και οι λεπίδες της nutribullet εξάγουν απαλά την ουσία των πορτοκαλιών, διατηρώντας τη φρέσκια και ζωντανή γεύση τους αλλά και τη βιταμίνη C στο smoothie.

κ

3. Smoothie με αγγούρι + πράσινο μήλο

Smoothie με αγγούρι
iStock

Τα αγγούρια είναι πλούσια σε πυρίτιο, μια ένωση που συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου. Το πυρίτιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματός μας. Τα πράσινα μήλα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για τον σχηματισμό κολλαγόνου. Η βιταμίνη C βοηθά στη σύνθεση των ινών κολλαγόνου και επίσης δρα ως αντιοξειδωτικό για την προστασία του υπάρχοντος κολλαγόνου από βλάβες.

Συστατικά:

1 αγγουράκι
1 πράσινο μήλο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι νερό καρύδας
Μια χούφτα φύλλα μέντας
Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ 

► Tip: Πώς θα ενισχύσεις την ενυδάτωση; Η αποκλειστική κυκλωνική κίνηση του προσωπικού μπλέντερ nutribullet, οι ειδικές λεπίδες και ο ισχυρός κινητήρας υψηλής ταχύτητας 900 W, που φτάνει τις 21.000 στροφές ανά λεπτό, διασφαλίζουν ότι το φαγητό σου "διασπάται" στην πιο ομοιογενή μορφή του. Το nutribullet αναμειγνύει επιμελώς το αγγούρι και το πράσινο μήλο, διασφαλίζοντας ότι παίρνεις ένα ενυδατικό και αναζωογονητικό smoothie που είναι τέλειο για να ξεδιψάσεις. 

nutribullet

4. Σοκολατένιο smoothie

iStock
iStock

Η σκόνη κακάο είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σου από το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση του κολλαγόνου, επομένως αντιοξειδωτικά όπως αυτά που βρίσκονται στη σκόνη κακάο μπορούν έμμεσα να υποστηρίξουν την υγεία του κολλαγόνου.

Συστατικά:

1 ώριμη μπανάνα
2 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
Λίγη κανέλα

► Τip για πιο απολαυστική υφή: Το προσωπικό μπλέντερ nutribullet, χάρη στην προαναφερθείσα αποκλειστική κυκλωνική κίνηση με τις ειδικές λεπίδες και τον ισχυρό κινητήρα υψηλής ταχύτητας, δημιουργεί ένα βελούδινο και λείο smoothie σοκολάτας αναμειγνύοντας εύκολα το κακάο με τα άλλα συστατικά, και προσφέροντας μια απίστευτα κρεμώδη υφή.

5. Smoothie με σπανάκι ή kale

Smoothie με σπανάκι
iStock

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο, είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και της βιταμίνης Α, τα οποία είναι σημαντικά για τη σύνθεση κολλαγόνου. 

1/2 φλιτζάνι κομμάτια ανανά
1/2 μπανάνα
1/2 φλιτζάνι κομμάτια μάνγκο
1/2 φλιτζάνι νερό καρύδας
Μια χούφτα σπανάκι ή kale

► Tip για καλύτερη διάσπαση των πολλών φυτικών ινών των πράσινων λαχανικών: Το προσωπικό μπλέντερ nutribullet είναι ό,τι καλύτερο για τη διάσπαση των φυλλωδών λαχανικών όπως το σπανάκι ή το λάχανο, καθιστώντας τα πιο εύγευστα και διευκολύνοντας την ενσωμάτωσή τους στη διατροφή σου.

Οδηγίες:

Τοποθέτησε όλα τα υλικά στο nutribullet μπλέντερ σου.
Ανακάτεψε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να ομογενοποιηθούν.
Ρίξε σε ένα ποτήρι και απόλαυσε το γεμάτο αντιοξειδωτικά αποτέλεσμα.

Το προσωπικό μπλέντερ nutribullet είναι ο αφανής ήρωας πίσω από αυτά τα αναζωογονητικά παρασκευάσματα. Το Nutribullet είναι κάτι περισσότερο από ένα μπλέντερ. Αλλάζει το παιχνίδι στην προσπάθειά σου για καλύτερη διατροφή. 

dsc

► Και θα αναρωτιέσαι γιατί ονομάζουμε το nutribullet προσωπικό blender; Γιατί είναι αρκετά compact για να φτιάξεις τη δική σου ατομική μερίδα και να ξεκινήσεις τη μέρα σου με λαμπερή υγιή όψη και δέρμα!

Επισκέψου το nutribullet.gr για να δεις αναλυτικά τη μεγάλη γκάμα των blenders για όλες τις χρήσεις αλλά και να μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες και lifestyle. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i