Ξύπνησες με φουσκωμένη κοιλιά; 10 πρωινές προτάσεις για να το αντιμετωπίσεις

Ξεκίνησε την ημέρα σου με τις σωστές τροφές και αντιμετώπισε το ενοχλητικό φούσκωμα στην κοιλιά.

φουσκωμενη_κοιλια Istock

Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα - και πιο ενοχλητικά- που προκύψουν στον οργανισμό σου. Το γνωρίζεις ήδη ότι το φούσκωμα στην κοιλιά δεν είναι κάτι ανησυχητικό, και είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να το προκαλέσουν  (αλκοόλ, αλμυρό φαγητό, και πολλά ακόμη). Βέβαια, μπορεί να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά ορισμένες τροφές να σου προκαλούν πρήξιμο.

Το φούσκωμα στην κοιλιά συνοδεύεται και με ένα έντονο αίσθημα δυσφορίας, το οποίο αδυνατείς να αποβάλλεις και μπορεί να επηρεάσει όλη την ημέρα. Όποιος και αν είναι ο λόγος που προκάλεσε αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα, η διατροφή είναι για ακόμη μία φορά το "κλειδί" στο πρόβλημά σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα " έξυπνο" πρωινό που θα συμβάλλει στην προσπάθειά σου να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό φούσκωμα στην κοιλιά. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι το να μη τρως μετά από μια μεγάλη βραδινή έξοδο - και το πρωινό φούσκωμα που προκύπτει- είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψεις στην αρχική σου μορφή, αλλά δεν είναι αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ανισορροπίες στο σάκχαρο και τη διάθεσή σου, δημιουργώντας την τάση να φας υπερβολικά αργότερα. Το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα ισορροπημένο γεύμα, από την άλλη πλευρά, θα σε τροφοδοτήσει με ενέργεια και θα ενισχύσει την λειτουργία της πέψης. Και ακριβώς όπως μια συνεδρία γυμναστικής, η κατανάλωση ενός υγιεινού γεύματος βοηθά τον οργανισμό σου στην προσπάθειά του να " επαναλειτουργήσει" και να αρχίσει να καίει θερμίδες.

Διάβασε επίσης: Πώς θα ξεπρηστείς σε 24 ώρες - Τα "ναι" και τα "όχι" από τη διαιτολόγο

Ξύπνησες με φουσκωμένη κοιλιά; 10 πρωινές προτάσεις για να το αντιμετωπίσεις

Πολύ πιθανόν να έχεις όλες τις "αποτελεσματικές" τροφές για το πρωινό φούσκωμα στην κουζίνα σου. Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες προτάσεις.

φουσκωμενη_κοιλια
Istock

Σπαράγγια: Τα σπαράγγια έχουν ήπια διουρητική δράση και είναι επίσης μια ισχυρή πηγή της αντιοξειδωτικής γλουταθειόνης, η οποία έχει αναγνωριστεί για τις αποτοξινωτικές της επιδράσεις.

Αβοκάντο: Ο καρπός είναι πλούσιος σε κάλιο που καταπραΰνει το φούσκωμα, ενώ παράλληλα οι φυτικές ίνες και τα υγιή λίπη του προσφέρουν το αίσθημα κορεσμού που αναζητάς στο πρωινό σου.

Μπανάνα: Η μπανάνα είναι μια άλλη τροφή πλούσια σε κάλιο και παρέχει επίσης άμυλο που θρέφει το έντερο.

Αγγούρι: Περιέχει πυρίτιο, καφεϊκό οξύ και βιταμίνη C, τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στην ελαχιστοποίηση της κατακράτησης υγρών. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό βοηθά,επίσης, στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Αυγά: Μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που παρέχει επίσης καλά λιπαρά. Τα αυγά είναι μία εξαιρετική τροφή τόσο για το ενοχλητικό φούσκωμα όσο και για την προσπάθειά σου για έλεγχο του βάρους ( περίπου 70 θερμίδες ανά αυγό).

Κεφίρ: Το ρόφημα γιαουρτιού που έχει υποστεί ζύμωση είναι γεμάτο με ευεργετικά προβιοτικά βακτήρια, τα οποία με την σειρά τους ενισχύουν την καλή λειτουργία του εντέρου και την πέψη. Απλώς προτίμησε ένα ρόφημα το χωρίς γεύση για να αποφύγεις επιπλέον θερμίδες και στομαχικές διαταραχές από την προσθήκη ζάχαρης.

Νερό με λεμόνι: Τα εσπεριδοειδή έχουν ήπια διουρητική δράση και ο χυμός λεμονιού σε ζεστό νερό βοηθάει την πέψη και την ενυδάτωσή σου.

Σπανάκι: Μια άλλη καλή πηγή καλίου, φυτικών ινών και βιταμίνης C που αξίζει να προσθέσεις στο πρωινό γεύμα. Μπορεί να διασπαστεί πιο εύκολα από κάποια άλλα σκούρα φυλλώδη πράσινα όπως το λάχανο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει επιπλέον φούσκωμα στην κοιλιά.

Γλυκοπατάτα: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και σύνθετους υδατάνθρακες αργής καύσης. Επιπλέον, βοηθά να διατηρήσεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά.

Ντομάτα: Είναι γεμάτη με κάλιο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, συνεπώς αποτελεί μία εξαιρετική τροφή για την πρωινή σου ομελέτα.

Διάβασε επίσης: Φούσκωμα και πόνος στην κοιλιά: Πότε πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i