Αν θέλεις γερά μαλλιά, αυτή είναι η καλύτερη τροφή λέει η διαιτολόγος

Η καλύτερη μέρα για τα μαλλιά σου είναι μόλις μια μπουκιά μακριά. Δες ποια υπερτροφή θα σου χαρίσει γερά μαλλιά

hair istock

Οι διαιτολόγοι έχουν αποκαλύψει ακριβώς τι μπορείς να τρως για γερά μαλλιά, όλο υγεία, καθώς μια σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει προβλήματα, όπως τριχόπτωση και ξηρότητα.

Αλλά μαζί με την κατανάλωση των σωστών τροφών, το να θρέψεις το σώμα σου συνολικά είναι εξίσου σημαντικό, αναφέρει η διαιτολόγος Amanda Sauceda στο αμερικανικό περιοδικό Shape.

"Είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι λαμβάνεις επαρκώς θερμίδες, Το σώμα σου χρειάζεται ενέργεια για την ανάπτυξη των μαλλιών και για την παραγωγή των ορμονών που απαιτούνται για γερά μαλλιά, οπότε φρόντισε να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες σε θερμίδες".

Τι λένε τα μαλλιά σου για την υγεία σου;

Αυτή η τροφή θα σου χαρίσει γερά μαλλιά

Όσο για το ποιες ακριβώς τροφές μπορούν να οδηγήσουν σε γερά μαλλιά, η Sauceda και άλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι ο άγριος σολομός ήταν η καλύτερη επιλογή λόγω της υψηλής ποιότητας περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη.
Η διαιτολόγος Frances Largeman-Roth ανάφερε στο περιοδικό Shape ότι ο σολομός έχει επίσης και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως θαλάσσιο κολλαγόνο, ωμέγα-3 και ψευδάργυρο μαζί με πρωτεΐνη που προσθέτει στην υγεία των μαλλιών.

"Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνη, ειδικά κερατίνη, επομένως είναι λογικό να χρειάζεται να καταναλώνουμε επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή μας για να υποστηρίξουμε την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών", εξήγησε.

Η Largeman-Roth χαρακτήρισε επίσης τον άγριο σολομό - που αλιεύεται βιώσιμα, συνήθως στην Αλάσκα - ως την επιλογή με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη D και πρότεινε την κατανάλωσή του δύο φορές την εβδομάδα.

Ο σολομός έχει ονομαστεί και ως υπερτροφή. Ο σολομός έχει πολλά οφέλη εκτός από τα μαλλιά, δρα προληπτικά κατά του καρκίνου, της άνοιας και των καρδιακών παθήσεων.

Είσαι ό,τι τρως, και αυτό ισχύει και για τα μαλλιά σου

Μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μόνο δύο μερίδων ψαριού, όπως ο σολομός, θα μπορούσε επίσης να αναστρέψει τη βλάβη στο σώμα που προκαλείται από το πρόχειρο φαγητό. Ωστόσο, ο σολομός δεν ήταν η μόνη υπερτροφή στη λίστα για γερά μαλλιά.

  • Τα αμύγδαλα,
  • τα καρύδια,
  • τα αυγά,
  • τα εσπεριδοειδή,
  • το κοτόπουλο με την πέτσα και
  • τα όσπρια συμβάλλουν επίσης στην υγεία των μαλλιών.

Διάβασε ακόμη: 3 φυσικά έλαια που θα κάνουν τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i