Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Φτιάξε πίτσα με πίτα socca από ρεβύθια – σούπερ νόστιμη, με λίγες θερμίδες γεμάτη πρωτεΐνη

Αν η πίτσα με «ζύμη» από κουνουπίδι δεν σε ξετρελαίνει, σου έχουμε μια νέα ιδέα που μάλλον ήρθε για να μείνει.

18.06.2017

εχεις διαβασει

Η πίτσα socca είναι η καινούργια μη-πίτσα πίτσα, με πολλά credits για την υγεία και τη γραμμή σου. Φτιαγμένη από αλεύρι ρεβιθιού, η ζύμη σου θα έχει τη σωστή υφή για πίτσα και επιπλέον είναι χωρίς γλουτένη και vegan.

Για να το κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό, να σου θυμίσουμε πως το ρεβίθι είναι το φθηνότερο superfood, με αποδεδειγμένη δύναμη να μειώνει την κακή χοληστερόλη και τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια ενώ είναι ιδανική τροφή αν θέλεις να χάσεις βάρος. Τα υπόλοιπα συστατικά για τη ζύμη σου; Αντιφλεγμονώδες ελαιόλαδο και νερό!

Η εκτέλεση είναι πανεύκολη. Θα αναμείξεις τα συστατικά, θα αφήσεις τη ζύμη σου για περίπου μία ώρα και μετά θα ρίξεις το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, θα το βάλεις στο φούρνο για 10 λεπτά και μετά θα προσθέσεις τα υλικά που θέλεις.

Πανεύκολη πίτσα socca

Για μια πίτσα διαμέτρου 25 εκ. ή δύο μικρότερες
Υλικά για τη ζύμη

1 φλ. αλεύρι από ρεβίθια

1 φλ. νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες (προαιρετικά)

1 κ.γ. ξερή ρίγανη (προαιρετικά)
Τα υλικά που προτιμάς, π.χ. σάλτσα ντομάτας, σάλτσα πέστο, ανανάς, φρέσκα λαχανικά, ψητά λαχανικά, ό,τι θέλεις!

 

Παρασκευή

Ανακάτεψε τα υλικά για τη ζύμη εκτός από τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και άφησε το μείγμα για περίπου μία ώρα ώστε να ενωθούν τα αρώματα.
Άναψε το φούρνο σου σε δυνατή θερμοκρασία και βάλε μέσα ένα ταψάκι για να ζεσταθεί καλά. Βγάλε το προσεκτικά με τα γάντια.
Βάλε στο ταψί το ελαιόλαδο και στριφογύρισέ το για να πάει παντού. Ρίξε μέσα στο μείγμα της socca και κούνησε το ταψί ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάλε το στο φούρνο και άφησε να ψηθεί η ζύμη για 3-5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες.

Βγάλε από το φούρνο και πρόσθεσε τα υλικά που θέλεις. Μπορείς να τη σερβίρεις αμέσως ή αν θέλεις να λιώσει το τυρί βάλε τη πάλι στο φούρνο για 2 ακόμη λεπτά ή για όσο χρειαστεί.

Δημοφιλή

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

Τα οφέλη του καστανού ρυζιού στην υγεία του οργανισμού

Το καστανό ρύζι εμπεριέχει σε σημαντικά ποσά δυο άκρως απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο

Η μαγειρική σόδα η… θαυματουργή: 10 χρήσεις της στην κουζίνα

Ναι, τη χρησιμοποιείς για να μουλιάσεις τα ρεβίθια ή για να φουσκώσουν τα τυροπιτάκια, όμως η μαγειρική σόδα έχει –και δικαιολογημένα– τη φήμη του «σωτήρα» όταν θέλεις να φρεσκάρεις και να καθαρίσεις κάτι.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις ή μαγειρέψεις κρέας

Πήγαμε στον κρεοπώλη και ρωτήσαμε – ιδού τι μάθαμε

#shapegreece