Φτιάξε πίτσα με πίτα socca από ρεβύθια – σούπερ νόστιμη, με λίγες θερμίδες γεμάτη πρωτεΐνη

Αν η πίτσα με «ζύμη» από κουνουπίδι δεν σε ξετρελαίνει, σου έχουμε μια νέα ιδέα που μάλλον ήρθε για να μείνει.

18.06.2017

εχεις διαβασει

Η πίτσα socca είναι η καινούργια μη-πίτσα πίτσα, με πολλά credits για την υγεία και τη γραμμή σου. Φτιαγμένη από αλεύρι ρεβιθιού, η ζύμη σου θα έχει τη σωστή υφή για πίτσα και επιπλέον είναι χωρίς γλουτένη και vegan.

Για να το κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό, να σου θυμίσουμε πως το ρεβίθι είναι το φθηνότερο superfood, με αποδεδειγμένη δύναμη να μειώνει την κακή χοληστερόλη και τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια ενώ είναι ιδανική τροφή αν θέλεις να χάσεις βάρος. Τα υπόλοιπα συστατικά για τη ζύμη σου; Αντιφλεγμονώδες ελαιόλαδο και νερό!

Η εκτέλεση είναι πανεύκολη. Θα αναμείξεις τα συστατικά, θα αφήσεις τη ζύμη σου για περίπου μία ώρα και μετά θα ρίξεις το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, θα το βάλεις στο φούρνο για 10 λεπτά και μετά θα προσθέσεις τα υλικά που θέλεις.

Πανεύκολη πίτσα socca

Για μια πίτσα διαμέτρου 25 εκ. ή δύο μικρότερες
Υλικά για τη ζύμη

1 φλ. αλεύρι από ρεβίθια

1 φλ. νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες (προαιρετικά)

1 κ.γ. ξερή ρίγανη (προαιρετικά)
Τα υλικά που προτιμάς, π.χ. σάλτσα ντομάτας, σάλτσα πέστο, ανανάς, φρέσκα λαχανικά, ψητά λαχανικά, ό,τι θέλεις!

 

Παρασκευή

Ανακάτεψε τα υλικά για τη ζύμη εκτός από τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και άφησε το μείγμα για περίπου μία ώρα ώστε να ενωθούν τα αρώματα.
Άναψε το φούρνο σου σε δυνατή θερμοκρασία και βάλε μέσα ένα ταψάκι για να ζεσταθεί καλά. Βγάλε το προσεκτικά με τα γάντια.
Βάλε στο ταψί το ελαιόλαδο και στριφογύρισέ το για να πάει παντού. Ρίξε μέσα στο μείγμα της socca και κούνησε το ταψί ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάλε το στο φούρνο και άφησε να ψηθεί η ζύμη για 3-5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες.

Βγάλε από το φούρνο και πρόσθεσε τα υλικά που θέλεις. Μπορείς να τη σερβίρεις αμέσως ή αν θέλεις να λιώσει το τυρί βάλε τη πάλι στο φούρνο για 2 ακόμη λεπτά ή για όσο χρειαστεί.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

H πιο εύκολη δίαιτα για επίπεδη κοιλιά πριν το καλοκαίρι από τη διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου

Η Δέσποινα Μαρσέλου σου προτείνει μια πλήρη δίαιτα 7 ημερών για επίπεδη κοιλιά

Γιατί κάνεις δίαιτα αλλά δεν χάνεις τα τελευταία κιλά

Γιατί «κολλάει» η ζυγαριά και δεν χάνεις τα τελευταία κιλά; Πρώτα απ’ όλα, δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο: συμβαίνει και στους καλύτερους για ένα μικρό χρονικό διάστημα όσο πιστά και αν ακολουθούν μια διατροφή.

Οι millennials δεν έχουν ιδέα από μαγειρική, σύμφωνα με έρευνα
Οι millennials δεν έχουν ιδέα από μαγειρική, σύμφωνα με έρευνα

Απίθανα πράγματα: Ούτε τοστ, λέει, δεν ξέρει να φτιάχνουν.

Τι λάδι να βάλω πού; Κραμβέλαιο, αραχιδέλαιο, λινέλαιο και σησαμέλαιο είναι οι νέες επιλογές

Στην Ελλάδα πολύ σωστά αγαπάμε το ελαιόλαδο, αλλά μήπως αξίζει να σκεφτείς και τις εναλλακτικές επιλογές σε λάδι;

Μαυρομάτικα φασόλια: 5 λόγοι για να αρχίσεις σήμερα κιόλας να τα τρως

Θα σε εξέπληττε αν σου λέγαμε ότι μία μερίδα μαυρομάτικα φασόλια παρέχει όση ποσότητα πρωτεΐνης παρέχει και μισή μπριζόλα;

#shapegreece