Spetses Mini Marathon 2023 | Άννα Παπαρίζου ShapeTeam

Εάν έχεις ζήσει το Spetses Mini Marathon, ξέρεις καλά ότι ΕΜΠΕΙΡΙΑ με σημείο εκκίνησης το "2 win is 2 participate" και ΝΙΚΗΤΕΣ όλους όσοι έχουν τη χαρά να συμμετέχουν.

Spetses Mini Marathon 2023

Καταξιωμένη travel blogger, οπαδός του wellness και των σπορ και μαμά δύο δίδυμων αγοριών, η Άννα Παπαρίζου, family travel expert (@familyhotelsgreece & @kidcation.gr) ξέρει πώς να βάζει στόχους και να γίνεται ολοένα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.

Άννα, ήταν η τέταρτη φορά σου στο SMM και στο φετινό έτρεξες το πρώτο σου 25άρι και το έβγαλες! Μπορείς να βάλεις σε λέξεις τα συναισθήματά σου από εκείνες τις στιγμές;

Το SMM είναι για μένα πάντα γεμάτο έντονες συγκινήσεις. Εδώ έκανα τον πρώτο μου αγώνα, τα 10 χλμ. το 2021, ο άντρας μου το πρώτο του τρίαθλο τον Μάιο του 2023 και τώρα έτρεξα τη μεγαλύτερη απόσταση που έχω τρέξει ποτέ, 25 χλμ., και μάλιστα στο δύσκολο/ανηφορικό τερέν των Σπετσών, ένα από τα πιο όμορφα νησιά μας! Η θέα πραγματικά σε αποζημιώνει σε κάθε χιλιόμετρο. Ο τερματισμός μού χάρισε πρωτόγνωρα συναισθήματα, γιατί είχα υπερβεί εαυτόν και ένιωθα φοβερά κουρασμένη αλλά ταυτόχρονα πλήρης!

Είσαι από τις πλέον γνωστές fit bloggers! Πότε ξεκίνησες να αθλείσαι;

Στο σχολείο ήμουν μόνο πνεύμα και όχι σώμα. Ήμουν μικρή, λεπτή και δε μ’ ένοιαζε. Στα 17 μου, στο πρώτο έτος στη Φιλοσοφική, ξεκίνησα γυμναστήριο και έκτοτε δε σταμάτησα να αθλούμαι. Αρχικά με κέρδισαν το aerobic και τα όργανα και μετά το kick boxing επί 15 χρόνια. Παράλληλα ή σε διαλείμματα, έκανα yoga, Pilates, πεζοπορίες, λίγο τρέξιμο, λίγο ποδηλασία, CrossFit. Kαι λίγο πριν από την πρώτη καραντίνα ξεκίνησα τρέξιμο και κόλλησα. Τον χειμώνα του 2021 αποφάσισα να μάθω να κολυμπάω σωστά, οπότε ξεκίνησα κολυμβητήριο. Δυστυχώς, δε με κρατάει όσο το τρέξιμο, γιατί τον χειμώνα κρυώνω! Θα ήθελα όμως κάποτε να είμαι σε θέση να διαγωνιστώ σε ένα sprint triathlon.

Έχεις εμφυσήσει την αγάπη σου για την άσκηση και στα παιδιά σου και, αν ναι, με ποιον τρόπο;

Δεν είναι δύσκολο, όταν βλέπουν από μωρά δυο γονείς να φεύγουν για να πάνε στο γυμναστήριο, στο γήπεδο, για ποδηλασία ή τρέξιμο, να γυμνάζονται στο σπίτι και να συμμετέχουν σε αγώνες. Θέλουν κι αυτά με κάτι να ασχολούνται, να παίρνουν μετάλλια και να μαθαίνουν να κάνουν κάτι απίστευτο με το σώμα τους. Έτσι, έχουν μάθει να κολυμπούν και να ποδηλατούν χωρίς βοηθητικές από μικροί. Και τώρα κάνουν ο ένας στίβο και ο άλλος πολεμική τέχνη και τα αγαπάνε πολύ!

Μέσα από το kidcation.gr δίνεις χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές και ιδέες για family travel. Αφιερώνεις χώρο στα θέματά σου για αθλητικές δραστηριότητες, διαδρομές στη φύση, σπορ ιδανικά για οικογένειες;

Ειδικά στα εμπειρικά άρθρα, ναι! Πάντα κάτι κάνουμε στα ταξίδια μας με τα παιδιά, από μια μικρή πεζοπορία και rafting μέχρι ποδήλατο θαλάσσης, ή ατομικά οι γονείς, όπως κολύμπι, ποδηλασία, τρέξιμο. Οπότε, συχνά έχω ιδέες και προτάσεις για το πώς μπορούν να κάνουν προπονήσεις οι γονείς σε ταξίδι με τα παιδιά τους ή τι δραστηριότητες υπάρχουν για οικογένειες στους προορισμούς που επισκεπτόμαστε.

Έχεις καταφέρει να βγάλεις και ημιμαραθώνιο! Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου, αλήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι τα 25 χλμ. στις Σπέτσες ήταν ο μεγάλος μου στόχος. Αλλά όταν τον έβαλα, ο προπονητής μου μου πρότεινε τον Μαραθώνιο Αθηνών και έτσι τον Απρίλιο γράφτηκα και άρχισα σιγά σιγά να ετοιμάζομαι για να τρέξω 42,2 χλμ. τον Νοέμβριο. Αυτά τα χιλιόμετρα μετά το SMM δε μου φαίνονται πια τόσο... βουνό!

Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη και τη Ζωή Αθανασιάδου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i