Spetses Mini Marathon 2023 | Νικόλ Παυλοπούλου ShapeTeam

Στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός στο Spetses Mini Marathon 2023 βρεθήκαμε στον παλμό των γεγονότων και κατεβάσαμε άξια ομάδα #ShapeTeam .

ShapeTeam

Mε τo χρυσό μετάλλιο να συναγωνίζεται σε λάμψη το φωτεινό της πρόσωπο, πάνω από το πιο υψηλό βάθρο του SMM23, η Νικόλ Παυλοπούλου, μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης, κάτοχος 29 πανελλήνιων ρεκόρ, απέδειξε ότι ο αθλητισμός, πέρα από επιδόσεις, έπαθλα και στόχους, είναι ήθος, σεβασμός και ταπεινότητα.

Νικόλ, κολύμπησες εκπροσωπώντας τη #ShapeΤeam στο Spetses Μini Marathon και διακρίθηκες καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης των 1,5 χλμ.! Ήταν ο πρώτος σου αγώνας ανοιχτής θαλάσσης αλλά και το πρώτο σου 5άρι στο τρέξιμο! Ποια συναισθήματα και σκέψεις σου άφησε η διοργάνωση;

Κατάφερα, επιτέλους, να λάβω μέρος στο SMM μετά από χρόνια που το ήθελα πολύ, αλλά δεν μπορούσα να είμαι στις Σπέτσες, γιατί είτε είχα αγώνες, είτε βρισκόμουν σε βαριά προπόνηση, είτε ήμουν στο εξωτερικό. Ήταν μεγάλη τιμή που η ομάδα του Shape και της Garmin με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπώ και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τις ομάδες, τους διοργανωτές, τους εθελοντές και, κυρίως, τη Μαρίνα Κουταρέλλη για όλη της τη θετική ενέργεια και αγάπη που μας έδειξε! Πράγματι, δεν είχα κολυμπήσει ποτέ στη ζωή μου σε ανοιχτή θάλασσα –και μάλιστα με κυματισμό και 3-4 μποφόρ– και απόλαυσα τη συγκεκριμένη εμπειρία καταφέρνοντας να πάρω την 1η θέση.

Έχω συνδυάσει τη θάλασσα με το windsurf, που κάνω από μικρό παιδί, οπότε ήταν ενδιαφέρον να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό! Βέβαια, ακόμα δυσκολότερο ήταν το να τρέξω τα 5 χλμ. γιατί, όπως γνωρίζετε, εμείς οι κολυμβητές δυσκολευόμαστε με τα αθλήματα στεριάς. Παρ’ όλα αυτά, απόλαυσα τη διαδρομή και την ενθάρρυνση του κόσμου που έτρεχε αλλά και εκείνων που μας παρακολουθούσαν!

Και οι δύο αγώνες, όπως και όλοι όσοι έγιναν στις Σπέτσες, τα events της γυμναστικής και εν γένει όλη η διοργάνωση ήταν άψογη και επαγγελματικά οργανωμένη. Ανυπομονώ την επόμενη χρονιά να πάρω μέρος και σε περισσότερα χιλιόμετρα θαλάσσης και να διαφημίσω αυτή την άψογη διοργάνωση σε όσους δεν την έχουν γνωρίσει ακόμη.

Πώς βίωσες τη συμμετοχή σου σε μια πολυσυλλεκτική και συμπεριληπτική ομάδα, όπως η #ShapeTeam;

Η ομάδα του Shape είναι μια άριστα οργανωμένη οικογένεια ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουν, είτε αφορά τη δουλειά και ενασχόλησή τους είτε προωθούν τον αθλητισμό και οτιδήποτε έχει να κάνει με το fitness, την υγεία, τη σωστή διατροφή. Χάρηκα πολύ που γνώρισα δυναμικές γυναίκες και ήρθαμε πιο κοντά!

Πότε μπήκε στη ζωή σου ο αθλητισμός και σε ποια στιγμή πήρες τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθείς με τον πρωταθλητισμό;

Ο αθλητισμός μπήκε στη ζωή μου από πολύ μικρή. Νομίζω τον είχα μέσα μου και μπορούσα εύκολα να αντεπεξέλθω όχι μόνο στην κολύμβηση, αλλά και σε άλλα αθλήματα με τα οποία ασχολήθηκα σε μικρή ηλικία, όπως το windsurf, το τένις, το ποδόσφαιρο, το tae kwon do, ο στίβος, η ποδηλασία.

Θυμάμαι ότι οι γονείς μου με έτρεχαν σε διάφορα αθλήματα από μικρή, με τη λογική ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι στην καθημερινότητά μου και κάθε παιδί πρέπει να αθλείται παράλληλα με το σχολείο.

Όταν συνειδητοποίησα βέβαια ότι στην κολύμβηση είχα μεγαλύτερη αγάπη και δυνατότητες, ειδικά όταν άρχισα να πετυχαίνω πανελλήνια ρεκόρ, αφοσιώθηκα περισσότερο και στη συνέχεια αποκλειστικά σε αυτήν. Ο πρωταθλητισμός σε όλους τους αθλητές έρχεται όταν έρθουν οι πρώτες διακρίσεις και ειδικά όταν δεις ότι μπορείς να φτάσεις ψηλότερα.

Σε κάθε αγώνα και προπόνηση σκεφτόμουν πώς μπορώ να βελτιώσω τον εαυτό μου και να ανακαλύψω ποια είναι τα όριά μου. Βέβαια, όλα αυτά χτίζοντας όμορφες σχέσεις, αποκτώντας ανεκτίμητες εμπειρίες και εφόδια για μια ολόκληρη ζωή.

 Τι σου έχει χαρίσει η συμμετοχή σου στην Εθνική Ομάδα;

Μέσα από την κολύμβηση ήρθε η μεγάλη χαρά και κυρίως η τιμή να εκπροσωπήσω την Εθνική Ομάδα Κολύμβησης από 13 περίπου ετών μέχρι πρόσφατα, σε αγώνες βαλκανικούς, μεσογειακούς, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους, όπως και Ολυμπιακών Νέων στην Αργεντινή το 2018. Σε όλους αυτούς τους αγώνες πάντα με την Ελληνική Εθνική Ομάδα Κολύμβησης προσπαθούσαμε και πετυχαίναμε τους καλύτερους δυνατούς στόχους και πολλές φορές ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος, που μας γέμισε τεράστια υπερηφάνεια.

Τον Μάιο τελείωσες τις σπουδές σου στο Λος Άντζελες πάνω στην ανθρώπινη βιολογία και ετοιμάζεσαι για την ιατρική στην Ιταλία. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις σπουδές και πρωταθλητισμό;

Μέσα από τον αθλητισμό και το διάβασμα είχα την ευκαιρία να με δεχτούν σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, το USC στο Λος Άντζελες, όπου σπούδασα 4 χρόνια ανθρώπινη βιολογία και παράλληλα είχα καθημερινές διπλές προπονήσεις για να εκπροσωπήσω το πανεπιστήμιό μου στο κολεγιακό πρωτάθλημα NCAA.

Αυτή η περίοδος των σπουδών μου στην Αμερική μου χάρισε μια μοναδική εμπειρία ζωής, σε μια τεράστια χώρα, εξαιρετικά οργανωμένη στο θέμα του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού, και παράλληλα μου έδωσε την ευκαιρία να προπονηθώ από σπουδαίους προπονητές και να λάβω ένα πολύ σημαντικό πτυχίο. Για τη συνέχεια των σπουδών μου έχω επιλέξει να είναι η ιατρική στην Ιταλία, που θα αρχίσω άμεσα.

Η μητέρα σου και ο πατέρας σου ήταν παρόντες στο SMM23 και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Shape για τις διακρίσεις αλλά και το ήθος σου. Ποιες αξίες σού ενστάλαξαν και πόσο σημαντική είναι η υποστήριξή τους στην όλη πορεία σου;

Οι γονείς μου είναι παρόντες στις μεγάλες στιγμές της ζωής μου, όπως πιστεύω κάθε γονιός βρίσκεται κοντά στα παιδιά του και χαίρεται για τις χαρές τους και στενοχωριέται με τις στενοχώριες τους. Η αλήθεια είναι ότι περνάμε καλά όπου πηγαίνουμε μαζί και το εκτιμώ αφάνταστα.

Αυτό που μου έμαθαν οι γονείς μου από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό είναι η υποχρέωση να σέβεσαι τους συναθλητές σου, να είσαι σεμνός όσο ψηλά και να βρίσκεσαι, να βοηθάς αυτούς που έχουν ανάγκη γύρω σου και γενικά να βάζεις τις ηθικές αξίες πάνω από οτιδήποτε άλλο στη ζωή σου. Στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει και αυτό που θα θυμούνται οι άλλοι από σένα δε θα είναι η θέση που έλαβες στον αγώνα, αλλά ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά σου.

Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη και τη Ζωή Αθανασιάδου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i