Spetses Mini Marathon 2023 | Νίκος Κονδυλόπουλος ShapeTeam

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, το Spetses Mini Marathon πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο νησί των Σπετσών και κατέβασε την καλύτερη ομάδα #ShapeTeam.

ShapeTeam

Χαμογελαστός, ενθουσιώδης, υποστηρικτικός, ο Νίκος Κονδυλόπουλος, Public Relations account manager Tsomokos Communications, δηλώνει απερίφραστα fan της #ShapeTeam, της συμπερίληψης και του ομαδικού πνεύματος.

Νίκο, συμμετείχες στα 5 χλμ. του SMM23 ως μέλος της #ShapeTeam. Μπορείς να κλείσεις μέσα σε 10 λέξεις την εμπειρία σου;

Αγώνας, ενθουσιασμός, υποστήριξη, αυτοπεποίθηση, αντοχή, συμπαράσταση, ομαδικότητα, επίτευγμα.

Inside infos λένε ότι όχι μόνο έτρεξες, αλλά και βοήθησες συναθλήτριές σου-μαμάδες να βγάλουν το 5άρι έμπρακτα αλλά και με συμβουλές. Το επιβεβαιώνεις; Και, γενικότερα, είσαι team player;

Όλα τα σημαντικά επιτεύγματα είναι απόρροια της ομαδικότητας. Πόσες φορές έχουμε δει αθλητές/επαγγελματίες/ηθοποιούς κ.λπ. να βραβεύονται και στον ευχαριστήριο λόγο τους να αναφέρονται σε πλήθος ανθρώπων που τους βοήθησαν έτσι ώστε να καταφέρουν τους στόχους τους. Άσχετα από το πεδίο ή την ειδικότητα, πάντα υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία, ακόμα κι αν αυτή είναι έμμεση. Κανείς δεν πετυχαίνει μόνος του. Γύρω από κάθε επιτυχημένο άνθρωπο βρίσκονται άνθρωποι που στηρίζουν τον ίδιο, την εργασία του, συνεργάτες, μικρές ομάδες και συστήματα. Είναι γεγονός ότι οι ομάδες είναι καλύτερες από τις μονάδες.

Στο τέλος της διοργάνωσης μάς επισήμανες ότι η ομάδα μας θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο συμπεριληπτική. Θέλεις να μας μιλήσεις λίγο περισσότερο γι’ αυτή τη σκέψη/πρότασή σου;

Είμαστε όλοι και όλες ίσοι και ίσες και αξίζουμε τις ίδιες ευκαιρίες. Η "επένδυση" σε ανθρώπους διαφορετικών ομάδων δίνει νόημα στην ανθρώπινή μας συνύπαρξη. Η διαφορετικότητα δεν είναι ένας επικίνδυνος συμβιβασμός, αλλά το σύγχρονο περιβάλλον με ανθρώπινο πρόσωπο και ψυχή. Είναι ακριβώς το περιβάλλον στο οποίο όλοι και όλες θέλουμε να ζούμε για έναν κόσμο με όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα.

Ξεχώρισε μερικές πολύ δυνατές στιγμές και εικόνες της διοργάνωσης που σε άγγιξαν/εντυπωσίασαν/ ενθουσίασαν.

Η πιο δυνατή στιγμή ήταν η εικόνα ενός πατέρα να τρέχει σέρνοντας το καροτσάκι της κόρης του, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που πολλές οικογένειες με ΑΜεΑ παιδιά θεωρούνταν στιγματισμένες, με αποτέλεσμα να είναι αποκομμένες από την κοινωνία. Η χαρά που ήταν ζωγραφισμένη τόσο στο πρόσωπο της κοπέλας όσο και του πατέρα της είναι οδηγός για όλους μας, για μια κοινωνία που αγκαλιάζει και στηρίζει τους πάντες.

Το "χρυσό μετάλλιο" που πήρες στο SMM23 ήταν...

Η συμμετοχή και το ότι, όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι, το μόνο που μπορεί να μας σταθεί εμπόδιο είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Και όπως έχει γράψει ο Καβάφης, "σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι".

Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη και τη Ζωή Αθανασιάδου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i