Banana roll: Οι καλύτερες ασκήσεις για το τοπικό πάχος κάτω από τους γλουτούς

Τι είναι το γνωστό "banana roll" και πώς μπορείς να το καταπολεμήσεις;

ασκήσεις για banana roll iStock

Θέλεις να σμιλέψεις και να τονώσεις το κάτω μέρος του σώματός σου, ιδιαίτερα την περιοχή που είναι γνωστή ως banana roll; Αυτή η στοχευμένη ρουτίνα προπόνησης θα σε οδηγήσει σε μια σειρά ασκήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να δυναμώσουν και να σφίξουν τους μύες στους γλουτούς και τους μηρούς σου. Ενσωματώνοντας αυτές τις ασκήσεις στο πρόγραμμα φυσικής σου κατάστασης, μπορείς να πετύχεις μια κομψή και καλά καθορισμένη σιλουέτα.

Τι είναι το banana roll και πού βρίσκεται;

Το λίπος γνωστό ως "banana roll" αναφέρεται στο τοπικό λίπος που συσσωρεύεται ακριβώς κάτω από τους γλουτούς, δημιουργώντας μια κυρτή ή ημικυκλική εμφάνιση σαν ρολό. Βρίσκεται στην περιοχή όπου συναντώνται οι γλουτοί και το άνω μέρος των μηρών, εκτείνοντας συχνά οριζόντια στο πίσω μέρος του ποδιού. Ο όρος "banana roll" προέρχεται από το σχήμα και τη θέση αυτής της εναπόθεσης λίπους, που μοιάζει με την καμπύλη μιας μπανάνας. Αυτή η περιοχή είναι ένα κοινό σημείο που προβληματίζει τις γυναίκες, ιδιαίτερα όσες έχουν προδιάθεση να αποθηκεύουν λίπος σε αυτήν την περιοχή.

Τι προκαλεί τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή;

Η συσσώρευση λίπους στην περιοχή αυή μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες. Ακολουθούν ορισμένες πιθανές αιτίες:

  • Γενετική: Οι γενετικοί παράγοντες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του τρόπου και του τόπου αποθήκευσης του λίπους στο σώμα μας. Μερικά άτομα μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση να συσσωρεύουν λίπος στην περιοχή του banana roll.
  • Ορμονικοί παράγοντες: Οι ορμονικές ανισορροπίες ή οι διακυμάνσεις μπορεί να συμβάλουν στη συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του banana roll. Ορμόνες όπως τα οιστρογόνα και η κορτιζόλη μπορούν να επηρεάσουν τα πρότυπα κατανομής του λίπους.
  • Κακή διατροφή: Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα, επεξεργασμένα σάκχαρα και ανθυγιεινά λίπη μπορεί να συμβάλει στη συνολική αύξηση βάρους και εναπόθεση λίπους σε διάφορες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του banana roll.
  • Καθιστική ζωή: Η καθιστική ζωή με περιορισμένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές.
  • Θερμιδικό πλεόνασμα: Η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από όσες χρειάζεται το σώμα σου σε τακτική βάση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και αποθήκευση λίπους σε διάφορες περιοχές.
  • Ηλικία: Καθώς μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας τείνει να επιβραδύνεται και η κατανομή του λίπους στο σώμα μας μπορεί να αλλάξει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ακριβείς αιτίες της συσσώρευσης λίπους στην περιοχή του ρολού μπανάνας μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και συχνά εμπλέκεται ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων. 

Πώς θα καταπολεμήσεις το banana roll; 

 

Αν θέλεις να αποκτήσεις τονωμένους και σμιλευμένους γλουτούς αλλά και να απαλλαγείς από το συγκεκριμένο, υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορείς να ενσωματώσεις στη ρουτίνα της προπόνησής σου που στοχεύουν το πίσω μέρος των ποδιών σου και την περιοχή κάτω από τους γλουτούς, που συνήθως αναφέρονται ως banana roll. Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις την ιδανικά προπόνηση που διαρκεί μόλις 13 λεπτά και μπορείς εύκολα να εντάξεις στη ρουτίνα σου. 



Η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στη ρουτίνα της γυμναστικής σου μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στη γλυπτική και την τόνωση του κάτω μέρους του σώματός σου, στοχεύοντας συγκεκριμένα στην περιοχή του banana roll. Θυμήσου, η συνέπεια και η σωστή φόρμα είναι το κλειδί. Ξεκίνα αργά και σταδιακά αύξησε την ένταση καθώς βελτιώνεται η δύναμή σου. Αφιερώνοντας χρόνο και προσπάθεια σε αυτές τις ασκήσεις, θα είσαι σε καλό δρόμο για να πετύχεις μια κομψή σιλουέτα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i