6 μυστικά για να κάνεις τις προπονήσεις σου πιο αποτελεσματικές (με λιγότερη προσπάθεια)

Η σωματική άσκηση είναι το ελιξήριο για μία καλύτερη ζωή. Αξίζει,λοιπόν, να το κάνεις όσο καλύτερα γίνεται.

γυμναστικη_μυστικα Istock

Υπάρχουν πολλά είδη σωματικής δραστηριότητας, όπως το κολύμπι, το τρέξιμο και το περπάτημα, για να αναφέρουμε μερικά. Το να είσαι δραστήριa έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Μπορεί ακόμη και να σe βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο.

Πολλοί θεωρούν ότι η γυμναστική είναι μόνο ένας τρόπος για να δείχνεις καλύτερα εμφανισιακά, αλλά είναι πολλά παραπάνω. Η συστηματική άσκηση τονώνει την αυτοπεποίθησή σου, προκαλεί ευεξία ( hello, ενδορφίνες) και σου μαθαίνει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και σε άλλους τομείς της ζωής σου.

Παρακάτω,συγκεντρώσαμε 6 μυστικά για να κάνεις τις προπονήσεις σου ακόμη πιο αποτελεσματικές, χωρίς πολύ προσπάθεια, αλλά και τρόπους για να δεις με άλλο μάτι εκείνο το μάθημα pilates που συνεχώς αναβάλλεις να κάνεις.

Διάβασε επίσης: Κάψε 500 θερμίδες με αυτές τις 6 δραστηριότητες

6 μυστικά για να κάνεις τις προπονήσεις σου πιο αποτελεσματικές ( με λιγότερη προσπάθεια)

1. Προσδιόρισε το "γιατί" θέλεις να γυμναστείς

Όπως με κάθε στόχο υγείας ή ευεξίας, βρες έναν λόγο για να πετύχεις αυτόν τον στόχο που θα σε παρακινήσει. Ανεξάρτητα από το πόσο πιστεύεις ότι θέλεις να γυμνάζεσαι κάθε μέρα και να κάνεις μια υγιεινή διατροφή, αν ο λόγος είναι ότι "υποτίθεται" ότι θα σε βοηθήσει να φαίνεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πιθανότατα θα χάσεις το κίνητρο στις πιο δύσκολες προπονήσεις και στις πιο πολυάσχολες μέρες. Αντίθετα, σκέψου γιατί θέλεις πραγματικά να ασκηθείς. Είναι για να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να είσαι περισσότερο συνδεδεμένη με το σώμα σου ή να ζήσεις περισσότερο; Είναι σημαντικό, λοιπόν, να ορίσεις τον λόγο και την πρόθεση για την προπόνησή σου, οπότε όταν είναι δύσκολο, θα έχεις έναν ξεκάθαρο λόγο για να συνεχίσεις.

2. Μην παραλείπεις ποτέ μια δυναμική προθέρμανση

Όταν πηγαίνεις από το 0 στο 100 πολύ γρήγορα, μπορεί να προκαλέσεις κάποια σοβαρή ζημιά. Ένα σώμα που δεν έχει ζεσταθεί κατάλληλη για την προπόνηση θα σε βάλει σε κίνδυνο τραυματισμού. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να πας κατευθείαν σε ένα μάθημα HITT, αφιέρωσε λίγα λεπτά προθέρμανσης για να βεβαιωθείς ότι το σώμα σου είναι έτοιμο.

3. Κατά την προπόνηση με βάρη, ξεκίνησε με σύνθετες άρσεις

Οι σύνθετες άρσεις είναι οποιαδήποτε άσκηση ενδυνάμωσης όπου χρησιμοποιείς περισσότερες από μία μυϊκές ομάδες τη φορά (όπως squats ή deadlifts). Αυτό είναι το κλειδί για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις προπονήσεις σου.

4. Επικεντρώσου στη σύνδεση νου-μυών

Αν είσαι σαν εμένα και παρακολουθείς προπονήσεις σκεπτόμενη τι θα φας αργότερα για δείπνο, σου έχω νέα: Χάνεις ένα βασικό κομμάτι της άσκησης. Το να εστιάσεις στη σύνδεση μυαλού-μυών είναι σημαντικό για να διασφαλίσεις ότι ποτέ δεν κάνεις μηχανικά τις κινήσεις και γυμνάζεσαι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Με άλλα λόγια, η εστίαση στον στοχευμένο μυ μπορεί να τον κάνει να εργαστεί σκληρότερα και πιο αποτελεσματικά. 

5. Στο τέλος της προπόνησης, δοκίμασε κάτι δυνατό!

Είτε θέλεις να μεγιστοποιήσεις μια προπόνηση των 10 λεπτών, 30 λεπτών ή 60 λεπτών, θα πρέπει να τελειώσεις με την αίσθηση ότι τα έχεις δώσει όλα. Αυτό δεν είναι μόνο καλό για την αυτοπεποίθησή σου, αλλά είναι επίσης καλό για το σώμα σου και διασφαλίζει ότι προκαλείς τον εαυτό σου να βελτιωθεί. Δώσε προσοχή και όλη σου την ενέργεια σε αυτές τις τελευταίες κινήσεις και τελείωσε δυνατά την προπόνησή σου.

6. Να θυμάσαι ότι το πώς κάνεις κάτι, είναι το πώς κάνεις τα πάντα

Η άσκηση δεν είναι ωφέλιμη μόνο επειδή ξέρεις ότι κάνει καλό στην υγεία σου. Η άσκηση είναι,επίσης, μια ευκαιρία να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου, να  μην αμφισβητείς τον εαυτό σου και να μάθεις ότι είσαι ικανή. Η γυμναστική είναι μια ευκαιρία να εξασκήσεις τις δεξιότητες που θέλεις να ενσωματώσεις σε ολόκληρη τη ζωή σου. Υιοθέτησε, λοιπόν, το menttality ότι ο τρόπος που κάνεις κάτι είναι ο τρόπος που θα κάνεις τα πάντα. Εάν είσαι πρόθυμη να συντομεύσεις κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, θα είσαι πρόθυμη να συντομεύσεις και σε άλλους τομείς της ζωής σου. Αποφάσισε να μη συμβιβαστείς, και έτσι η δύναμη που νιώθεις μετά την ολοκλήρωση μιας σκληρής προπόνησης θα διαχυθεί σε άλλους τομείς της ζωής σου.

Διάβασε επίσης: 2 απίθανοι τρόποι να χακάρεις τον μεταβολισμό σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i