Απόκριες: Υπάρχουν στολές που καλύτερα να μην βάλει το παιδί σου -Τι συμβουλεύει η σύμβουλος ψυχικής υγείας

αποκριατικη στολη

Οι απόκριες είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές γιορτές, ειδικά όταν είμαστε παιδιά.
Οι γονείς θα πρέπει να υποστηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους όταν εκείνα διαλέγουν αποκριάτικες στολές εκτός και αν αυτές εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Στολές για παιδιά που τονίζουν το σεξουαλικό ρόλο
  • Στολές που προσβάλλουν φυλή/θρησκεία ή και εθνικότητα και μεταφέρουν ως μήνυμα το μίσος
  • Στολές διάσημων ατόμων που έχουν πεθάνει πρόσφατα

Η κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από καταστάσεις όπως σεξουαλικότητα, μίσος, θάνατος που μόνο ένας ώριμος ενήλικας μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια.

Τι θα πρέπει να κάνεις

Αν το παιδί ζητήσει να ντυθεί σέξι γιατρός, θα πρέπει με κατάλληλα για την ηλικία του λόγια να του εξηγήσεις γιατί είσαι αντίθετη σε αυτή την επιλογή βοηθώντας έτσι το παιδί να κατανοήσει τις βαθύτερες αίτιες της άρνησης. Για παράδειγμα θα μπορούσες να πεις κάτι σαν:

"Θα χαρώ πολύ να βρούμε ένα κουστούμι γιατρού αλλά δεν θα σου πάρω τη συγκεκριμένη στολή γιατί προωθεί κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ με την υποτίμηση του σώματος, ούτε με το να δείχνουμε σημεία του κορμιού μας σε άγνωστους ανθρώπους".
Φυσικά μια τέτοια δήλωση θα πρέπει να συνοδεύει και μια διαπαιδαγώγηση της οποίας η κατεύθυνση δεν εμπεριέχει απόδοση σεξουαλικού κινήτρου στα παιδιά με φράσεις όπως: "Κοίτα το νάζι της καλέ, θα γίνει μια γκομενάρα αυτή" ή φυλετικού μίσους "Αγόρι μου! Παιχταρά μου! Και αν σου τη μπει κανένας από "αυτούς" να του δώσεις μια μέσα στη μούρη".

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i