5 έξυπνα tips για σωστό ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σου σύμφωνα με τη viral fashionista του TikTok

Πέντε ερωτήσεις που χρειάζεται να απαντήσεις όσο κάνεις ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σου.

fashion istock

Κάθε φορά που υποδεχόμαστε μία νέα εποχή, είναι ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε τη γκαρνταρόμπα μας και μάλιστα πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε το shopping της σεζόν. Κάπως έτσι, θα γνωρίζουμε σε ποια ρούχα αξίζει να επενδύσουμε, ποια ρούχα δεν φορέσαμε την περασμένη σεζόν, αλλά και ποια ρούχα χρειάζεται να "διώξουμε", κάνοντας χώρο για τις νέες αγορές μας.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν είναι πάντα ευχάριστη για πολλές από εμάς και κάθε βοήθεια για να πετύχουμε είναι καλοδεχούμενη. Αυτή τη φορά, η "βοήθεια" έρχεται από μία διάσημη fashionista του TikTok, την Alex Collins, η οποία δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της ένα βίντεο με πέντε ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου όταν κάνεις εκκαθάριση στη ντουλάπα σου.

1. Φόρεσα το εν λόγω κομμάτι τον περασμένο χρόνο; 

Εάν η απάντηση είναι θετική, και μάλιστα μπορείς να σκεφτείς αρκετές φορές που επέλεξες να το φορέσεις στην καθημερότητά σου, τότε σίγουρα αξίζει να το κρατήσεις στη ντουλάπα σου για ακόμα μία χρονιά. Εάν η απάντηση είναι αρνητική, τότε ήρθε η στιγμή να το αποχωριστείς και να κάνεις χώρο για νέες αγορές.

2. Εάν το έβλεπα τώρα σε κάποιο κατάστημα, θα το αγόραζα; 

Πολλές φορές κάνουμε παρορμητικές αγορές, τις οποίες σκεφτόμαστε αργότερα και μετανιώνουμε. Εάν λοιπόν νιώθεις πως κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ δεν θα το αγόραζες, εάν το έβλεπες τώρα σε κάποιο κατάστημα, τότε σημαίνει πως αξίζει να το αποχωριστείς από τη συλλογή σου.

3. Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον πέντε τρόπους για να το φορέσω; 

Ακόμα κι αν ένα ρούχο ή παπούτσι είναι στο νούμερό σου, μπορεί πλέον να μην είναι του στιλ και της αισθητικής σου. Το στιλ μας εξελίσσεται όσο εξελισσόμαστε και εμείς, συνεπώς μπορεί μία σεζόν να σου αρέσει κάποιο κομμάτι, και την επόμενη να μην νιώθεις πως σε εμπνέει να το φορέσεις.

H συνέχεια στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i