Με αυτήν την τεχνική δεν θα... τρελλαθείς τα Χριστούγεννα

Εάν αυτή η εποχή του χρόνου σε τρελλαίνει, υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις... σώας τα φρένας!

mantrra istock

Για μερικούς από εμάς, αυτή η εποχή του χρόνου είναι πραγματικά εξαιρετικά αγχωτική. Ανεξάρτητα από την πίστη ή τις πεποιθήσεις σου, ο Δεκέμβριος είναι ο πιο αγχωτικός μήνας του χρόνου. Όμως, με λίγη προετοιμασία θα διαπιστώσεις ότι αυτή η εποχή μπορεί να κυλήσει πιο ομαλά από ό,τι πιστεύεις. Αρκεί να βρεις το μάντρα σου!

Τι είναι το μάντρα; 

Το μάντρα είναι μια ιερή λέξη, φράση ή ήχος που επαναλαμβάνεται για να επιφέρει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Στην Ινδουιστική και Βουδιστική παράδοση, τα μάντρα πιστεύεται ότι έχουν τη δύναμη να θεραπεύσουν το σώμα και τον νου.

Τα μάντρας βασίζονται στη φιλοσοφία ότι ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας. Όταν επαναλαμβάνουμε ένα μάντρα, τα δόντια και τα χείλη μας δημιουργούν μια συγκεκριμένη δόνηση που επηρεάζει το σώμα μας. Αυτή η δόνηση μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των τσάκρα, των ενεργειακών κέντρων του σώματος, και στην επίτευξη ψυχικής ηρεμίας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μάντρας, καθένα με τη δική του μοναδική σημασία και ενέργεια. Μερικά δημοφιλή μάντρα περιλαμβάνουν:

Όνμα μαντάραγιά νμαχα (Om mani padme hum): Αυτό το μάντρα είναι γνωστό ως το μάντρα του συμπόνιας. Πιστεύεται ότι βοηθά στην ανάπτυξη της συμπόνιας και της κατανόησης για τους άλλους.

Σουαχά (Soha): Αυτό το μάντρα είναι γνωστό ως το μάντρα της απελευθέρωσης. Πιστεύεται ότι βοηθά στην επίτευξη της απελευθέρωσης από τον κύκλο της γέννησης και του θανάτου.

Γκράχα Γκραχά (Grah Grah): Αυτό το μάντρα είναι γνωστό ως το μάντρα της προστασίας. Πιστεύεται ότι βοηθά στην προστασία από το κακό και τις αρνητικές ενέργειες.

Ποια είναι τα οφέλη του μάντρα

Μερικά από τα πιο συχνά αναφερόμενα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Μείωση του στρες και της ανησυχίας
  • Βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης
  • Αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης
  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου
  • Μειωμένη αρτηριακή πίεση
  • Μείωση του άγχους
  • Μείωση του πόνου
  • Βελτίωση της διάθεσης

Η έρευνα για τα οφέλη του μάντρα για την υγεία είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας.

Βρες το μάντρα σου

Όταν επιλέγεις ένα μάντρα, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα που να σου ταιριάζει και να σε εμπνέει. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις διαφορετικά μάντρα για να δεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα.

Ένα μάντρα μπορεί να είναι μια απλή φράση, πάντα σε απλή γλώσσα και ενεστώτα, που δηλώνει κάτι που θέλεις να είσαι, να κάνεις ή να έχεις στη ζωή σου.

Για παράδειγμα, αν γνωρίζεις ότι κάποιος είναι πιθανό να σε... συγχύσει τα Χριστούγεννα, επίλεξε να πεις "Είμαι ήδη αρκετή".

Εάν το σπίτι σου πρόκειται να είναι γεμάτο κόσμο, μπορείς να επιλέξεις το μάντρα "Είμαι ήρεμη".

Αν ανησυχείς για το οικονομικό κόστος των Χριστουγέννων, ίσως το "Έχω ό,τι χρειάζομαι για να ζήσω άφθονα" κάνει για σένα.

Το μυστικό είναι να επιλέξεις το σωστό μάντρα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο σκεπτόμενη τη μεγαλύτερη επιθυμία σου για την εορταστική περίοδο. Φαντάσου ότι αυτό που επιθυμείς έχει ήδη συμβεί και δημιούργησε το μάντρα σου από αυτό.

Τι να κάνεις

Για να επαναλάβεις ένα μάντρα, κάθισε σε μια ήσυχη θέση και κλείσε τα μάτια σου. Στη συνέχεια, άρχισε να επαναλαμβάνεις το μάντρα αργά και σταθερά. Μπορείς να το επαναλάβεις για λίγα λεπτά ή για όση ώρα θέλεις.  

Είναι σημαντικό να είσαι υπομονετική όταν επαναλαμβάνεις ένα μάντρα. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να νιώσεις τα οφέλη του.

Κάθε φορά που θα νιώθεις πιεσμένη, καταπονημένη, υποτιμημένη ή εξαντλημένη, επανάλαβε στο μάντρα σου όσες φορές θέλεις, σαν να συμβαίνει ήδη. Και ξέρεις κάτι; Μπορεί να συμβεί!

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i