3 βήματα που πρέπει όλες να γνωρίζουμε για τη σωστή εφαρμογή της ρετινόλης

Για να γίνει η ρετινόλη άφοβα ο μεγαλύτερος beauty σύμμαχός μας.

ρετινόλη iStock

Σίγουρα θα έχεις ακούσει και εσύ πως η ρετινόλη είναι ο beauty hero της αντιγήρανσης. Πολύ σωστά και όχι μόνο, θα προσθέσουμε εμείς! Αυτό το στοιχείο είναι ένα ισχυρό συστατικό που μετρά μια μεγάλη λίστα πλεονεκτημάτων για το δέρμα μας: Από τον καθαρισμό της επίμονης ακμής, τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων μέχρι την επιθυμητή λάμψη στην επιδερμίδα, τα οφέλη του συγκεκριμένου skincare συμμάχου για το δέρμα μας, είναι πραγματικά πολλά.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν αρχίζουμε να κάνουμε χρήση της ρετινόλης– ειδικά όταν μιλάμε για προϊόντα με υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης- θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικές και να ακολουθούμε τα κατάλληλα steps για να μην προκαλέσουμε ερεθισμό στην επιδερμίδα μας. Το μυστικό σε όλο αυτό, είναι να εκπαιδεύσουμε σταδιακά το δέρμα στη χρήση της ρετινόλης και φυσικά να ακολουθήσουμε και τα απαραίτητα steps.

Βήμα 1: Κάνουμε πάντα την εφαρμογή σε καθαρή επιδερμίδα

Είναι αρκετά σημαντικό το να βεβαιωθούμε ότι έχουμε εφαρμόσει σε έναν καθαρό καμβά το προϊόν ρετινόλης που έχουμε επιλέξει. Έτσι βάζουμε πάντα τα ρετινοειδή το βράδυ πριν κοιμηθούμε, αφού έχουμε καθαρίσει πρώρα το πρόσωπό μας, με ένα απαλό καθαριστικό, πριν την εφαρμογή.

Δείτε περισσότερα στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i